Átlépte a 250 millió eladást a Call of Duty-sorozat

Tavaly a legkelendőbb játék volt a Black Ops 3, a sorozat pedig egy újabb mérföldkőhöz érkezett. Közben egy angolai lázadó pereli a kiadót.

Átlépte a 250 millió eladást a Call of Duty-sorozat

Az amerikai eladásokat szemléző NPD csoport a minap jelentette be, hogy 2015-ben messze a Call of Duty: Black Ops 3 volt a legkelendőbb játék. Rob Kostich, az Activision egyik vezetője erre közölte, hogy egyébként világszerte is a Black Ops 3-ból adták el a legtöbbet tavaly, és egyébként Amerikában már a hetedik éve folyamatosan az aktuális Call of Duty a legkelendőbb cím.

Azt már csak úgy hozzá tette, hogy egyébként a Call of Duty-sorozat átlépte a 250 millió eladott példányszámot.

Mindeközben az angolai lázadó pereli az Activisiont

Jonas Savimbi hírhedt angolai lázadó vezér, aki egy az Egyesült Államok által támogatott csoportot vezetett a kommunisták által támogatott kormány ellen. Az egész egy brutális polgárháborúba taszította az országot, aminek a végén több mint 500 ezer halott maradt hátra.

Az úriember feltűnik a Call of Duty: Black Ops 2-ben, amint éppen egy gránátvetőt lóbálva buzdítja arra az embereit, hogy öljenek meg annyi ellenséges katonát, amennyit csak tudnak.

Most Savimbi három, jelenleg Franciaországban élő gyereke perelte be az Activision francia részlegét, mondván édesapjukat "barbárnak" és "féleszű"-nek állította be a játék, aki "egyszerűen csak meg akar ölni mindenkit". Az utódok által felbérelt ügyvéd, Carole Enfert úgy nyilatkozott, hogy Savimbi valójában "egy politikai vezető és stratéga volt".

A család 1 millió eurós kártérítést akar kiharcolni a bíróságon. Az Activision természetesen nem nagyon ért egyet a vádakkal, szerintük Savimbit "jófiúnak" ábrázolja a játék.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward