Az Ericsson sem lesz ott az MWC-n, hullanak a résztvevők

A Mobil Világkongresszus a koronavírus árnyékában kerül megrendezésre, és egyre többen jelentik be, hogy nem lesznek ott.

Az Ericsson sem lesz ott az MWC-n, hullanak a résztvevők

A svéd telekommunikációs vállalat oszlopos tagja szokott lenni az elektronikai kiállításnak, de úgy fest, hogy ezúttal nem lesz ott, és egy több éves szériát szakít meg ezzel. A GSMA tiszteletben tartja az Ericsson döntését, és bízik abban, hogy a folytatás már gondtalan lesz.

Február 24. és 27. között kerül megrendezésre Barcelonában az Mobil Világkongresszus, de az egyre több fertőzéssel járó koronavírus megállíthatatlan terjedése miatt egyre több olyan vállalat van, aki lemondja a részvételét. A kisebb szereplők felől valószínűleg nem kapunk hírt, de már három nagyobb vállalat is jelezte, hogy a munkavállalói épségét szem előtt tartva, inkább lemondja a teljes részvételt. Az LG és a ZTE volt az első kettő szereplő, aki erről döntött, most pedig az Ericsson jelentette ezt be.

Az LG teljesen ki fogja hagyni az eseményt, a ZTE pedig talán egy kisebb színpadon ott lesz, de csökkentett létszámmal, és kiemelt sajtóeseményt sem fog tartani az MWC keretében. Az Ericsson esetében pedig szintén arról van szó, hogy egyáltalán nem lesz jelen az LG mintájára.

„Az Ericsson nagyra értékeli, hogy a GSMA mindent megtett, hogy megfékezze a kockázatot. Ugyanakkor, mivel az egyik legnagyobb kiállító, az Ericsson minden nap több ezer látogatóval rendelkezik a csarnokában, és még ha a kockázat alacsony is, a vállalat nem érzi úgy, hogy képes garantálni alkalmazottai és látogatói egészségét és biztonságát.” – nyilatkozta a vállalat a döntés kapcsán.

Galéria megnyitása

A GSM Association tudomásul vette, és megérti az Ericsoon érzéseit, és reméli, hogy a 2021-es eseményen már újra teljes mellszélességgel fogja magát képviselteti magát. Továbbá azt is kiemelte, hogy a Mobil Világkongresszus az előzetes menetrendnek megfelelően megrendezésre kerül, nem kell attól tartani, hogy esetleg le kell fújni. A GSMA folyamatosan monitorozza és vizsgálja a helyzetet, és felkészül minden kihívásra, amit a koronavírus jelent pillanatnyilag.

Az MWC keretében a korábbi információknak megfelelően fokozott lesz az egészségügyi támogatás, és minden eddiginél többet tesznek azért a szervezők, hogy a fertőtlenítési intézkedések hatalmas hangsúlyt kapjanak. Külön intézkedés lesz arra is, hogy az előadók miként cserélhetik majd a mikrofonjaikat, és igyekezik a GSMA elterjeszteni a „kézfogásmentes házirendet”.

A The Verge felkeresett több nagy gyártót is, és a Xiaomi, a Vivo, valamint a Honor (Huawei) is azt jelezte vissza, hogy ott lesz a fenyegetés ellenére Barcelonában. Ezeken felül pedig a Motorola, a Lenovo és a Qualcomm is képviselteti majd magát a helyszínen. És mindenkitől várhatunk kisebb-nagyobb újdonságokat.

Jelen állás szerint több mint 1000 résztvevővel fog megrendezésre kerülni az MWC 2020, és a kiemelt gyártók már a nulladik napon, február 23-án elkezdik a jelentősebb termékek leleplezését. Azok pedig, akik végül nem lesznek ott, ugyanúgy adnak majd ki hivatalos közleményt az újdonságaikkal kapcsolatosan február végén, március elején.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap