Az ASUS kihátrál a Windows RT mögül

A vállalat szakít a Windos RT-vel, ami jelenlegi állapotában egy sokak által kritizált, kudarcot vallott operációs rendszernek tűnik.

Az ASUS kihátrál a Windows RT mögül

Nemrégiben az ASUS elnöke, Jonney Shih arról számolt be, hogy a vállalat az elkövetkező időkben inkább Intel chipek köré épülő táblák készítésére fókuszál majd. Ebből már sejthető volt, hogy a cég szakítani készül a Windows RT-vel.

Azóta történt egy fontos esemény is: az ASUS elnök-vezérigazgatója, Jerry Shen konkrétan kijelentette, hogy a vállalat nem készít több Windows RT alapú táblát. Az ASUS az elsők között dobott piacra Windows RT operációs rendszerre támaszkodó, ARM alapú SoC egységgel ellátott táblát a VivoTab RT személyében. A termék a Microsoft Surface RT-vel szemben remek alternatívának tűnt, ám a jelek szerint nem fogyott elegendő mennyiségben, így az ASUS számára veszteséges volt eme próbálkozás. Az nem derült ki, hogy a VivoTab RT pontosan mekkora veszteséget jelentett, de az biztos, hogy ez volt az utolsó csepp a pohárban.

ASUS VivoTab RT - Nem lett sikeres

Az ASUS szerint egyébként a Windows RT-vel kapcsolatban a piacnak az az érzése, hogy a Microsoft operációs rendszere nem sikeres - ez a kijelentés tulajdonképpen a teljes kudarc diplomatikus megfogalmazásának tekinthető.

Persze az ASUS mellett a Dell, a Lenovo és a Samsung is készített Windows RT alapú táblákat, és arról még nem érkezett hír, hogy e gyártók táblái frissülnek-e az elkövetkezőkben, de jó eséllyel a "nem" tekinthető a legkézenfekvőbb válasznak.

A Microsoft ennek ellenére sem adja fel: a vállalat már készíti második generációs Surface RT tábláját, amelyhez a jelek szerint ismét az Nvidia szolgáltatja a megfelelő SoC egységet. Az Nvidia elnök-vezérigazgatója, Jen-Hsun Huang korábban azt nyilatkozta a CNet munkatársának, hogy a vállalat keményen dolgozik a következő Surface táblán, azt viszont nem árulta el, hogy az újdonsággal kapcsolatban pontosan mire számíthat a nagyérdemű. Mivel az első generációs Surface RT Tegra 3-as SoC köré épült, jó eséllyel a második generációs Surface RT esetében a Tegra 4 kerül a burkolat alá, Cortex A15 magokkal.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward