Az EA bezárja a Mythic Entertainmentet

A Dark Age of Camelot és a Warhammer Online fejlesztője végleg bezárta kapuit.

Az EA bezárja a Mythic Entertainmentet

Az EA bejelentette, hogy bezárja a Mythic Entertainmentet, a Dark Age of Camelot és a Warhammer Online fejlesztőjét. A kiadó a következő nyilatkozatot adta ki ezzel kapcsolatban: "Bezárjuk a virginiai Fairfaxban található EA Mythic stúdiót, mivel a mobilos játékok fejlesztésére koncentráljuk erőinket más stúdiókban. Az érintett dolgozókkal együttműködünk, hogy segítsünk nekik új munkalehetőségeket találni az EA-n belül, vagy más cégeknél egy hamarosan megrendezésre kerülő állásbörzén."

Nem tudni, hány ember vesztette el az állását, az EA szóvivője elmondta, hogy a céges szabályzat az, hogy nem teszik közzé stúdióik és csapataik létszámát.

A Mythic Entertainmentet 1995-ben alapították, a stúdió 2001-es MMORPG-jével, a Dark Age of Camelottal szerzett magának hírnevet. Az EA 2006-ban vásárolta fel a céget, amely 2008-tól dolgozott másik MMO-ján, a Warhammer Online: Age of Reckoningon, melyet az EA tavaly bezáratott. 2006-tól a Mythic vette át az EA által megszüntetett Origin Systems 1997-ben indult MMO-jának, az Ultima Online-nak a munkálatait. Az utóbbi időben a Mythic főként a mobilos piacra fejlesztett, pl. Ultima Forever: Quest for the Avatart és a mikrotranzakciói miatt nagy felháborodást kiváltó Dungeon Keeper: Mobile-t.

A stúdió bezárása ellenére a Dark Age of Camelot nem marad támogatás nélkül, a Mythic csapatából korábban távozott tagokat is foglalkoztató Broadsword Online Games továbbra is gondoskodik a legendás MMO-ról. Bár a Mythic leghíresebb fejlesztői már korábban távoztak a cégtől, mégis szomorú látni egy ilyen régi csapat végét. A Mythic alapítója Mark Jacobs és több munkatársa is a Kickstarter segítségével finanszírozott Camelot Unchained MMO-n dolgozik már egy ideje, reméljük a többi Mythices fejlesztő is megtalálja számítását.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward