Az EA éves üzleti jelentése

Az SWTOR előfizetők száma csökkent, de az EA bevételei nőttek a tavalyihoz képest. Dobálózunk kicsit a milliókkal.

Az EA éves üzleti jelentése

Az EA üzleti jelentése szerint az SWTOR jelenleg 1,3 millió aktív előfizetővel rendelkezik. Februárban ez a szám még 1,7 millió volt. Az EA éves nettó jövedelme 76 millió dollár volt, míg tavaly ilyenkor a beszámolók 276 milliós mínuszról szóltak. Az üzleti év teljes árbevétele 4,14 milliárdra jött ki, míg 12 hónappal ezelőtt a bevétel 3,59 milliárd volt.

A hagyományos dobozos játékok, mint pl. a Mass Effect 3, a Kingdoms of Amalur és az SSX szép eredményeket produkálták, de az EA inkább a digitális eladásokra fókuszált. A FIFA 12-nek ez volt az eddigi legjobb éve, a kisebb letöltések és a mikrotranzakciók 108 millió dollárt hoztak a konyhára. A teljes játék a tavalyihoz képest 76%-al több letöltéssel dicsekedhet, ami csak az elmúlt három hónap alatt 60 milliót dolcsit jelentett. A Play4Free játékok havi 2 millióval tömik meg az EA zsebeit. Az éves bevétel az összes digitális forrásból együttvéve 1,2 milliárd dollár, ez 42%-os emelkedést jelent.

Az EA, ha PR szempontból nem is, de üzletileg sikeres évet mondhat magának. A nagyfőnök, John Riccitiello elmondta, hogy az elkövetkezendő évben eltérnek a nagy cégeknél megszokott irányvonalaktól, és olyan dolgokban fognak, amelyekben versenytársaink nem fogják tudni utolérni őket. A jelentésben a cég arról is beszámolt, hogy terveik szerint 80 millió dollárt fognak fektetni a következő generációs konzolos játékok fejlesztésére.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward