Az Xbox jövője

Lesz diszk meghajtó, vagy sem a következő Xboxban?

Az Xbox jövője

A Microsoft már elkezdett dolgozni a következő generációs Xboxon, "Durango" kódnév alatt. A gép várhatóan 2013-ban fog megjelenni, de azt még nem lehet tudni, hogy ezt hivatalosan mikor jelentik be. Sokan tudni vélik, hogy az idei E3-on fog megtörténni a nagy esemény, mások szerint semmiképpen sem idén, és az új konzol megjelenése is csak később várható.

Magával a géppel kapcsolatban is egymásnak ellentmondó hírek terjengenek a neten: az MCV brit számítógépes magazin szerint a Microsoft már elkezdte közölni partnereivel, (akiket állítólag minden idők legdurvább titoktartási szerződése köt), hogy az új Xboxban nem lesz lemezmeghajtó, helyette kártyával fog működni – azt még nem tudni, hogy valamilyen ismert formátumúval, vagy teljesen újfajtával. Más források arra esküsznek, hogy Blu-ray meghajtó lesz a konzolban. Mi valószínűbbnek tartjuk, hogy mégis lesz valamiféle meghajtó, hiszen nélküle a konzolnak nehéz lenne megtartani az otthoni szórakoztatóközpont szerepet, és a visszafele kompatibilitás is veszélybe kerülne.

A Microsoft hivatalos válasza a kérdéssel kapcsolatban a következő volt: "Az Xbox 360 új módokat talált arra, hogy kiterjessze életciklusát: a Kinect segítségével megismertette a világot a kontroller nélküli irányítás élményével, az új kezelőfelülettel és partneri körének kiterjesztésével megújította önmagát. Folyamatosan foglalkozunk azzal a kérdéssel, hogy mi legyen a következő lépés platformunk életében, és hogyan hosszabbíthatjuk meg életciklusát. A spekulációkat és pletykákat nem kommentáljuk."

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward