AR-technológiákat vásárolt a Microsoft

Augmented reality eszközökhöz kapcsolódó szellemi tulajdonokat vett a Microsoft. Ezzel harcolnának a VR-ral?

AR-technológiákat vásárolt a Microsoft

Míg a Sony és az Oculus a virtuális valóságban látja a játékok jövőjét, addig a Microsoft egyelőre az augmented realityvel próbálkozik. Annyira, hogy már tavaly óta tárgyaltak egy céggel, melyet először teljesen fel akartak vásárolni, később azonban csak a szellemei tulajdonainak egy jelentős részére tették rá a mancsukat.

Valójában a tárgyalások már tavaly lezárultak, és 2014 elején már át is került minden kapcsolódó szellemi tulajdon a Microsofthoz, azonban csak most tudtuk meg részletesebben miről is volt szó. A Microsoft a főként katonai megrendeléseket teljesítő Osterhout Design Grouptól vett meg különböző, főként AR-technológiákhoz kapcsolódó szellemi tulajdonokat és levédetett megoldásokat, közel 150 millió dollár értékben.

Az összegen kívül gyakorlatilag mindent megerősített a cég tulajdonosa, Ralph Osterhout, aki elárulta, cége már most új technológiák kifejlesztésén dolgozik, és továbbra is főként a hadseregnek szállít be.

Hogy mi található a megvásárolt dolgok között? Nos, rengeteg technológia, melyek közül persze a legérdekesebbek a különböző AR-szemüvegek. A védjegyek olyan dolgokat említenek, mint a beépített többmagos processzorral rendelkező szemüveg, mely módosított Androidot futtat, de láthatók például órák is, melyek ezekhez a szemüvegekhez kapcsolódnak. A Microsoft nyilvánvalóan felhasználhatja mindezt az Xbox One-hoz, hiszen régóta hallani már arról, hogy AR-technológiákkal dobná fel a játékokat a cég, de mivel mostanában a Google-t és az Apple-t üldözi más platformokon is, nem zárhatjuk ki, hogy ezek a technológiák végül leszivárognak majd más termékekbe is.

Ralph Osterhout egyébként érdekes módon nincs elájulva a Sony és az Oculus VR-szemüvegétől. Elmondása szerint ugyan nagyon érdekes technológiák, de nem piacképesek egyelőre - főként azért nem, mert viszonylag nehezek, a fejen viselve pedig nagyon megterhelik a nyakat. Ezt pedig hosszabb ideig legfeljebb a nagyon keményvonalas játékosok tudják elviselni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward