BarraCuda sorozatú SSD-k a Seagate műhelyéből

A Seagate eddig az üzleti SSD-k szegmensére koncentrált, de most az átlagfelhasználói piacot is célba vette.

BarraCuda sorozatú SSD-k a Seagate műhelyéből

A merevlemezeiről ismert Seagate hamarosan ismét belép az átlagfelhasználóknak szánt SSD meghajtók szegmensébe, ahol rengeteg konkurenssel kell majd megküzdenie, hiszen egyre több gyártó lát fantáziát a piacban. A vállalat 5 évvel ezelőtt persze már próbálkozott ezzel a szegmenssel, ám akkoriban a Seagate 600-as meghajtók után nem érkezett több konzumer SSD, így pár év szünet következett – egészen máig A Seagate ugyanis most SATA 6 Gbps-os csatolófelülettel ellátott BarraCuda SSD meghajtókat dob piacra, amelyek 250 GB-os, 500 GB-os, 1 TB-os és 2 TB-os adattároló kapacitással érkeznek.

Galéria megnyitása

A gyártó az SSD vezérlő és a NAND Flash lapkák típusát sajnos nem árulta el, NAND Flash lapkák terén azonban alighanem 64-rétegű 3D TLC lapkákról lehet szó, hiszen a kereskedelem fő áramába szánt termékekről van szó. A szűkszavú bejelentésből az is kiderül, hogy az új SSD-k 540 MB/s-os maximális folyamatos olvasási- és 520 MB/s-os maximális folyamatos írási tempó elérésére képesek, 4K-s véletlenszerű olvasási feladatok alkalmával pedig 90 000 I/O műveletet hajthatnak végre egyetlen másodperc leforgása alatt.

Galéria megnyitása

A BarraCuda SSD sorozat tagjai 2,5 hüvelykes formátumban, 7 milliméter magas házzal érkeznek. Strapabíróság terén akár az 1092 TBW írásmennyiség elviselésére is képesek az 5 éves jótállási idő keretén belül, ám ez az érték csak a 2 TB-os modellre érvényes. Az újdonságok napi szinten 0,3 meghajtó teleírást viselnek el, azaz igazodnak a konkurens termékekhez.

Az új BarraCuda SSD sorozat 250 GB-os tagja 74,99 dollárba, az 500 GB-os modell 119,99 dollárba, az 1 TB-os változat pedig 229,99 dollárba kerül. A 2 TB-os „csúcsmodell” majd csak később jelenik meg, így egyelőre ajánlott végfelhasználói ára sem ismert.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward