Aprók nagyban - 2016.7.01.

Óriás patchet kapott a Street Fighter V, dobozos kiadásban a State of Decay, Scorn: a bizarr horror, még több vér a Total War: Warhammer-ben, üzenet Yu Suzukitól...

Aprók nagyban - 2016.7.01.

Street Fighter V – Megérkezett az óriás patch

A verekedős játékok egyik legjelentősebb képviselőjéhez 15,5 gigabájtnyi frissítés érkezett. Ebben benne van az új Cinematic Story Mode, két új karakter, új helyszínek, kosztümök, és megannyi javítás, főként az összesorsolás (matchmaking) terén. Az egyedüli furcsaság az, hogy a Steam ugyan feltelepíti az új 1.04-es patchet, de a story mode-ot külön le kell töltenünk a Steam Store oldaláról. Hiába látjuk ugyanis, a külön letöltésig elérhetetlen marad. Ibuki és Balrog debütál a harcosok közül, a két új helyszín pedig Vegas és a Kanzuki Family Private Beach. A patch részletes tartalma itt olvasható el teljes hosszában.

Dobozos kiadást kap a State of Decay

A PC-re és Xbox 360-ra megjelent, majd Xbox One-ra is portolt játék digitális formátumban volt csak elérhető eddig. Még alig ültek el a második rész bejelentése által keltett hullámok, a játékért felelős Nordic Games oldalán máris megjelent a hír, miszerint augusztus 9-étől dobozos formában is elérhető lesz az első rész Survival Edition verziója PC-re. Megkapjuk az alapjátékot és a két DLC-t is, valamint számos aprósággal kedveskednek még nekünk a készítők, ha rászánjuk a nagyjából 20 dollárnyi összeget. A bejelentés és a teljes csomag itt tekinthető meg.

Hitman – Hibának helye nincs

72 óra, 1 célpont, 1 lehetőség. A legújabb Hitman rész érdekes kihívást tartogat a bérgyilkos szimulátor rajongóinak. Sorra érkeznek a szerződések, ahol egyetlen esélyünk van egy fontos célpont likvidálására. A legújabb a Gunrunner nevet viseli, Marrakesh városában található meg, és összesen annyit lehet tudni róla, ami a videóban elhangzik. Jó vadászatot 47-es ügynök!

Scorn: nem mindennapi horror

A gonoszok, szörnyek, természetfeletti lények gyakori szereplői a jól vagy épp rosszabbul sikerült horrorfilmeknek. A Steam Greenlight-ba bekerült új kezdeményezés viszont nem mondhatnánk, hogy ezt a jól kitaposott ösvényt követi. Van benne valami bizarr, groteszk és rémálomba illő. Valami olyan, ami ismerős, de még sincs helye a szemünk előtt. Sejteni véljük mi az, és mégsem tudjuk megragadni. Nehéz szavakba önteni mi ez, Giger remekművei juthatnak az eszünkbe és ez már elég is talán ahhoz, hogy ismerkedni akarjunk a Scorn kifacsart, szürreális világával.

Total War: Warhammer – Vér, vér, VÉR!

Azt eddig is tudtuk, hogy a Warhammer Fantasy világa véres, brutális csatákkal teli, kegyetlen hely. Vagyis, csak sejthettük ahhoz képest, amit most kapunk. Az eddigi ütközetek gyerekjátéknak, kedélyes pofozkodásnak fognak tűnni csupán, hisz szétszakadó testeket, belsőséget, beszakadó koponyákat, kínt kapunk a legújabb DLC-vel. És vért, mérhetetlenül sok vért. Az elszabaduló monstrumok, ellenségeinket miszlikké tépő ágyúk és egyéb gépezetek új fokozatba kapcsolnak és a csatatér végre valódi arcát mutatja majd felénk. Itt már csak azoknak marad hely, akik szembe is mernek nézni mindezzel!

Az Overwatch és a játékegyensúly

Rendesen felkavarta az állóvizet a Widowmakert és a McCree-t helyére tevő patch. Persze van, aki azt mondja végre kiegyensúlyozták a két karaktert, mások szerint pedig használhatatlanná nerferlték. Jeff Kaplan a Battle.net fórumán beszélt arról, hogy Zenyatta lehet a következő, akit átdolgoznak. A találgatások szerint ez inkább buffolást jelent, mintsem gyengítést, de Kaplan hozzátette: „Szóba került Zenyatta, de látni akartuk, hogy a Widowmakert és McCree-t érintő, a játékegyensúllyal kapcsolatos változások milyen hatással vannak a játékmenetre. Most a következő lépésen gondolkodunk, de ennél többről egyelőre nincs szó.”

Death’s Gambit – Az örök élet ellenszere

A PS4-re készülő Death’s Gambit vérbeli akció-szerepjáték, amiben a Halál ügynökét alakítjuk. A Castlevania, Shadow of the Colossus és Dark Souls inpirálta oldalnézetes játékot komoly várakozás előzi meg, ami nem is csoda, nagyon jól összegyúrt anyagnak tűnik. A történet szerint egy idegen, egyszerre középkori és sci-fi hatású ősi városban kalandozunk, feladatunk pedig nem kevesebb, mint az örök élet forrásának a megszüntetése. Hogy ebből végül mi sül ki, még nem tudjuk, azonban a tájakat, játékmenetet és boss harcot is bemutató videó alapján ígéretesnek tűnik.

Shenmue 3 – Yu Suzuki üzent a rajongóknak

A januári prototípus óta sok idő eltelt. A Shenmue atyja, Yu Suzuki egy rövid videóban számolt be arról, mi is történt az elmúlt hónapok alatt, hol tart a fejlesztés, valamint köszönetét fejezte ki a támogatással és a pozitív fogadtatással kapcsolatban. A Kickstarteren közzétett bejelentéstitt olvashatjátok el, és aki szeretné a video üzenetet is megnézheti.

Újabb Left 4 Dead 3 kiszivárogtatás

Talán nem ez az a bizonyos Valve-játék egy hármassal a nevében, amire igazán várunk, mégis, bármi, ami hármassal jön ki a Valve műhelyéből, az valószínűleg csak jó nekünk. Ezúttal a Left 4 Dead 3 zombilövöldéről került ki egy kép egy Valve-dolgozó gépén lévő könyvtárfotó formájában.

A ValveTime nevű Valve rajongói oldal közölte a képet, mely egy oktatófilmből származik, amit a Destination Workshop Toolsnak készített a Valve rajzolója, Tristan Reidford. A képernyőmentésen egy left4dead3 nevű könyvtár is látszik a bal oldalon a listában.

Egyes vélemények szerint némileg gyanúra adhat okot az, hogy éppen a kép tetején van az ominózus könyvtár, mintha éppen addig görgettek volna le, hogy még látszódjon, de ki tudja? Másnap kicserélték a fotót egy olyanra, amin már nem látszik az érintett könyvtár. Ennek ellenére ez nem az első pletyka a Left 4 Dead 3-ról, egy a Valve belső adatbázisába való betörés során Half Life 3 és Left 4 Dead 3 fejlesztői csoportokra vonatkozó nyomokat találtak – így valószínűleg nem is az utolsó eset volt, hogy valamilyen hír jött a folytatásról.

Carmageddon: Max Damage – Nem gyerekbarát

Szegény civilek! És szegény apácák, pingvinek, tehenek, további civilek, kerekes székesek, járókelők… oké igazából minden és mindenki véres húscafatokká robban a közelgő konzolos megjelenés tiszteletére kiadott új Carmageddon: Max Damage videóban. Ha pedig ez nem lenne elég, ronccsá törhetünk másokat, magunkat, és bárkit, aki járművel merészkedik a pályára. Ezért szerettük anno is ezt a sorozatot, kérdés, most milyen lett? A Stainless Games legújabb agymenése július 8-án jelenik meg PS4-re és Xbox One-ra.

Milyen lesz a Diablo jövője?

A Blizzard Irvine-ben található stúdiója új munkatársat keres. Ezt a hivatalos oldalukon is megtekinthetjük, akár jelentkezhetünk is, a különlegességét viszont az adja, hogy a be nem jelentett projekt elnevezés mellett a Diablo van megadva, mint háttér. További pletykára ad okot a leírás, miszerint AAA kategóriájú játékokban való tapasztalattal rendelkező vezetőt keresnek, és a Diablo sorozat jövőjével kapcsolatos teendők is a feladatkörbe tartoznak. Ez megerősíteni látszik azt, hogy nem DLC-ről, vagy egy kisebb játékról van szó, hanem inkább a következő részről.

Civilization VI. – Építsünk!

A legújabb részben a területmezők fejlesztésért felelős munkások (workers) helyett immár építőket (builders) alkalmazhatunk. A munkásoknak hosszú körökre volt szükségük egy farm vagy egy út megépítéséhez. Az építők viszont azonnal elkészítik a kért fejlesztést, de csak limitált mennyiségű építési feladatot tudnak csak elvégezni, mielőtt „elhasználódnak”. Az építéssel és fejlesztéssel kapcsolatos újdonságokat az alábbi rövid videó mutatja be.

Visszaugrik 1993-ba az új Doom

Szerencsére nem a grafikát illetően. A nemrég kiadott update viszont két érdekes apróságot is tartalmazott. Az egyikkel a fegyvereinket a képernyőnk közepére varázsolhatjuk, mint a klasszikusokban, a másik pedig a régóta ígérgetett fotó-mód, ami csodálatos és egyszersmind rettentő képek készítésére ad majd lehetőséget.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward