Az Nvidia RTX 30 szériának kedveznek az új 8K-s OLED LG tévék

Az α9 Gen 3 AI processzorral szerelt televíziók már a játékban is szépen kihasználhatóak lesznek.

Az Nvidia RTX 30 szériának kedveznek az új 8K-s OLED LG tévék

Az LG finoman szóval is minden lehetőséget próbál kihasználni a televíziók szegmensében a technológiai vívmányainak terjesztésére. És most már a 8K Gaming sem az ördögtől való, miután az Nvidia beharangozta ezt a lehetőséget az RTX 3090 videokártya esetében.

Az Ampere alapú megoldások körében az abszolút csúcsot jelentő RTX 3090 már elképesztő számítási kapacitással rendelkezik majd, és a kártyán található memória mennyiségét is úgy alakították ki, hogy akár a 8K játékok során is elegendőnek bizonyuljon. A 24 GB-nyi VRAM-mal szerelt grafikus kártya leleplezése után az LG azonnal bejelentette, hogy az új 8K Ultra HD OLED televíziói a piacon elsőként támogatják az Nvidia GeForce RTX 30 szériát.

Galéria megnyitása

Azok a berendezések lesznek alkalmasak a 8K játékra jelen állás szerint az LG-nél, amelyek már az α9 Gen 3 AI processzorral vannak ellátva. Az LG már korábban is széles vállal pártolta a tévéinél a játékos felhasználást, és a honlapján lehet is külön arra szűrni a készülékeket, hogy melyek ajánlottak gamelésre.

A 8K játék jelenleg egy teljesen új terület még, aminek a felfedezésében az LG örömmel vállal főszerepet az Nvidia mellett. A két vállalat már egy ideje több fronton is együtt dolgozik, szóval ebből a szempontból a mostani bejelentés nem új. A 8K Ultra HD televíziók gond nélkül támogatják már a VRR-t (Variable Refresh Rate), nagyon alacsony válaszidővel tudnak dolgozni, és adott az ALLM üzemmód (Auto Low Latency Mode) is. Az LG számos olyan tévével rendelkezik, ami G-Sync kompatibilis, és természetesen ez már alap lesz a szóban forgó 8K-s készülékeknél is.

A támogatott televíziók sorában a részletes leírás alapján egyébként nemcsak OLED modellek vannak, hanem NanoCell technológiás 8K tévék is értinettek. A α9 Gen 3 AI processzornak köszönhetően a berendezések képesek már a teljes, 33 megapixeles felbontásuk mellett 60 FPS-es sebességre, és ez teszi őket alkalmassá játékra is. Itt már megoldott a HDMI 2.1 csatlakozón keresztül akár a 48 Gbps-os átviteli sebesség biztosítása, és van Display Stream Compression technológia támogatás is.

Galéria megnyitása

„Izgatottan várjuk a GeForce RTX 30-as GPU sorozat támogatását az LG 2020-as 8K OLED tévéinél. ” – mondta Matt Wuebbling, az NVIDIA globális GeForce marketing vezetője. „A játékosok le lesznek nyűgözve ezen TV-k teljesítményétől, amikor a legújabb 8K-os PC-s játékok az élethű Ray Tracinggel és az élvonalbeli AI funkciókkal a GeForce RTX 3090 GPU által megelevenednek.”

Az LG még arra is kitért, hogy a 8K OLED TV-k a hangzásukat tekintve is remekelni tudnak. Van ezeknél Dolby Atmos támogatás, és biztosított az LG saját mélytanulásos alapon nyugvó AI Acoustic Tuning hangzásjavítója is, ami a környezet akusztikáját is figyelembe tudja venni. Van továbbá BT Surround opció is, ami azt jelenti, hogy Bluetooth-on hátsó hangszórókat lehet a készülékekhez csatlakoztatni a jobb térhangzás elérése érdekében.

„Az LG OLED TV félelmetes képminőségének és az NVIDIA technológiai képességeinek kombinációja a következő szintű játékélményt kínálja a hihetetlen 8K-ban” – mondta S. P. Baik, az LG Home Entertainment Company tévés terméktervezési részlegének elnöke. „A tavalyi sikeres partnerséget követően a világ legjobb játékos hardvereit készítő márkájával, várjuk az Nvidiával való kapcsolatunk kiterjesztését.”

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap