Aprók nagyban - 2016.10.24.

Brutálisan kezdett a Battlefield 1, élőszereplős előzetesen a Dishonored 2, ingyenes tartalmakkal bővül majd a Shadow Warrior 2...

Aprók nagyban - 2016.10.24.

Brutálisan kezdett a Battlefield 1

Egyelőre csak a brit toplista futott be (érdemes lesz majd még látni az amerikait), de ez alapján elmondható, hogy elég keményen indított az új Battlefield. Annyira, hogy az első hét alapján több példány kelt el belőle, mint a Battlefield 4-ből és a Hardline-ből együtt ugyanennyi idő elteltével.

A teljes top 10 egyébként így néz ki:

1. Battlefield 1

2. FIFA 17

3. Mafia 3

4. Gears of War 4

5. Batman: Return to Arkham

6. WWE 2K17

7. Rise of the Tomb Raider: 20 Year Edition

8. Forza Horizon 3

9. Grand Theft Auto 5

10. Minecraft: Xbox Edition

Élőszereplős előzetesen a Dishonored 2

Manapság egyre ritkább, hogy egy-egy játékhoz élőszereplős előzetes készül, hiszen a játék világát és a főszereplő különleges képességeit nem túl egyszerű átadni ebben a formátumban. Persze vannak kivételek, így például az utóbbi egy évben a Doom és a Fallout 4 élőszereplős előzetesei is egészen jól sikerültek.

Viszont a Dishonored 2 mindegyiken túltesz, és remekül bizonyítja, hogy a megfelelő rendezéssel, és a képi világra való odafigyeléssel igenis működhetnek videojátékos jelenetek igazi szereplőkkel, igazi díszletek közt forgatva.

A Dishonored 2 egyébként november 11-én jelenik meg PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.

Aranylemezre került a The Last Guardian

Valójában ez még pénteken történt meg, így kicsit lemaradtunk róla, de mégsem mehetünk el mellette szó nélkül. Az történt ugyanis, hogy az eredetileg PS3-ra bejelentett, majd teljesen eltűnt, és végre visszatért The Last Guardian ténylegesen elkészült.

Legalábbis annyira, hogy aranylemezre került. Ezt pedig szinte hihetetlen leírni, hiszen ilyen-olyan formában a játék már tíz éve készül, és közben elhagyta a stúdiót a producer Yoshifusa Hayama, valamint maga a legenda, Fumito Ueda is, aki azért később visszatért, még ha csak külsős munkatársként is.

Az utóbbi ténynek pedig nagyon örülünk, hiszen Ueda felelős két olyan címért, melyek a The Last Guardian elődeinek számítanak, és melyeknek ott a helyük minden idők legjobb játékai között. Természetesen az ICO-ról és a Shadow of the Colossusról van szó.

Támogatja majd a PS4 Pro-t a Titanfall 2

A Respawn Entertainment bejelentette, hogy a Titanfall 2 kihasználja majd a PlayStation 4 Pro erejét, ráadásul az ehhez szükséges összes holmi alapból megtalálható a játék lemezén, szóval elméletileg még komolyabb patch letöltésére sem lesz szükség.

Ezzel együtt a játék producere, Drew McCoy elmondta, hogy nem számíthatunk natív 4K-s felbontásra az új konzolon - ami persze nem annyira meglepő, hiszen viszonylag kevés AAA-kategóriás játék fut majd tisztán 4K-ban, ezért találta ki a rendkívül fejlett sakktáblás renderelést a Sony.

Az viszont biztos, hogy a PlayStation 4 Pro-n jóval magasabb felbontásban fut majd a játék (valószínűleg dinamikusan szabályozva), és a képfrissítés is stabilabb lesz. Ezen kívül biztosan számíthatunk magasabb felbontású árnyékokra és több részecske-effektusra - de a lényeg, hogy a Titanfall 2 minden körülmények között 60fps-sel fusson.

Földalatti börtönbányából szökünk a Dungeon Ratsben

Az Age of Decadence egy posztapokaliptikus, a Római Birodalom által inspirált RPG volt, melyet tíz éven át készítettek. Csupán tavaly év végén jelent meg, de máris itt van hozzá a (folytatásnak talán nem nevezhető) spinoff, a Dungeon Rats.

A harcra az elődnél nagyobb hangsúlyt fektető szerepjáték a Decadence világában, de a föld alatt játszódik. Körökre osztott rendszerű, csapatalapú taktikai RPG, melynek csaknem teljes egészét a csatározások teszik ki, itt nem nagyon fogjuk kidumálni magunkat az összecsapásokból. A történet szerint új elítéltként érkezünk meg egy börtönként használt bányába, melyet egy banda irányít. A túlélés és képességeink fejlesztése érdekében is küzdenünk kell; ahogy haladunk előre, szerencsére egyre jobb felszereléshez és fegyverekhez jutunk. A nehézségekkel akár egyedül, akár csapatot magunk mellé gyűjtve nézhetünk szembe, bárkit elintézve, aki utunkba áll.

Az ígéretek szerint tudunk majd tárgyakat gyártani, lesz alkímia-rendszer és teljesen testreszabható karakter is. A Decadence-hez képest a legnagyobb változás a csapatalapú harc, hiszen akár tíz társat is összetoborozhatunk.

A Dungeon Rats november 4-én jelenik meg.

Komoly elsőnapos javítást kap a Titanfall 2

Manapság már hozzászoktunk ahhoz, hogy az egyes játékok (főleg azok, melyek a multiplayerre épülnek) méretes elsőnapos javítással jelennek meg. Ezek mérete lehet akár több gigabájt is, elég csak a Halo 5-re, vagy a Gears of War 4-re gondolni.

Na, a Titanfall 2 viszont nem áll be ebbe a sorba. Egészen konkrétan a készítők még viccelődnek is azzal, hogy a játék azonnal érkező javítása mindössze 88MB-ot foglal, úgyhogy érdemes lesz mindenkinek "azonnal felkészíteni a merevlemezét".

Kazettán tárolt világba visz a Small Radios Big Televisions

Ha vannak olyan játékok, melyeket nem igazán lehet körülírni egy sajtótájékoztatón vagy bemutató videóban, akkor a Small Radios Big Televisions ezek közé tartozik.

A történet szerint elhagyott gyárépületekben és egyéb helyeken haladunk majd át, melyek padlója tele van adatkazettákkal. A szalagokon egy rég elfeledett idő látomásai, helyszínei vannak, de ami a legfontosabb, hogy titokzatos működési elven alapuló lejátszónk nem csak megmutatja őket, hanem oda is teleportál minket ezekbe a határtalan, virtuális világokba. Ahogy a játékot bemutató közlemény fogalmaz, a Small Radios Big Televisionsben a valóság épp annyira cserélgethető, mint az általunk fogyasztott médiatartalmak.

Az összes kazetta megszerzéséhez és a gyárak titkainak megfejtéséhez mechanikai rejtvényeket kell megoldanunk. Az audiovizuális adatok felfedezésével és átalakításával rekonstruáljuk majd a múltat, miközben retro hangulatú dallamokat hallgathatunk, melyek minden kazettával változni fognak.

A Small Radios Big Televisions november 8-án jelenik majd meg.

Ingyenes tartalmakkal bővül majd a Shadow Warrior 2

Az első beszámolók szerint a Shadow Warrior 2 igen-igen jól sikerült, és majdnem mindenben rátesz egy lapáttal az első részre. A fejlesztő Flying Wild Hog pedig fent is akarja tartani a játékosok jó közérzetét azzal, hogy már most bejelentette, mindenféle ingyenes tartalommal fog bővülni a játék a jövőben.

Az első frissítéssel jön például a Nobitsura Kage néven futó legendás katana, ami az első rész rajongóinak lehet ismerős, de visszatér a folytatásban is. Ezen kívül számíthatunk új küldetésekre, egy brutálisan nehéz fokozatra, új fegyverekre, tárgyakra és kooperatív ninja karakterekre.

Javult és felkészült a PS4 Pro-ra a Rise of the Tomb Raider

Habár a Rise of the Tomb Raider egy kiváló játék, egyetlen hatalmas problémája mindig is akadt Xbox One-on: nevezetesen az eléggé nagy input latency. Érdekes módon ez a hiba nem állt fenn sem a PC-s, sem pedig az Xbox 360-as verziónál, viszont a PS4-es kiadás megörökölte.

A portolásért felelős specialista, a Nixxes is látta ezt (ami nem is csoda, mert elég sokan a stúdió orrára kötötték a dolgot), és a mai nappal előállt egy új javítással, ami teljesen megoldja a bevitel késleltetését.

Ezen kívül a patch érdekes módon tovább javítja a játék PS4 Pro-támogatását, aminek nagyon örülnénk, de még az alap verziót sem tudtuk kipróbálni a Sony új konzolján, hiszen az még nem jelent meg. Akárhogy is, a Rise of the Tomb Raider natív 4K-s felbontásban fut majd a konzolon, és a patch a képminőség mellett a framerate-en is javít. Jó tudni.

Saját dalt írtak a Titanfall 2 launch traileréhez

Október 28-án megjelenik a Titanfall 2, így éppen ideje volt a launch trailernek. Ehhez azonban a bejáratott módtól eltérően nem egy már meglévő dalt licenceltek a készítők, hanem egy sajátot készítettek.

A muzsika neve Bang Bang, és habár ebből rögtön a Kill Billben is elhangzó számra asszociálhatnánk, valójában nem arról van szó. Viszont nagyon hasonló stílusban készült, és a szövegét hozzáigazították a játékhoz, így pilótákról és titánokról szól.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward