Az Activision Blizzard függetlenítette magát a Vivenditől

Az Activision Blizzard függetlenítette magát a Vivenditől

Amikor az Activision és a Vivendi Games 2008-ban egyesült, és létrejött az Activision Blizzard a Vivendi lett a cég többségi tulajdonosa 52%-kal. A Vivendi szénája mostanában azonban nem állt valami jól, korábban már megpróbálta eladni az ActiBlizzt, ám ez a próbálkozása sikertelen maradt, mert senkinek sem volt annyi pénze, hogy a cégóriást megvegye. Pár nappal ezelőtt a Vivendi még arra készült, hogy adósságai kifizetésére pénzt von ki az Activision Blizzardból. Azért került volna erre pont most sor, mert most járt le az a megegyezés a cégek között, amely eddig ezt megakadályozta. Az ActibBizz úgy gondolta, elejét veszi a dolognak, és kivásárolta magát a Vivendi kezei közül, így az eddig többségben lévő óriáscég már csak 12%-ban tulajdonos.

Óriási pénzösszegek cseréltek gazdát az ügylet folyamán, az Activision Blizzard 5,83 milliárdot költött, hogy 429 millió részvényt visszavásároljon. A nagyfőnök, Bobby Kotick, és cégveztető társa Brian Kelly egy másik befektető csoport segítségével 172 millió részvényt szerzett vissza 2,34 milliárd dollár értékben. Kotick és Kelly maguk is tagjai ennek az ASAC 2 LP néven ismert csoportnak, melynek a kínai megacég, a Tencent is részese.

Kotick a következőket nyilatkozta az üzlettel kapcsolatban: "Ezután sokkal erősebbek leszünk független cégként, amely kategóriájában a legjobb franchise portfólióval rendelkezik, és meglesz a fókuszunk és a rugalmasságunk ahhoz, hogy a hosszútávú befektetői érdekeket képviseljük és kiterjesszük vezető pozíciónkat a világ egyik legfontosabb szórakoztatóipari cégeként."

"A ma bejelentett tranzakciók lehetővé teszik számunkra, hogy kihasználjuk a vonzó befektetői piacokat, miközben továbbra is több mint 3 milliárd dollárnyi készpénzzel rendelkezünk gazdasági stabilitásunk fenntartására."

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward