Az MS megvette a Gearset az Epictől

A Gears of War franchise jövője mostantól a Microsoft kezében van, ugyanis a konzolgyártó megvásárolt minden hozzá kapcsolódó jogot az Epic Games-től.

Az MS megvette a Gearset az Epictől

A Gears of War franchise jövője mostantól a Microsoft kezében van, ugyanis a konzolgyártó megvásárolt minden hozzá kapcsolódó jogot az Epic Gamestől. Ez azt jelenti, hogy a jövőbeni játékoknál is biztosra vehető az Xbox exkluzivitás. Az MS a Black Tusk Studiost bízta meg az eljövendő Gears játékok elkészítésével. Ebben nagy segítségükre lesz Rod Fergusson, az Epic korábbi főproducere és produkciós vezetője, aki az első három játék fölött is bábáskodott. Fergusson Hanno Lemke, a stúdió vezetője mellé áll be, hogy ismét biztosítsa a megszokott Gears minőséget.

Fergusson 2012 augusztusában hagyta el az Epicet, hogy csatlakozzon az Irrational Gameshez, de a BioShock Infinite befejezése után elhagyta a stúdiót. Ezt követően 2013 szeptemberében bejelentette, hogy csatlakozik a 2K Gameshez, hogy egy új stúdiót és projektet vezessen... A Microsoftnál való kikötése valójában egy hazatérés, hisz ott is dolgozott már 1996 és 2006 között.

Rod Fergusson

"Nagyon izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok a Black Tusk Studioshoz, és a Gears of War franchise fejlesztésének élére állhatok" - nyilatkozta a Polygonnak. "Nagyon szerencsés vagyok, hogy rengeteg jó játékon dolgozhattam, kivételes csapatoknál, de a Gears tette rám a legnagyobb hatást professzionálisan és személyesen is, így ez valóban olyan, mint egy hazatérés. Alig várom, hogy többet is megosszak veletek."

Egyelőre konkrét tervekről még nem beszélt sem Fergusson, sem a Microsoft, de annyit tudni, hogy nem csak új videojátékokról szólhatnak majd a jövőbeni bejelentések, hanem egyéb termékekről és szórakoztató produktumokról is. Jöhet tehát a Gearses uzsitasi és rajzfilmsorozat is, persze ezt most csak mi tettük hozzá, a lényeg az, hogy többfelé kiterjesztik majd a franchise-ot, feltehetően hasonló módon, mint a Halot is.

Az, hogy a Microsoft megvette az IP-t nem meglepő, hiszen a Gears az egyik legsikeresebb platform exkluzív volt az Xbox 360-on, ami sok eladott konzolt hozott nekik. Az Epic nyilatkozatában kifejezte, hogy roppant büszke a közös együttműködésük gyümölcsére és boldog, hogy az iparág egyik vezetőjéhez került a sorozata, akik tovább építik majd a Gears univerzumot. Az Epic továbbra is elkötelezett marad az Xbox One támogatásában, licencelik nekik a Unreal Engine 4-et is, ami meghajthatja majd több jövőbeni játékaikat, beleértve az új Gearst is.

Akiknek ismerősen cseng a Black Tusk Studios neve, ne csodálkozzanak, ez az azért lehet, mert a tavalyi E3-on kint voltak a Microsoft sajtótájékoztatóján, ahol félig-meddig bejelentettek egy lopakodós akciójátékot, név nélkül. Phil Spencer szerint ez inkább volt egy kísérleti koncepció, csak hogy beindítsák a nyáltermelésünket, mint egy készülőben lévő játék. Az elmúlt hónapokban sokféle ötlettel játszadoztak a stúdiónál, ez az Epices dolog sem egyik napról a másikra született…

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward