Shop menü

ASUS ROG PHONE 6 ÉS 6 PRO – ÚJ JÁTÉKOSOK LÉPTEK A SZÍNRE

Teljesítménybajnok mobil dedikáltan a játékosok számára, de igazából ebben a szériában biztos, hogy mások sem fognak csalódni.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
ASUS ROG Phone 6 és 6 Pro – Új játékosok léptek a színre

Tavaly az ASUS a ROG Phone 5 szériában kisebb kavarodást okozott azzal, hogy a Snapdragon 888 és a Snapdragon 888+ lapkákat is használta a különböző eszközökben, idén viszont ennek a problémának elébe ment. A vállalat kivárta a Snadragon 8+ Gen 1 megjelenésér, és erre építette két új mobilját.

A Qualcomm és az ASUS különösen szoros együttműködésben dolgozott ezúttal, még egy referencia eszközt is tervezett a tajvani vállalat a chipdizájner újdonsága számára. Szóval egészen biztos, hogy szinte mindenkinél jobban ismeri a Snapdragon 8+ Gen 1 lapkát, és reményeink szerint ezt jól használta ki a tervezés során. A mobil kapott egy kiváló hűtést, hogy minél többet lehessen belőle kihozni terhelés alatt, és rá lehet majd akasztani a AeroActive Cooler 6 aktív hűtést is.

Galéria megnyitása

Az ASUS a gamereknek szánt eszközt többféle üzemmódban teszi használhatóvá, és ezek nagyban meghatározzák majd a sebességet és a melegedést teljes terhelés esetén. Normál esetben a telefon dinamikus módban fog működni, játékok alkalmára lesz fenntartva az X Mode, amikor hosszabban fogja tartani a lehető legmagasabb órajelet a Snapdragon 8+ Gen 1. Ezeken felül pedig lesz még egy X Mode+ opció is, amit csak akkor lehet elérni, ha a felhasználó a ROG Phone 6 Prót vásárolja, és még az AeroActive Cooler 6 hűtőt is felteszi rá.

Galéria megnyitása

Ha már ebből az irányból közelítettünk először az okostelefonokhoz, akkor azt is elmondjuk, hogy a ROG Phone 6 és 6 Pro többféle RAM és tárhely kombinációban lesz elérhető. Egyelőre ezen a téren nem fedtek fel minden részletet, csak azt mondták el, hogy a Pro modell elérhető lesz akár 18 GB-nyi memóriával is, míg a ROG Phone 6-ból is jön 16 GB-os variáns, a tárhelyeik pedig egyaránt maximum 512 gigás méretet ölthetnek majd. LPDDR5 és UFS 3.1 lapkákat használtak a tervezők.

Galéria megnyitása

A két eszköz egyébként lényegében egy, csak a ROG Phone 6 Próból lesz ugyebár kövérebb RAM-mal szerelt változat, és ennek pakolnak a hátára a tervezők egy ROG Vision AMOLED kijelzőt is díszítési jelleggel. Ezen még jobban lehet majd a „gamerséget” hangsúlyozni különböző animációkkal, míg a társa csak RGB fénnyel tud szolgálni. Ezektől eltekintve ugyanazt nyújtják a vasak, ennek megfelelően például ugyanazt az Android 12 alapú környezetet vonultatják fel.

Galéria megnyitása

Az okostelefonok 6,78 hüvelykes megjelenítővel léptek a színre, ami már 165 Hz-es működésre is képes lesz hivatalosan. Persze több fokozatban lehet majd állítani ezt, a csúcstempó a játékokban fog jól jönni. Az AMOLED kijelző 1200 nites fényerőt tud a gépekben, és Full HD+ felbontással lehet számolni a felbontást tekintve. A megfelelő védelemről Gorilla Glass Victus gondoskodik az előlapon.

Galéria megnyitása

Az újdonságok 12 megapixeles kamerát vonultatnak fel a frontjukon. Ez jól jöhet majd a játékos közvetítéseknél, de azt negatívumként kell megjegyeznünk, hogy videózás csak Full HD minőségben támogatott ezen a ponton.

Galéria megnyitása

Az ASUS egy új főkamerát használ, ami az eddigieknél nagyobb, 50 megapixeles szenzorra épül, és gyorsabb PDAF eljárással dolgozik. Támogatott lesz a 8K Ultra HD videózás, 4K UHD mellett pedig már 120 FPS is elérhető lesz, HD-ban pedig fel lehet majd menni egészen 480 FPS-ig.  Két társkamerával szolgálnak még az okostelefonok, az egyik képalkotó ultra-széles látószögű optikán keresztül tekint a világra, a másik pedig makrózásra fog szolgálni. Előbbi 13, utóbbi pedig 5 MPixeles érzékelővel rendelkezik.

Galéria megnyitása

Persze itt nem a fotózáson van a hangsúly, hanem a játékos lehetőségeken. Az okostelefon megkapta a legújabb AirTriggert, az ultrahangos kezelőszervekkel a támogatott játékok kezelése még kényelmesebb és gördülékenyebb lehet. A hátlapot is be lehet majd vonni a telefonok vezérlésébe, több érzékelési zóna lett kialakítva, amiket egyedileg lehet funkciókkal felruházni megfelelő játékok esetén. Ezeken felül pedig még a csatlakoztatható aktív hűtőn is vannak plusz gombok.

Galéria megnyitása

Az okostelefonok a kapcsolati lehetőségeket tekintve is azon lesznek, hogy a lehető legjobb élményt legyenek képesek nyújtani, éppen ezért többféle optimalizálási megoldás lesz a hálózati forgalom menedzselésére. Van bennük 5G mobil hálózati modem és 4G LTE is VoLTE-vel karöltve, továbbá adott a Wi-Fi 6E, és a Bluetooth 5.2 modul is aptX Adaptive támogatással. A ROG Phone 6 párosnak van NFC chipje és A-GPS vevője is. Két hálózati kártya kezelésére képesek a vasak.

Az ASUS arra is ügyelt, hogy az anyaghasználat megfelelő legyen, éppen ezért a hátlapra is Gorilla Glass üveg került, a keretet pedig fémből alakították ki a tervezők. A masinák peremén ott van a 3,5 milliméteres Jack csatlakozó is a C-típusú USB mellett. A szerkezetek 173.0 x 77.0 x10.3 milliméteres idomokkal rendelkeznek és 239 grammot nyomnak, szóval meglehetősen masszívak, ahogy már a felmenőik is azok voltak.

Galéria megnyitása

Az ujjlenyomat-olvasót az ASUS a képernyő alá pakolta, így ezt ki kell majd tapintani a biometrikus azonosításhoz. Sztereó hangszórókat kaptak a ROG Phone 6 modellek, és a hangkeltőket külön-külön erősítők szolgálják majd ki a lehető legjobb hangzás elérése érdekében. Érdekesség még, hogy van IPx4 minősítésnek megfelelő vízállóság, ami lényegében itt az izzadtság ellen van, a kézről származó verejtéktől nem fog baja esni a készüléknek.

Galéria megnyitása

Az üzemidő tekintetében nem érheti majd szó a ház elejét, az ASUS ROG Phone 6 és 6 Pro jól fogja bírni a nyúzást. 6000 milliamperórányi kapacitással szolgáló akkumulátorok párosa található a termékben. Tölteni 65 wattal lehet majd ezeket, és ezt két irányból is meg lehet majd tenni, ugyanis az USB-C itt párossával van, került egy oldalra is, ha fektetve fogja az ember, ne legyen útban a kábel. Töltésmegosztásra is képesek a gépek kábelen, 10 wattal.

Galéria megnyitása

Az ASUS ROG Phone 6 és 6 Pro megvásárolható lesz Magyarországon is, és hamarosan indul az előrendelési lehetőség – pontos dátumot a vállalat nem közölt. A mobilok ára 420 és 520 ezer forint lesz, az aktív hűtőt pedig további 38 ezer forint megfizetése után veheti majd birtokba a felhasználó. A ROG Kunai 3 Gamepad pedig nem kevesebb mint 50 ezer forintot kóstál majd, ha valaki szeretné a játékélményt még magasabb szintre emelni.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére