Az EA-hoz kerültek a Star Wars játékok jogai

A mobil és közösségi darabokat a Disney fogja készíteni, a többi platform az EA kezei közé került.

Az EA-hoz kerültek a Star Wars játékok jogai

Azt követően, hogy a Star Wars licencek a LucasFilmtől a Disney tulajdonába kerültek most a játékok jogai is gazdát cseréltek: az EA ugyanis több éves szerződést írt alá velük kapcsolatban.

Az új megegyezésnek köszönhetően az EA fejlesztheti és adhatja ki az új Star Wars játékokat több platformra is, míg a Disney fenntartja magának a jogot a mobil, közösségi és online Star Wars címek fejlesztésére.

Frank Gibeau, az EA Labels elnöke elmondta, hogy a Visceral (Dead Space), és a DICE (Battlefield) emberei fognak Star Wars darabokon dolgozni, ill. a BioWare is, amely eddig a Knights of The Old Republic-ért és a The Old Repuplic-ért volt felelős.

"Minden fejlesztő álma, hogy Star Wars univerzumában játszódó darabokat készíthessen" – mondta Gibeau. "Az új élmények lehet, hogy a filmekből kölcsönöznek majd ötleteket, de a játékok teljesen eredeti történetekre épülnek majd."

Az új játékokat a Frostbyte 3 motor fogja hajtani, ami az ígéretek szerint hihetetlenül jó minőségű grafikát fog produkálni mind a környezet, mind a karakterek megvalósításának terén. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az EA mit tervez a Lucasarts által be nem fejezett alkotásokkal, mint pl. a Star Wars 1313-mal, amelynek története Boba Fett körül bonyolódott volna, vagy a Battlefront-szerű Star Wars: Full Assaulttal.

Az alábbi videó, amely a Star Wars nap alakalmából került elő május 4-én, újabb egy órányi anyagot tartalmaz az el nem készült Star Wars: Battlefront 3-ból (még az alfát megelőző verzióból). Láthatjuk benne a Hothot, a Halálcsillagot, a Dantooine-t és egyéb helyszíneket is, és még Yoda bőrébe is bebújhatunk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward