Az első PC-s Skyrim patch és egyéb elmélkedések

Érdemes-e feltenni, mit javít ki és mit ront el a legelső Skyrim "hibajavító" tapasz? Mi lesz majd a DLC-kben, és mi van a kapun és a láthatatlan falon túl?

Az első PC-s Skyrim patch és egyéb elmélkedések

Kijött az első PC-s patch. 18 megájával kicsi ugyan, de sok bosszúságot tud okozni, főleg azoknak, akik modok segítségével szeretik szebbé és élvezhetőbbé tenni a játékot. Ja, és hibákat sem javít. A patch először is gondoskodik róla, hogy a játék ne fusson a Steam nélkül, ezzel erősíti a DRM-et, ill. elvágja azt a lehetőséget is, hogy azok a nem Bethesda által készített patchek és modok működjenek, amelyekhez az exe módosítása szükséges. Ezért nem működött egy darabig az az eszköz sem, amely lehetővé tette, hogy a játék 2 GB-nál több memóriát kezeljen, de az ügyes modderek ezt azóta gyorsan megoldották. Szomorúbb a modok közül a másik nagy kedvenc, az uGrids.ini állítgatását lehetővé tevő sorsa, amelyet egyelőre szintén hidegre tett a patch, így a hóborította, jeges hegycsúcsok már nem lesznek olyan szépek, mint azelőtt azok számára, akik ezt használták. Reméljük az ezután következő patchek már jobbak és hasznosabbak lesznek (pár tényleges hibajavítás tényleg nem ártana, egy rendes PC-s menüben már reménykedni sem merek).

Arról is csak csak találgatni tudunk, hogy mit fognak tartalmazni a jövőbeli DLC-k. Egy lelkes "felfedező" Riften közelében talált egy utat, amely egy boltíves kapuban végződik, mögötte láthatatlan fallal. Felfedezőnk némi kreatív ügyeskedéssel átment ezen a falon, és Morrowindbe jutott, ahol lekicsinyített, alacsony felbontású tájakra bukkant Solstheim and Vvardenfell modelljével, és sikerült egy pillantást vetnie Cyrodiilra és az Imperial City-re is. Lehetséges, hogy ezek a vidékek elkövetkezendő DLC-k alapjait képezik, de az is lehet, hogy a Bethesda csak azért tette be őket, hogy mégse legyen üres a térkép, és vethessünk egy pillantást arra, mit rejt a távol.

Egyelőre nem jelentettek még be kiegészítőt, de ha megérkezik, először kizárólag az Xbox 360-as játékosok élvezhetik majd, a többiek csak 30 nappal őket követően.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward