Ballmer megint udvarol a Yahoo-nak

"Egy gondolat bánt engemet, ágyban, Yahoo-tlan halni meg" - mondhatná Ballmer, mivel láthatólag csak nem hagyja nyugodni a kereső. Újra felvetette ugyanis az MS és a Yahoo valamiféle megegyezésének lehetőségét, dacára annak, hogy egy ideje hivatalosan is cáfolták mát az ilyesféle felvetéseket.

Ballmer megint udvarol a Yahoo-nak

"Egy gondolat bánt engemet, ágyban, Yahoo-tlan halni meg" - mondhatná Ballmer, mivel láthatólag csak nem hagyja nyugodni a kereső. Újra felvetette ugyanis az MS és a Yahoo valamiféle megegyezésének lehetőségét, dacára annak, hogy egy ideje hivatalosan is cáfolták már az ilyesféle felvetéseket.

Most azonban Ballmer határozottan állítja, hogy mindkét cég jól járna vele, ha kötnének egy "keresési szövetségi" megállapodást, "inkább előbb, mint később". Mint mondta, "együtt több hirdetőnk lenne,... és így még relevánsabb hirdetések kerülhetnének fel az oldalainkra" - és persze nem engedhette meg magának, hogy oda ne szúrjon a Google-nak is, így azt is hozzátette, hogy "És ami még fontosabb, a Google-nek is hamarabb lehetne egy valóban hiteles vetélytársa".

Elejtett továbbá egy olyan, kissé fura megjegyzést is, miszerint egyelőre semmiféle megbeszélés nem zajlik az MS és a Yahoo között - bár az is igaz, hogy ha valóban zajlanának, akkor le kéne tagadnia őket. Most azonban elég könnyű dolga van, mivel ezúttal tényleg nincs semmi, amit le kéne tagadnia.

További érdekesség az ügy kapcsán, hogy az MS nemrégiben felvette a Yahoo egy volt vezetőjét, Qi Lu-t, aki a cég keresési és irdetéstechnikai csoportjának technikai ügyvezető elnökhelyettese volt - január 5-étől pedig már közvetlenül Ballmernek tesz majd jelentéseket, feladata pedig az MS online keresési és hirdetési erőfeszítéseinek (értsd: Windows Live) vezénylése lesz.

Ezek után már csak az a kérdés, hogy a Yahoo mit szól mindehhez, mivel nemrégiben még azon az állásponton voltak, hogy vagy teljes átvétel _magas áron_, vagy semmiféle megállapodás, még csak részletes sem.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward