Aprók nagyban - 2016.10.25.

Itt a Titanfall 2 első 15 perce, jönnek a katasztrófák a Cities: Skylinesba, elkezdődött a Gwent zárt bétatesztje, változik az Overwatch skill rating számítása...

Aprók nagyban - 2016.10.25.

Dead by Daylight - megjelent a John Carpenter ihlette DLC

Halloweenhez közeledve (ahogy arról már beszámoltunk) sok játék készül aktuális témákkal, eseményekkel, kiegészítőkkel. A Dead by Daylight esetében az utóbbiról van szó: a Steamen 6,99 dollárért megvehető DLC a legendás rendező, John Carpenter által alkotott 1978-as filmet, a Halloween-t veszi alapul.

A kiegészítővel bekerül a filmből Michael Myers, az ikonikus, maszkos, késes gyilkos, valamint a Jamie Lee Curtis által alakított sikoltozós Laurie Strode, aki természetesen túlélőként lesz játszható.

De kapunk ezen kívül egy új pályát is, mely a film helyszínéül szolgáló Haddonfield alapján készült külvárosi környezet.

Ismét változik az Overwatch skill ratingje

A kompetitív játékmódban a december 1-jén induló harmadik szezonban ismét változtat a Blizzard azon a formulán, ahogy az Overwatch számolja a skill ratinget. Alapvetően arról van szó, hogy a Blizzard igyekszik majd mindenkit lejjebb tenni, és jobban szétoszlatni a népet a különböző kategóriák között, viszont eleinte a sikerélmény érdekében gyorsabban növekszik majd a ratingünk a győzelmek után.

"Amikor a második szezon elkezdődött, sokkal-sokkal több játékosunk került a Gold és Platinum szintekre, mint azt eredetileg szerettük volna, és jóval kevesebben a Bronze és Silver kategóriákba. Ez leginkább annak volt betudható, ahogy a rendszer kiszámolta az alap skill ratinget a második szezon elején, és ezt ugyan még akkor megpróbáltuk némileg helyreállítani, de nem teljesen sikerült. Ehelyett az átlagosnál szerényebb képességű játékosok jóval magasabb skill ratinggel kezdték a második szezont, mint ahogy azt az első szezon alatti teljesítményük alapján megérdemelték volna, így az élmény számukra is negatív volt, hiszen ezt követően viszonylag gyorsan elkezdtek visszaesni." - írja indoklásában a Blizzard.

Így sikerült a Batman: Arkham City felújított változata

A múlt héten jelent meg a Batman: Return to Arkham, ami azt jelenti, hogy az Arkham Asylum és az Arkham City már játszható felújított formában PS4-en és Xbox One-on. A Digital Foundry meg is tekintette, hogyan sikerült a fejlesztőknek feltuningolni a játékot, és az első benyomások eléggé vegyesek.

Mindkét konzol dinamikus felbontást használ egyébként, ám a vertikális felbontás mindig 1080 pixel marad, így csak a horizontális felbontással játszik az engine. Ezzel együtt a PS4 teljesít jobban: ott a teszt szerint minimálisan 1600x1080-ig esik le a felbontás, míg Xbox One-on ez akár 1024x1080 is lehet.

De még ennél is érdekesebb, hogy egyik verzióban sem korlátozzák a framerate-et, így az néha lehet 60, néha lehet 20, de akció közben átlagosan 30-35fps-t teljesít az anyag.

Elkezdődött a Gwent: The Witcher Card Game zárt bétatesztje

A CD Projekt RED bejelentette, hogy a mai nappal elindult a Gwent zárt bétatesztje, és ennek megfelelően az első szerencsések már meg is kapták a kódjukat a belépéshez - mivel a kódok hullámokban érkeznek meg a nagyközönséghez, aki még nem kapott, ne essen rögtön pánikba.

A tesztelés PC-n és Xbox One-on kezdődött el, utóbbi platformon az Xbox Game Preview keretein belül. Egyben érdemes megemlíteni azt is, hogy a Gwent támogatni fogja az Xbox Play Anywhere-t, ennek megfelelően várható belőle később egy Windows 10 Store-os verzió is. PlayStation 4-en a tesztelés valamikor egy későbbi időpontban kezdődik.

Ha a jövőben még szeretnél bekerülni a bétázók közé, továbbra is lehet jelentkezni a hivatalos oldalon.

Itt a Titanfall 2 első 15 perce

Pár napon belül már rátehetjük a mancsunkat a Titanfall 2-re, ám hiába a közeli megjelenés, valahogy mégis kicsinek tűnik a hájp a játék körül - valószínűleg éppen a remekül sikerült Battlefield 1 szívja el előle a levegőt.

Habár én többé-kevésbé szerettem az elődöt, még engem sem öntött el az a hatalmas várakozás a folytatást iránt. Egészen addig, amíg meg nem tekintettem az alábbi, ma megjelent videót, ami az egyjátékos kampány (mert most már ilyen is lesz) első 15 percét mutatja be.

Mert ez bizony egészen ütősre sikerült, még ha nyilvánvalóan továbbra is a Call of Duty fog eszünkbe jutni róla elsőre.

Cities: Skylines - hamarosan jönnek a katasztrófák

A Paradox elárulta, hogy a Cities: Skylines megjelenése óta a legtöbben a természeti katasztrófák bevezetését kérik a játékba. Ennek megfelelően a készítők az új kiegészítőt egész egyszerűen csak Natural Disasters névre keresztelték el, és valamikor a tél folyamán jelenik majd meg.

Katasztrófák tekintetében számíthatunk mindenre, ami csak az emberiség számára ismert: hurrikánok, cunamik, erdőtüzek, meteoeresők és ki tudja még milyen szerencsétlenségek érhetik a városunkat.

Egy ideig még nem beszél a Blizzard a legacy szerverekről

Habár mostanában egyre többször került szóba a Blizzardnál a legacy szerverek kérdése, J. Allen Brack egyértelművé tette, hogy erről nem fogunk hallani a BlizzCon 2016 alkalmával, hiába lenne ez egy remek alkalom a bejelentésre.

Mert ugyebár eleve nem is biztos, hogy valaha lesznek legacy szerverek, habár Brack azt azért elárulta, hogy a stúdión belül továbbra is terítéken van a dolog, és beszélnek róla.

Ezzel együtt viszont a BlizzConon arra szeretnének koncentrálni, hogy megmutassák, milyen történet vár a játékosokra a Legion kiegészítő további részében, és milyen tartalmakra lehet számítani a következő hónapokban.

Dishonored 2 - központban Emily

Nem mintha eddig nem ismertük volna Emily különböző képességeit, de az új videó ennek ellenére ezt helyezi a középpontba. Szerencsére egy kis adalékot is kapunk, ugyanis nem csak a képességeit tekinthetjük át újra, hanem megismerhetjük a használatuk mögött álló motivációt is, így jobban megérthetjük Emily karakterét.

Emily motivációja egykori trónörökösként egyértelműen az, hogy visszaszerezze, ami jog szerint az övé. Ehhez számos alkalommal lesz szüksége több emberre, azonban néhány esetben csak magára számíthat. Ráadásul a nép egészen máshogy reagál ha őt látja meg, mintha Corvót.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward