Art of Siege - tanuld meg az új Rainbow Sixet

A Ubisoft egy online kiképzéssel igyekszik megmutatni, hogyan is kéne viselkednie egy ügynöknek.

Art of Siege - tanuld meg az új Rainbow Sixet

A Ubisoft bejelentette, hogy a mai naptól kezdve egy új "online kiképzési platformot" indít el Art of Siege néven. Ennek lényege tulajdonképpen az, hogy megtanítsa a felhasználókat, milyen stratégiákat és taktikákat használhatnak a Rainbow Six: Siege-ben előkerülő szituációkban.

Jelenleg a weboldalon a kiképzés első szakaszát csinálhatjuk végig, aminek Field Training a neve. Amennyiben sikerült bizonyítanunk, hogy megvan a megfelelő gondolkodásunk és döntéshozói képességünk, ami egy hasonló SWAT-egység vezetéséhez kell, és megszerezzük az arany medálokat, úgy meghívást kapunk a játék bétatesztjére - ez egyébként szeptember 24-én kezdődik.

A Ubisoft ezzel (és a lent látható előzetessel) azt próbálja átadni, hogy senki nem születik ügynöknek, azt igenis meg kell tanulni. Nyilván nem várható el egy weboldaltól, hogy a teljesítés végére valós ügynökök leszünk, de könnyen lehet, hogy a szórakoztatás és a PR mellett más célja is lehet a kiadónak.

Nem kizárt például, hogy a korai béta tapasztalataiból kiindulva a Ubisoft tanítani szeretné a felhasználókat, hogy azok aztán "megfelelően" használják a játékot, ami különösen fontos lehet a többjátékos rész esetében. Nem egy multiplayer fókuszú játék bukott el hamar amiatt, hogy a felhasználók egyszerűen nem játszottak úgy, ahogy azt a játéktervezők kigondolták és "elvárták" volna, vagy csak képtelenek voltak kihasználni a játék lehetőségeit. Legutóbb például az Evolve esett ebbe a csapdába, ahol leginkább alacsony szinten a játék átment értelmetlen, és szinte élvezhetetlen kergetőzésbe.

Kérdés persze, hogy ezen egy weboldal tud-e önmagában segíteni. Nyilván, ha volt is ilyen gondolata a Ubisoftnak, a kiképzés fő funkciója vélhetően mégsem az, hogy a korai béta alapján érkező, többnyire meglepően negatív visszhangot valahogy megpróbálja a megjelenős előtt kezelni, hiszen jobb esetben is csak a leendő játékosok egy töredéke látogat majd el az oldalra.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward