Ballmer az Apple árstratégiájáról

A Microsoft és az Apple rivalizálása nagyon hosszú múltra tekint vissza. Az elmúlt évtizedben az Apple szinte monópoliumot szerzett az MP3-lejátszók piacán, és a Macintosh-ok és eladása is elkezdett újjáéledni. A Microsoft eközben XP-jével tarol a netbookok piacán, Vista-ját azonban nem igazán tudja jobban elterjeszteni a piacon.

Ballmer az Apple árstratégiájáról

A Microsoft és az Apple rivalizálása nagyon hosszú múltra tekint vissza. Az elmúlt évtizedben az Apple szinte monópoliumot szerzett az MP3-lejátszók piacán, és a Macintosh-ok eladása is elkezdett újjáéledni. A Microsoft eközben XP-jével tarol a netbookok piacán, Vista-ját azonban nem igazán tudja jobban elterjeszteni a piacon.

Most azonban fordult a kocka. A recesszió ellenére a Windows 7 egyre jobb választásnak tűnik asztali és netbook téren is, az Apple pedig nem igazán tud ehhez az új gazdasági helyzethez igazodni. A drága Apple termékek eladásai visszaestek, és nincs arra esély hogy az Apple olcsó netbookkal vegye fel a versenyt a konkurenciával. Steve Jobs szerint a vállalat "nem tudja hogyan csináljon olyan 500 dolláros gépet, ami nem egy rakás hulladék".

A kemény beszólásairól is ismert Steve Ballmer legutóbbi interjújában elmondta véleményét az Apple termékeiről. "Egy ideig sikerült növelni részesedésüket, azonban az idők változnak. A recesszió a segítségünkre sietett, ugyanis ki fizetne 500 dollárral többet a mai gazdasági helyzetben egy olyan számítógépért, ami megkapható ennyivel olcsóbban annyi különbséggel, hogy nincs rajta az Apple logó?" (persze ezzel a kijelentéssel is erősen lehet kötözködni, mert attól függ melyik termékről van szó. Van amelyik még az Apple pártiak szerint is túl van árazva.)

Ballmer megérdemelt, vagy éppen meg nem érdemelt Apple-kritizálásairól már külön weboldalt lehetne vezetni. Még 2007-ben azt mondta az iPhone-ról, hogy semmi esély nincs rá hogy jelentős piaci részesedést tudjon szerezni. A piac azonban nem kedvezett Ballmer kijelentésének, az iPhone ugyanis a legjobban kelendő okostelefon a tengerentúlon, és a világpiacon is egyre nagyobb részesedésre tesz szert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward