Aprók nagyban extra - 02.12.

A tegnapi elmaradt helyett: Politikus a videojátékok mellett, kötelező telepítés és Kinect az új Xboxon, lelőtték a Wildmant, és YouTube appot kapott a PlayStation 3...

Aprók nagyban extra - 02.12.

Megvédte a videojátékokat egy amerikai politikus

A kaliforniai demokrata képviselőasszony, Nancy Pelosi úgy nyilatkozott, a tudományos bizonyítékok nem utalnak arra, hogy az erőszakos médiumok és a fegyveres bűnözés között kapcsolat lenne. Példának Japánt hozta fel, ahol fellelhetjük a leginkább erőszakos játékokat, mégis a világon az egyik legalacsonyabb a fegyveres bűnözésből eredő halálesetek száma: "Nem tudom, mi erre a magyarázat, azon kívül, hogy valószínűleg elég jó törvényeik vannak a fegyvertartásra." - nyilatkozta. Pelosi olyan statisztikákra hivatkozott, melyek egyértelműen kimutatják, hogy a legnagyobb videojátékos piacokon általában elég alacsony a fegyveres halálesetek száma, és ezek közül csak az Egyesült Államok képez hatalmas kivételt. A demokraták további kutatásokat szeretnének a fegyveres gyilkosságok és a különböző populáris médiumok közötti kapcsolat feltárására.

76 milliónál az Xbox 360

A héten lezajlott D: Drive into Media konferencián a Microsoft vezetői elárulták, eddig 76 millió Xbox 360-at adtak el világszerte. Ezzel a konzolból háromszor annyi fogyott, mint az eredeti Xboxból. Ezek mellett Kinectből 24 millió ment el eddig, szóval körülbelül a konzolt használók harmada rendelkezik vele, míg az Xbox Live-ot 46 millióan használják. 2012-ben az Xbox Live Gold-felhasználók havonta 87 órát töltöttek el a szolgáltatással.

Régivonalas reklámban a Metal Gear Rising

Az 1990-es évek tévés hirdetéseinek szellemiségét felidéző előzetest kapott a Metal Gear Rising: Revengeance. Ami egyébként hamarosan, konkrétan február 19-én meg is jelenik.

Hamarosan leleplezhetik a Bungie új játékát

A Bungie egy érdekes AR-játékot indított el honlapjának egy aloldalán, melyben mindenféle feladványt kell megfejteniük a látogatóknak, mielőtt további válaszokat kapunk. Úgy tűnik azonban, hogy jövő hétfőre várható a leleplezés, de ha hihetünk az újabb pletykáknak, akkor a játék már a következő generációs masinákra érkezik, így furcsa lenne egy bejelentés a Sony és a Microsoft sajtóbemutatója előtt. Habár eredetileg a Destiny első része még valószínűleg Xbox 360-ra készült, a legfrissebb információk szerint azonban az idénre tervezett megjelenést eltolták, így lehetséges, hogy ezzel együtt a hangsúly is inkább a next-genre helyeződött át.

Inkább új cím, mint rebootok

Legalábbis a Resident Evil producere, Masachika Kawata így gondolja, és elmondta, nem valószínű, hogy a Capcom a közeli jövőben visszatér akár az Onimusha, akár a Dino Crisis címek valamelyikéhez: "A Capcom persze sosem volt szégyenlős visszahozni régi címeit, de jelen pillanatban úgy érzem, számunkra fontosabb, hogy új játékokat készítsünk." Érdekesség, hogy a Capcom pár hete töltetett ki amerikai rajongóival egy kérdőívet, melyben a ma hanyagolt, régebbi Capcom-címek visszahozásáról kérdezte a népet.

Lelőtték a Wildman Kickstartert

Már csak négy nap volt hátra a Wildman kickstarteres kampányának végéig, azonban úgy tűnt, nem lesz meg a kért összeg. A Gas Powered Games 1,1 millió dollárt szeretett volna összekalapozni, ám ebből mostanáig csak 504 ezer gyűlt össze. Chris Taylor ezért lelőtte a projektet, és elmondta, más lehetőségek után kell néznie, hogy megmentse a stúdiót. Ezekről a lehetőségekről egyelőre nem tud beszélni, ám mindenkinek köszöni, aki támogatta a Wildmant.

Végre előzetesen a Star Trek: The Game

Sok csúszás után úgy néz ki, hogy némileg az új film premierje előtt érkezik a Star Trek-játék. Ugyan az előzetes nem teljesen meggyőző, még akár arra is lehet esély, hogy egy korrekt játék lesz belőle.

Kötelező telepítés és kinect az új Xboxban

További next-gen pletykák futottak be, és mivel sokan már tűkön ülve várjuk az új konzolok bejelentését, minden apró információ érdekes lehet. A legfrissebb infók egy olyan forrástól érkeztek, aki állítólag Durango fejlesztői kitet próbált eladni, ám ez végül nem sikerült. Akárhogy is, a SuperDaE néven futó úriember szerint a következő Xboxhoz mindenképpen kell majd csatlakoztatni Kinectet, ami nem lesz olyan nehéz, hiszen alapból jár majd a csomaghoz. A szenzor frissített változata hat embert tud majd egyszerre követni, egészen olyan apró részletekig, mint az ujjak mozgása, vagy az arckifejezések. A másik új információ, hogy a konzolok alapból beépített 500GB-os merevlemezzel érkeznek majd, így minden játékfejlesztő alapnak veheti a HDD meglétét, és használhatja azt például cache-elési funkciókra. Ráadásul várható egy kötelező telepítés is minden lemezes játék első behelyezésekor, ugyanis az új Xbox egyáltalán nem tudja majd lemezről futtatni a játékokat. Hogy könnyítsenek a dolgon, a Durango tud szegmensekben telepíteni, így, amint az első szegmens feltelepült, már játszhatunk is, amíg a többi a háttérben települ.

YouTube appot kapott a PlayStation 3

Jobb későn mint soha alapon a Sony és a Google együttműködésével megszületett a YouTube applikáció PlayStation 3-ra. A cuccot természetesen ingyen tölthetjük le a TV / Video Services alatt található My Channels menüpontból. Természetesen be lehet jelentkezni, láthatjuk a saját listáinkat, videokat kereshetünk, de ami érdekesebb, hogy egy rövid párosítási folyamat után az okostelefonunkkal is irányíthatjuk az appot. A sajtóközlemény szerint a felhasználói felületet teljesen a nagyképernyős tévékre optimalizálták, támogatja a HD-lejátszást egészen 720p-ig, és még a videók nézegetése közben is böngészhetjük a többi videót.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward