Arkham City - A méret a lényeg!

A Rocksteady eldicsekedett vele, hogy a Batman: Arkham City játéktere csaknem ötször akkora lesz, mint az őt megelőző Arkham Asylum-nak volt.

Arkham City - A méret a lényeg!

A Rocksteady eldicsekedett vele, hogy a Batman: Arkham City játéktere csaknem ötször akkora lesz, mint az őt megelőző Arkham Asylum-nak volt. Ettől függetlenül a széria nem fordul át nyílt terepes sandbox játékba, de a fejlesztők nem is fogják majd túl szorosan a kezünket. A rendező Sefton Hill a GameSpotnak adott interjújában kiemelte, hogy nem csak azért csinálták ekkorára, hogy szimplán nagy legyen.

"Az Arkham Asylumnál az volt a célunk hogy feszült, nyomasztó atmoszférát alakítsunk ki azzal, hogy bezárjuk Batmant az őrültek házába és lehetővé tegyük Jokernek, hogy mindezt fokozza. Az Arkham Cityvel mindezt a következő szintre emeljük. A játékosoknak óriási mozgási szabadságot adtunk, de úgy, hogy emellett is fogják érezni a rájuk nehezedő iszonyatos nyomást, amikor szembe kell nézniük a kihívásokkal."

"A játékosok bárhova elmehetnek bármikor, de mindig világos lesz előttük az út, hogy hova is kéne tartaniuk, ha követni akarják a sztorit. Ha felfedezitek a várost különböző mellékküldetéseket és titkos helyeket találhattok, részt vehettek utcai harcokban, ha a bajt keresitek, nem kell sokáig kutakodnotok."

Arkham városa egy hatalmas börtön lesz, ahol csak egyetlen szabály van: "Ne szökj meg", de a helynek kiforrottak a saját törvényei. Tele van pszichopatákkal és különösen veszélyes bűnözőkkel, a játékosoknak valóban meg kell tanulniuk úgy viselkedni mint a Dark Knight, ha túl akarnak élni egy ilyen helyen.

A történet 18 hónappal az első epizód befejezése után veszi fel a fonalat, így ha játszottatok az első résszel, sok ismerős dologgal találkozhattok majd majd. A korábbi börtönőr, Quincy Sharp lesz például Gotham polgármestere, ő felelős a börtön/elmegyógyintézet egész városrésszé való kibővítéséért. Arkham City sötét "felvigyázója" pedig Hugo Strange lesz, vele tavaly decemberben jött egy látványos trailer is.

Kétarc és Joker lesz szintén sztár szerepben "tündököl" majd, de ott lesz majd a finom mozgású Macskanő is, aki Batman oldalán fog sündörögni. A bőregér kap pár új kütyüt is, ezek a denevérkarom (Bat Claw) és az adás követő (broadcast tracker) lesznek. Hősünk egyszerre két ellenféllel is képes lesz majd harcolni, valamint ki tudja majd védeni a lövedékeket is. További jó hír, hogy csodaövének játékszereit már csata közben is használhatja.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward