Augusztusban indulhat a GeForce RTX 3090 és 3080 sorozatgyártása?

Az iparági pletykák alapján erre lehet számítani, de majd később úgyis kiderül, pontos volt-e a híresztelés.

Augusztusban indulhat a GeForce RTX 3090 és 3080 sorozatgyártása?

A következő generációs GeForce sorozatú videokártyákkal kapcsolatban, amelyek az „Ampere” architektúra köré épülnek majd, több érdekes pletyka is napvilágot látott az elmúlt hetek folyamán. Legutóbb például azt a speciális hűtést csodálhattuk meg, ami a Founder’s Edition modelleken kaphat helyet, most pedig arról kaphatunk némi képet, milyen forgatókönyv övezi az új videokártyák rajtját.

Galéria megnyitásaA friss információk az Igor’s Lab informátoraitól származnak, amelyek alapján úgy tűnik, jelenleg a DVT (Design Validation Test) állapotban vannak az új videokártyák, vagyis jelenleg a videokártyák felépítésének és kialakításának tesztelése, illetve vizsgálata folyik. Ezt követően, valamikor július folyamán készülhetnek el az első működő tesztpéldányok, majd nem sokkal később az elektromágneses interferencia mértékét vizsgáló tesztekre is sor kerülhet.

Ha ez rendben van, akkor a termék-jóváhagyási teszteké a terep július végén, illetve augusztus elején, majd még ebben az időszakban elkészülhet a végleges BIOS is. A sorozatgyártás beindítása a Founder’s Edition modelleknél augusztus folyamán indulhat meg, míg a termékek bemutatására, valamint az első független tesztek eredményeinek publikálására valamikor szeptemberben kerülhet sor.

A fenti forgatókönyv persze csak egy becslés, ami a korábbi forgatókönyvek alapján született meg, így nincs kizárva, hogy ezúttal némileg más lesz az ütemterv, ám a szeptemberi rajtnak így is nagy esélye van a pletykák alapján. Az persze még rejtély, mely videokártyák mutatkoznak be először, illetve most is egyesével kerülnek-e piacra az új modellek, mint anno az RTX 2000-es sorozat esetében. Első körben jó eséllyel a GeForce RTX 3090 és a GeForce RTX 3080 mutatkozhat be, de az Igor’s Lab szerint a lassabb, megfizethetőbb verziók rajtját sem lehet kizárni.

Nincs kizárva tehát az sem, hogy a GeForce RTX 3070 és a GeForce RTX 3060 is felbukkanhat a rajt időpontjában, akár úgy is, hogy a tesztelőknek szánt példányokat egy külön hongkongi OEM gyártja, mint anno a GeForce RTX 2060 esetében, a sorozatgyártást azonban már átveheti a Foxconn. Hűtés terén érdekesség, hogy a korábban bemutatott, állítólag 150 dollárba kerülő különleges megoldás mellett egy másik verzió is tesztelés alatt áll, amit egy mási OEM partner tervez és gyárt, akivel az Nvidia korábban már dolgoztatott.

Egyelőre tehát elég sok a bizonytalanság, ám az biztosnak tűnik, hogy az „Ampere” alapokra ültetett GeForce videokártyák szeptember folyamán bemutatkozhatnak, még ha csak úgy is, hogy tényleges piaci elérhetőségükre várni kell majd pár hetet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap