Az AMD-ATI már biztos befutó a következő Xboxra?

A Fudzilla ipari forrásokra hivatkozva biztos benne, hogy az AMD-nek már szerződése van a következő Xbox grafikus chipjének kifejlesztésére.

Az AMD-ATI már biztos befutó a következő Xboxra?

A Fudzilla ipari forrásokra hivatkozva biztos benne, hogy az AMD-nek már szerződése van a következő Xbox grafikus chipjének kifejlesztésére. Úgy látszik a Microsoft elégedett az Xbox 360-ban található Xenos-szal (megjegyeznénk jogosan), és talán a visszafelé kompatibilitást is szeretné megőrizni. Az első Xboxban még a GeForce 4-ekre hasonlító nVidia GPU teljesített szolgálatot, ám az MS váltott és úgy döntött a második konzoljába már az ATI tervezze a chipet. Idővel kiderült, hogy ez nagyon jó döntés volt, hiszen a Xenos technikailag az Xbox 360 legjobb része lett, elsőként alkalmazott egységesített shader architektúrát, és vezetett be hardveres tesszelátort.

Ha a hírek igaznak bizonyulnak, akkor az AMD-ATI a három fő konzolból kettőnél már biztos befutónak tűnik, mert a Nintendo-nak is ők tervezték a GPU-t a GameCube-ba, majd később a Wii-be is (igaz az elvárások ott nem voltak valami magasak, ráadásul a Wii-ben lévő Hollywood chip csak a Gamecube-os Flipper felerősített változata). Mindenesetre ha a Nintendo következő gépe egy továbbfejlesztett Wii lesz, akkor jó eséllyel megtartják az ATI-t a munkára.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward