Az EA a THQ játékokkal szemez

Úgy tűnik, hogy a kiadó óriás, az Electronic Arts is szemet vetett a csődbe ment THQ játékaira.

Az EA a THQ játékokkal szemez

Január 22-én lesz az az aukció, melynek során többek között a THQ tulajdonában lévő címeket is egyesével el fogják árverezni. Az eladásra kerülő játékok között szerepel a WWE, a Saints Row, a Company of Heroes, a Man of War és a Metro. A csődeljárás alatt álló THQ nem akarta, hogy sor kerüljön egy ilyen aukcióra, amely a cég szétdarabolásához vezethet. A nekik karácsony előtt ajánlatot tévő Clearlake Capital befektető cég nem is szándékozott volna felszeletelni őket, és ez megmentette és egyben tartotta volna a céget, de ez az üzlet a bíró döntése miatt nem valósulhatott meg, aki arra hivatkozott, hogy a többi potenciális vásárlónak nem volt elég ideje arra, hogy ajánlatokat tegyenek.

Az EA-t is potenciális vevőként listázzák több címre is, egyelőre nem tudni, melyek azok. Jelentések szerint a cég képviselői már látogatást is tettek különböző THQ által birtokolt területeken. Az érdeklődő cégek között szerepel még a Warner Brothers és a Ubisoft is.

A THQ 2013-ban megjelenő játékai között szerepel a South Park: Stick of Truth, a Metro: Last Light és az új Saints Row is, mindhárom játék jelenleg még fejlesztés alatt áll. Az aukció után az is kiderül, mi lesz a Volition, a Vigil és a Relic stúdiók, és az ott dolgozók sorsa.

Talán kevesen tudják, hogy az 1989-ben alapított THQ eredetileg nem számítógépes darabokat, hanem gyerekjátékokat gyártott, a neve, a Toy Head Quarters is innen ered.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward