Batman: The Dark Knight játékon dolgozott a Pandemic

A stúdió közvetlenül a bezárása előtt dolgozott a The Dark Knight film mellé érkező játékon. Sosem jelent meg.

Batman: The Dark Knight játékon dolgozott a Pandemic

Ismételten információkat kaptunk egy újabb játékról, ami sajnos sosem láthatta meg a napvilágot. A Star Wars: Battlefront-játékokért felelős Pandemic fejlesztette egykor a The Dark Knight játékot, mely szorosan kapcsolódott a 2008-ban megjelent, Christopher Nolan által rendezett filmhez. Egy korábbi pletyka alapján ugyan úgy lehetett tudni, hogy a játék sztorija film után játszódott volna, a mostani forrás már azt mondja, hogy eredetileg a filmmel egyszerre jelent volna meg 2008 júliusában.

Az biztos, hogy a film több színésze is a hangját adta volna a játék karaktereihez, így például a Gordon felügyelőt alakító Gary Oldman is, aki korábban egyszer már elszólta magát a készülő játékkal kapcsolatban.

A The Dark Knight fejlesztése azonban nem alakult jól. A Pandemic több határidőt is lekésett, menet közben pedig túllépték az előre meghatározott költségvetést. Ezt követően 2008 januárjában felvásárolta őket az Electronic Arts, és beállt a projekt mögé. Az eredetileg tervezett nyári megjelenést eltolták 2008 decemberére, de hamar nyilvánvalóvá vált, hogy a Pandemic ezt az időpontot sem fogja tudni tartani, így végül lelőtték az egészet.

A kiadónak mindennel együtt körülbelül 100 millió dollárjába került a Pandemic felvásárlása és a játék, így 2009 legelején leépítették és bezárták a stúdió csapatait Ausztráliában, majd 2009 novemberében feloszlatták Pandemic fő stúdióját is Los Angelesben. Innen sokan rögtön a szintén 2009-ben a Microsoft által alapított, a Halo-játékokat készítő 343 Industrieshoz igazoltak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward