Az AMD a hibák ellenére kitart a TSMC mellett

Az AMD 40 nm-es GPU-val felszerelt Radeon HD 4770-es kártyáiból messze nem készül akkora mennyiség, amelynek segítségével lenne lehetőség kielégíteni a megnövekedett felhasználói igényeket. A gyártó az elmúlt hónap folyamán beismerte, hogy ez a helyzet a TSMC gyengélkedése miatt áll fent, aki a 40 nm-es gyártósorainak termelését elég régóta alacsonyan tartja kisebb-nagyobb hibák miatt. A helyzet már elég régóta tart, komolyabb javulást egyelőre nem lehetett észrevenni a termelés alakulásában, így joggal gondolhatnánk, hogy az AMD illetékeseinél elpattan a húr és másik gyártó után néznek, így a jövőben például akár a kiszervezett AMD gyárakat tömörítő GlobalFoundries-hez fordulhatnak.

Az AMD a hibák ellenére kitart a TSMC mellett

Az AMD 40 nm-es GPU-val felszerelt Radeon HD 4770-es kártyáiból messze nem készül akkora mennyiség, amelynek segítségével lenne lehetőség kielégíteni a megnövekedett keresletet. A gyártó az elmúlt hónap folyamán beismerte, hogy ez a helyzet a TSMC gyengélkedése miatt áll fent (a kihozatali arány egyelőre borzasztó). A helyzet már elég régóta tart, komolyabb javulást egyelőre nem lehetett észrevenni a termelés alakulásában, így joggal gondolhatnánk, hogy az AMD illetékeseinél elpattan a húr és másik gyártó után néznek, így a jövőben például akár a kiszervezett AMD gyárakat tömörítő GlobalFoundries-hez fordulhatnak.

Az AMD egyik illetékese, Rick Bergman ezeket a teóriákat egy rövid interjú alkalmával megdöntötte, ugyanis állítása szerint a TSMC és az AMD közötti több, mint 10 éves partnerkapcsolat rendkívül sokat jelent, így a TSMC az AMD első számú szerződéses gyártója és az is marad. Mr. Bergman elmondása szerint az új gyártástechnológiára való átállás kemény feladat, ami néha gondokat okozhat, és most okoz is a TSMC esetében.

Mr. Bergman a termeléssel kapcsolatos problémákra reagálva elmondta, hogy az AMD nyitott szemmel vágott bele a 40 nm-es termékek gyártásába, tudva azt is, hogy mibe kerülhet az egységek legyártása. A nyilatkozat végig bizakodó hangvételű volt, Mr. Bergman meg van győződve arról, hogy a 40 nm-es gyártósorokat érintő problémák rövidesen megoldódnak. Arra a kérdésre, hogy az AMD melyik céget választaná a TSMC és a GlobalFoundries közül, mindössze az volt a válasz, hogy a vállalatnak több forrásra van szüksége a sikerhez, így a jövőben mind a TSMC-re, mind pedig a GlobalFoundries-re szükségük lesz.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward