Aprók nagyban extra - 01.26.

A Take-Two perelné Frank Darabontot, kirámoltak a THQ-alkalmazottak, Bleszinski több ízben is megmondja a tutit, új fegyver jön a Black Ops 2-be...

Aprók nagyban extra - 01.26.

Új fegyver érkezik a Black Ops II-be

Ahogy arról már beszámoltunk, a Black Ops II új DLC-je a Revolution Map Pack névre hallgat, és több pálya és játékmód mellett egy új stukkert is tartalmaz majd. Ez a Peacekeeper névre hallgat, és kombinálja a kompakt SMG-k előnyeit a géppuskák jobb pontosságával és nagyobb hatótávjával. Anthony Flame, a játék egyik designere elmondta, habár ez így nagyon erősnek tűnik, igyekeznek megoldani, hogy ne legyen túlzottan erős a fegyver. Akartak azonban egy olyan új, futurisztikus géppuskát adni a játékosoknak, mely nagyobb mobilitást tesz lehetővé, és főleg az objektíva-alapú játékmódokban lesz használható, mint például a Hardpoint. Ezen kívül a fegyver kinézete is egyedi lesz: a fehéres külső olyan, ami korábban egyáltalán nem volt divat a Call of Duty történetében.

Nincs elég a Ni No Kuni Wizard’s Editionből

A Ni No Kuni: Wrath of the White Witch terjesztője mindenkitől elnézést kér, ugyanis nem tudják teljesíteni a legtöbb rendelést, ami a játék Wizard’s Edition kiadására érkezett. Úgy tűnik, valami hiba csúszott a raktárkészlet menedzselésébe és a rendelésekbe, így történhetett meg, hogy akkora túljelentkezés alakult ki a Wizard’s Editionre, amekkorát nem fognak tudni teljesíteni. A Digital River elmondta, sajnos ezzel már nem tudnak mit kezdeni, de azon nagyon keményen fognak dolgozni, hogy többet ilyen ne fordulhasson elő, és hogy visszaszerezzék a játékosok bizalmát.

Nagyon sikeres Kickstarteren a Sonic-stílusú indie játék

Nyár óta készül egy platformjáték Freedom Planet néven, melyet a Sonic inspirált. Most a Kickstarre mentek a készítők, és pillanatok alatt megkapták a szükséges pénzt - igaz, elég keveset, mindössze 2000 dollárt kértek. Egy hét után azonban már a sokadik "stretch goal"-t kellett hozzáadniuk a projekthez, a következő lépcsőfok például 20 ezer dollárnál következik. Máris felvettek új programozókat, készítenek animált átvezető videókat, bekerül egy új karakter, és többet tudnak fordítani a hirdetésekre és reklámra.

A hétvégén ingyenes a Chivalry: Medieval Warfare

Az egész hétvégén ingyenesen játszható a Chivalry: Medieval Warfare a Steamen, egyébként meg 50%-os kedvezménnyel lehet megvásárolni. Ne feledjük, ez az a játék, amiben egyáltalán nincsenek nők.

Szénné perelné a Take-Two Frank Darabontot

A legendás író-rendező elárulta, új filmjét, mely az LA Noir névre hallgat, és a John Buntin által írt nagyon sikeres regényből készült, át kellett nevezni. Darabont elmondta, a Take-Two megfenyegette, hogy "még a sz*rt is kiperelik belőle, és ehhez úgy tűnik, hogy meg is vannak az anyagi forrásaik."

A per egyébként érthető lenne, hiszen a Take-Two közismert játéka LA Noire névre hallgat. Darabont egyelőre nem biztos az új névben, de elárulta, valószínűleg egyszerűen csak Los Angeles lesz.

Pár órával később a Take-Two hivatalosan is reagált: "Sajnálatos, hogy Mr. Darabont szükségesnek találja, hogy pontatlan állításokkal generáljon magának publicitást."

Megjelent iOS-re a Might & Magic: Clash of Heroes

iPad-en, iPod Touch-on és iPhone-on fut a Might & Magic: Clash of Heroes, mely mostantól 4,99 dollárért vásárolható meg az App Store-ból.

Saint's Row - el kéne hagyni a dildókat

Cliff Bleszinski egy rakás Twitter-üzenetben beszélt a Saint's Row-ról. Szerinte a Saint's Row-csapat az egyik legjobb a világon, és valójában olyan tehetségesek, hogy ők tényleg meg tudnák szorongatni a Grand Theft Auto-sorozatot. A probléma azonban a dildókkal és egyéb, kínos cuccokkal van. Bleszinski szerint, amikor egy átlagos gamer elszégyelli magát, mikor a felesége besétál a szobába, és meglátja, mivel játszik, az elég nagy probléma. Ezért szerinte a Saint's Row-nak meg kellene komolyodnia, mert egyébként irányításban, a játékmenet ütemében és több más dologban is jobb volt, mint az utóbbi GTA-epizódok. Az egykori Epic-szakember azt tanácsolja, inkább készítsenek egy Michael Mann-stílusú, a HEAT-re, Collaterallra, Training Day-re hajazó nyitott világú játékot, mert lehet bármilyen jó a Saint's Row, amíg dildók vannak benne, addig egyszerűen csak "az a dildós játék" lesz a közönség szemében.

Nyugatra jöhet a Kingdom Hearts HD 1.5 ReMIX

Habár egyelőre nem jelentették be, hogy Japánon kívül is megjelenne a játék, azonban a sorozat egyik angol szinkronszínésze már elárulta, éppen egy Kingdom Hearts-címhez veszik fel a hangokat. Mivel a Dream Drop Distance bejelentése óta nem hallottunk új Kingdom Hearts-epizódról, és ha készülne is, nem valószínű, hogy már megjelenés előtt lokalizálnák, így az egyetlen értelmes tipp az marad, hogy a Kingdom Hearts HD 1.5 ReMIX érkezik.

A Ubisoft üdvözli egykori kreatív vezetőjét

A Ubisoft ugyebár megvásárolta a THQ-től a montreali stúdiót, aminek egy érdekes hozadéka, hogy visszakerült a céghez Patrice Désilets, az Assassin's Creed egykori kreatív igazgatója. Az ugyan egyelőre kérdéses, hogy Désilets úgy dönt-e, hogy marad a stúdiónál, mindenesetre a Ubisoft láthatóan azt szeretné, ha továbbra is helyben maradna. A Ubisoft Montreal elnöke, Yannis Mallatt elmondta, 13 éve ismeri Désilets-t, és számos projekten dolgoztak együtt - többek között a Prince of Persián és az Assassin's Creeden is. Az úriember elárulta, Désilets éppen Párizsban tart előadást egy egyetemen, amikor azonban visszajött, rögtön elmennek vacsorázni, hogy átbeszéljék a dolgokat.

Távirányítós repülővel jön a Splinter Cell: Blacklist gyűjtői kiadás

A nem mindennapi csomag tartalmazza a játékot, egy 88 oldalas képregényt, egy posztert, egy bónusz kooperatív pályát, valamint az Upper Echelon Pack néven futó csomagot, mely tartalmaz egy másik kooperatív pályát és két in-game cuccot. Azonban ami a legfontosabb: egy Paladin távirányítós repülőt is kapunk, háromcsatornás irányítással, két motorral, melyet a játékbeli megfelelője alapján modelleztek le. Az egész csomag 169,99 dollárba kerül, és egyelőre kérdéses, hogy jön-e Magyarországra is belőle.

Mac-re is elérhető a Half-Life

A Steamen keresztül mától elérhető az eredeti Half-Life, 9,99 dollárért. Végülis, jobb későn, mint soha.

Színvakoknak is kedvez a SimCity

Ocean Quigley, a játék művészeti vezetője elmondta, a SimCityben nagyon fontos a környezet, ami folyamatosan igyekszik információkat adni a játékosnak. Gyakorlatilag a játék világa egyben egy "kezelőfelület", ami szükséges adatokkal szolgál, és ezeket színekre bontva teszi. Ha tehát valaki színvak, vagy színtévesztő, komoly hátrányba kerülhet a játékban. Quigley ezért szorosan együttműködött a stúdió minőségellenőrzési vezetőjével, aki maga is színvak, és olyan szűrőket alakítottak ki, melyek lehetővé teszik a színvakok és színtévesztők számára is, hogy teljesen élvezhessék a SimCityt.

Cliff Bleszinski nem követné Curt Schilling példáját

CliffyB elmondta, előbb-utóbb nyilván vissza akar majd térni a tripla-A játékfejlesztéshez, de ha így is dönt, akkor sem úgy állna neki a dolognak, mint Curt Schilling vagy John Romero. Főleg az előbbi példája nem túl szerencsés, hiszen a baseball legenda rögtön egy 300 fős stúdióval készített szerepjátékot és MMO-t, így tehát amikor kiderült, hogy a dolog nem működik, rengeteg ember veszítette el a munkáját. Bleszinski az egészet egy rockbandához hasonlította, ahol először is meg kell találnod a megfelelő embereket, akik együtt tudnak működni, kedvelik egymást, és így kell megtalálnia a csapatnak a hangot, nem pedig rögtön az első nap kiállni a Wembley stadionba egy nagykoncertre. Bleszinski elárulta, az eddigi sikereinek köszönhetően még egy jó ideig élhet kvázi-visszavonulva, de megtehetné, hogy összeszed egy kisebb csapatot, behoz pár befektetőt és nekilát valaminek. De, még ha egy kiadó csak úgy hozzávágna 50 milliót, és azt mondaná neki, hogy csinálja meg az álomjátékát, akkor is egy kis brigáddal kezdene. Prototípusokat készítene, tesztelné az ötleteket, és amikor már valami olyan van a kezében, ami működik, akkor kezdené bővíteni a csapatot. Addig ugyanis egy nagy brigád fenntartása felesleges pénzkidobás.

Kirámoltak a THQ-alkalmazottak

A THQ tegnap közölte mindenkivel, hogy egy napjuk van rá, hogy személyes holmijaikat összeszedjék és hazavigyék. Ezt követően ugyanis megszűnik a belépési engedélyük az egykori székházba, munkaviszonyuk pedig megszűnik. Ezzel párhuzamosan megkapják az utolsó fizetésüket, életbiztosításuk pedig január 31-ig érvényes. A THQ elmondta, sokan már találtak munkát az új tulajdonosoknál, többen azonban nem - nekik nem tudnak segíteni képzésekkel, azonban a privát e-mail címeiket megadják azoknak a kiadóknak, vagy stúdióknak, akik érdeklődhetnek munkaerő iránt. Jason Rubin, a cég elnöke mindenesetre már elhozta a legfontosabb cuccát.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward