Shop menü

AZ INTEL IDŐ ELŐTT KIKOTYOGTA, MELY MODELLEKBŐL ÁLL AZ ÉRKEZŐ RAPTOR LAKE REFRESH SOROZAT

A listát egy PCN dokumentum tartalmazta, ami eredetileg az új processzortálcákkal kapcsolatos változások miatt készült.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Az Intel idő előtt kikotyogta, mely modellekből áll az érkező Raptor Lake Refresh sorozat

Az Intel Raptor Lake sorozatát váltó Raptor Lake Refresh család rövidesen bemutatkozhat, igaz, csak részlegesen, ugyanis a 2023. október 17-én esedékes hivatalos rajt alkalmával még csak a „K” és a „KF” jelölésű modellek válhatnak elérhetővé, amelyek szorzózár-mentes kivitelben érkeznek. Később, valamikor a CES 2024 idején a szorzózáras processzorok is megjelenhetnek majd, így teljessé válik a frissített kínálat. Az érkező modellekről korábban meg is jelent némi információ, lényegében ezt erősíti meg most az Intel háza tájáról kiszivárgott táblázat, ami idő előtt került a publikum elé.

Az információ egy PCN dokumentumban bukkant fel, amit jellemzően arra szokás használni az Intel berkein belül, hogy tájékoztassák a partnereket a közelgő változásokkal kapcsolatban, legyen szó a csomagolás módosításáról, egy termékkel kapcsolatos változásokról, vagy egyéb közlendőkről, amelyek a termékcsaláddal kapcsolatosak. A 119696-00 jelöléssel ellátott dokumentum, ami a viszonteladóknak, a rendszerépítőknek, illetve az OEM partnereknek szól, tartalmaz néhány fontos információt az új processzorokkal kapcsolatban, már ami a tálcás kivitel dizájnját illeti.

Galéria megnyitása

Az új tálcák, amelyek immár az LGA-1700-as processzorokhoz tartozó megoldások harmadik generációját képviselik, a fenti fotók alapján tartalmaznak majd némi változást, szállításuk várhatóan 2023. október 25-én indulhat meg. Azt persze érdemes kiemelni, hogy a második generációs tálcák még forgalomban lesznek egy ideig, amíg a raktárkészletek el nem fogynak, csak utána áraszthatják el a partnereket a harmadik generációs modellek. Ez igazából fontos információ a partnerek számára, hiszen megmutatja, mely LGA-1700-as tokozású processzorokkal kompatibilis az új dizájn, így a dokumentum egy részletes felsorolást is tartalmaz. Az Alder Lake és a Raptor Lake alapú Core, Pentium és Celeron sorozatú processzorok mellett a felsorolás tartalmazza a teljes 14. Core generáció tagjait is, azaz lényegében megerősítést nyert, mely modellek érkezésére számíthatunk.

Galéria megnyitása

A listán látható modellek többsége a korábbi szivárgások alkalmával már felbukkant, de rajtuk kívül néhány egyéb processzor is szerepel a listán, amelyekről eddig még nem érkezett hír. Sajnos az órajelek és az egyéb paraméterek nem szerepelnek a felsorolásban, de az S-Spec kódok igen, amikkel a dobozos modellek csomagolásán találkozhatunk majd.

Érdekesség, hogy a felsorolás a Core i9-13900KS utódját, a Core i9-14900KS-t sem tartalmazza, ami arra utalhat, hogy ez a processzor majd csak később jelenhet meg. Utóbbi nem egy túl nagy meglepetés, ugyanis ha az újdonságnál minden eddiginél magasabb magórajelet és boost órajelet szeretne alkalmazni az Intel, akkor sok-sok olyan Raptor Lake Refresh lapkát kell kiválogatni, amelyekkel stabilan tarthatóak a kitűzött órajelek, ez pedig időbe telik.

Az új processzorok első hulláma pontosan egy hét múlva jelenhet meg, a viszonteladók azonban már most készülnek a rajtra, néhol „véletlenül” fel is bukkantak az árlistákon az újdonságok.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére