Az Apple iPod Nano előállítási költségei

Az Apple újdonságának megjelenése után nem sokkal került nyilvánosságra az iSuppli elemzése, amely szerint az új 4GB-os iPod Nano 149 dolláros árából az előállítás költsége 58,85 dollárt tesz ki, azaz az ár 39,5%-a az alkatrészek ára. Az elemzés egyéb modellekre is kiterjed, ezen tények alapján látható, hogy a vállalat nagyobb profitra próbál szert tenni, de ez eddig sem zajlott másként.

Az Apple iPod Nano előállítási költségei

Az Apple újdonságának megjelenése után nem sokkal került nyilvánosságra az iSuppli elemzése, amely szerint az új iPod Nano 149 dolláros árából az előállítás költsége 58,85 dollárt tesz ki, azaz az ár 39,5%-a az alkatrészek ára. Az elemzés egyéb modellekre is kiterjed, ezen tények alapján látható, hogy a vállalat nagyobb profitra próbál szert tenni, de ez eddig sem zajlott másként.

A 199 dollárért megvásárolható 8 GB-os iPod Nano előállítása a gyártónak 82,85 dollárba kerül, így látható, hogy az alkatrészek ára a teljes vételár 41,6%-át teszi ki. Természetesen egy készülék előállításánál több szempontot kell figyelembe venni, tehát az előállítási költség nem kizárólag az alkatrészek árait foglalja magában.

Az Apple gyakorlata már korábban is megfigyelhető volt a flash alapú hordozható lejátszók körében. Az iSuppli korábbi elemzéseiben utána nézett az eredeti, 2005-ben piacra dobott 2 GB-os iPod nano árának is, amelyet anno 199 dollárért forgalmaztak. Ez a készülék az Apple-nek 90,18 dollárjába került, míg a tavaly kiadott 4 GB-os 199 dolláros iPod nano ára előállítási költség tekintetében 72,24 dollárt tett ki az Apple számára. A számok jól jellemzik, hogy mekkora különbségek vannak az előállítási költségek és a végfelhasználói árak között.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward