Az AMD megerősítette: augusztus közepén érkeznek a partnerek NAVI alapú egyedi Radeonjai

A megerősítés egyenesen a Radeon termékcsalád vezetőjétől érkezett, így mindenképpen lehet rá alapozni.

Az AMD megerősítette: augusztus közepén érkeznek a partnerek NAVI alapú egyedi Radeonjai

Az AMD legújabb videokártyái, vagyis a NAVI alapokon nyugvó Radeon RX 5700 és a Radeon RX 5700 XT is elérhető már kereskedelmi forgalomban, ugyanis a termékek július 7-én rajtoltak el, ahogy azt az AMD korábban ígérte. Természetesen az első tesztek is befutottak, amelyek érdekes képet festenek az újdonságokról: teljesítmény alapján jónak tűnnek, de a gyári hűtést sokan kritizálják annak zajossága, illetve gyenge teljesítménye miatt. Utóbbinak köszönhető, hogy a tesztre kiküldött kártyák a mérések szerint teljes terhelés alkalmával 80 és 92 Celsius fok közötti GPU hőmérsékletet produkálnak, ami nem tűnik kevésnek. Természetesen rövidesen mi is utánajárunk, mi a helyzet ezen a fronton, ugyanis tesztjeink már javában készülnek.

A fentiek miatt sokan várják már az egyedi hűtéssel és/vagy megemelt órajelekkel érkező modelleket, amelyek a hivatalos rajt napján még nem jelenhettek meg, de alig több, mint egy hónap múlva ezek is eláraszthatják a boltok polcait. A korábbi pletykák alapján arra lehetett számítani, hogy az egyedi modellek majd csak valamikor augusztus második felében, illetve augusztus végén jelennek meg, ám azóta hivatalos tájékoztatás is érkezett az ügyben. A Reddit virtuális hasábjain a Radeon termékcsalád vezetője, Scott Herkelman megerősítette, az egyedi hűtéssel és/vagy megemelt órajelekkel érkező példányokra csak augusztus közepéig kell várni, ugyanis akkor kerülhetnek a boltok polcaira. Állítása szerint mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a tesztelők már hamarabb megkapják az újdonságokat, így a megjelenés napjára átfogó képet nyújthatnak azzal kapcsolatban, mi minden változik a referencia modellekhez képest az egyedi felépítésű termékeknél.

Galéria megnyitása Régebbi modellek hűtésével 65-67 Celsius fok közötti GPU hőmérséklet is elérhető a Radeon RX 5700-asoknál Ezzel együtt azt is tudomásul vette a visszajelzések alapján, hogy a gyári hűtés a legnagyobb hátulütője a referencia dizájnnak – szerinte valóban nem lenne rossz ötlet olyan referencia modelleket piacra dobni, amelyek kettő vagy három axiális ventilátorral rendelkeznek, ahogy azt a fórumozok javasolták. Hasonl megoldást az Nvidia már használ az RTX sorozat Founder's Edition modelljeinél, amelyek két ventilátorral rendelkeznek. Ugyanakkor védelmébe is vette a referencia dizájnt, ugyanis szerinte nem mindenki hűti olyan jól a kártyáit, mint egy tesztelő, illetve egy lelkes PC építő. Szerinte a referencia hűtés segítségével garantálható volt, hogy a teljesítménnyel kapcsolatos korábbi ígéreteiket tartani tudják.

A vezető ezzel együtt arra biztatta a fórumozókat, osszák meg további ötleteiket és tapasztalataikat, ugyanis olvasni fogja a visszajelzéseket. Lehet, hogy a következő VGA rajtnál már ezekből a tanácsokból is megfogadnak néhányat? Idővel kiderül. A referencia modellek egyébként kezdenek feltűnni kínálatunkban is: a Radeon RX 5700 XT modelleket itt, a Radeon RX 5700-as kínálatot pedig itt találják az érdeklődők.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap