Átláthatóvá kellene tenni a digitális eladásokat

 A Ubisoft vezére szerint komolyan árt az iparágnak, hogy nem ismertek a digitális eladások példányszámai.

Átláthatóvá kellene tenni a digitális eladásokat

A Ubisoft vezérigazgatója, Yves Guillemot a GamesIndustrynak elmondta, nagy probléma, hogy a digitális eladások mennyiségei nem publikusak - ezzel egyébként az ESA-főnök Michael Gallagher hasonló felvetésére reagált, mely szerint minél előbb átlátszóvá kellene tenni ezeket a számokat.

"A digitális eladások átláthatósága jobb képet adna arról, mi is történik az iparágban. Ráadásul nem csak az iparágnak, de a támogatóknak, és a pénzügyi közösségnek is. Több információra van szükségünk ahhoz, hogy növekedhessen az ipar." - mondta Guillemot.

A játékok eladási statisztikáival kapcsolatban az ipar jelenleg a NPD havi beszámolóit, illetve az elemzők által közölt számokat veszi alapul, azonban egyik sem tartalmazza a digitális eladásokat. Ezáltal az iparági szereplők számára kicsit ködös a kép, hiszen folyamatosan csak a dobozos eladások csökkenését látják, így tévesen hihetik, hogy csökken a piac. A kiadók ráadásul pénzügyi jelentéseikben nem részletezik külön a digitális eladásokat.

Guillemot szerint itt az idő, hogy ezt a szokást megtörjük, és ne legyenek titkok. "Sokan úgy érezhetik, ha kiderül, hogy honnan szerzik a sok pénzt, akkor a konkurencia ráugrana ugyanerre. Ami igaz. Ugyanakkor gyakran úgy látjuk, hogy legalább annyi információt kapsz, mint amennyit adsz, így ez nem egy negatív dolog."

Ezzel párhuzamosan a Ubisofttal éppen hadilábon álló Patrice Déstilets elmondta, egyértelmű, hogy a digitális terjesztésé a jövő. Megérti, hogy sokan még úgy gondolják, egy játéknak lemezen kell érkeznie, és ezért sokan mérgesek voltak a Microsoft eredeti terveire, azonban úgy véli "legbelül senki nem érdekel igazán, hogy van lemeze, vagy nincs."

Déstilets úgy véli, a digitális terjesztés uralmának köszönhetően később majd ismét nagyobb pénzeket lehet kaszálni az AAA-kategóriás játékokkal, így ezek nem fognak kihalni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward