Az EA leállította a Dawngate MOBA fejlesztését

Mégsem lesz újabb aranytojást tojó tyúkja az EA-nak, a játékot 18 hónapnyi béta után elkaszálták.

Az EA leállította a Dawngate MOBA fejlesztését

Az EA leállította a képregényes grafikájú MOBA, a Dawngate fejlesztését, amit a Waystone Games készített BioWare címke alatt. A játék 18 hónapot töltött zárt bétában, áprilisban kezdődött volna a nyílt, de a fejlesztők nem haladtak úgy vele, ahogy az EA szerette volna.

"Az enyém az a hihetetlen feladat, hogy bejelentsem, úgy döntöttünk, leállítjuk a Dawngate fejlesztését" - nyilatkozta a BioWare csoport vezetője, Matt Bromberg.

"A Dawngate közel 18 hónapig volt bétában... Bár a játék fejlődött, nem látjuk azt a haladást, amit reméltünk. Nem erre az eredményre számítottunk, de a bétatesztelés a tanulásról és a továbbfejlesztésről szól, és végső soron arról, hogy nehéz döntéseket kell hoznunk a továbbhaladáshoz."

A Dawngate volt az EA első komolyabb próbálkozása MOBA-téren. Ez a népszerű műfaj hatalmas bevételeket hoz a Riotnak (League of Legends) és a Valve-nak (Dota 2). Valószínűleg a Blizzard is nagyon fog vele kapszálni (Heroes of the Storm), ezért szinte szabályszerű volt, hogy ez EA is belekezdjen egy saját arénajáték fejlesztésébe. Igen meglepő fordulat, hogy leállították a Dawngate projektet.

A játék állítólag úgy nézett ki, mintha a már meglévő nagy MOBA-kból gyúrták volna össze, bár Bromberg azt állítja, hogy valódi szerelemgyerek volt.

"Olyan új műfaj területére lépett be az EA MOBA-val, amelyről tudtuk, hogy extrém módon kompetitív. A Dawngate-tel olyan játékot készítettünk, amely nem agyszerűen klónja volt a meglévő MOBA-knak, hanem tényleg több téren előremutatott a műfajon belül."

A cég felajánlotta a bétában résztvevőknek, hogy visszakapják a pénzt, amit a tesztelés során elköltöttek. Az még kérdéses, hogy mi lesz ezután a Waystone Games sorsa, a stúdiót az EA ugyanis kifejezetten a Dawngate fejlesztésére hozta létre másik saját stúdiója, a Visceral (Dead Space) tagjaiból.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward