Aprók nagyban - 2016.10.19.

Lewis Hamilton szerepet kap a Call of Duty: Infinite Warfare-ben, hét hónap után leáll a Dead Star, sokat fejlődött a Batman: Return to Arkham...

Aprók nagyban - 2016.10.19.

Mindjárt itt van a LEGO Harry Potter Collection

Ha eddig kimaradtál volna az összes létező LEGO Harry Potter-játékból, akkor egy jó hírünk van: csak egy PlayStation 4-et kell venned, és máris bepótolhatod az összeset. A LEGO Harry Potter Collection ugyanis csak a Sony konzoljára jelenik meg, mégpedig október 18-án.

Hét hónap után leáll a Dead Star

A Batman: Arkham Origins Blackgate-ért és a ReCore-ért felelős Armature stúdió játéka, a Dead Star leáll mindössze hét hónap után. Ami azért probléma, mert egyébként egy kizárólag online játszható anyagról van szó, aminek a szervereit végleg lelövik november 1-jével.

A Dead Star eredetileg idén áprilisban jelent meg, és rögtön ingyenesen is adták a PlayStation Plus-előfizetőinek. Emellett megjelent PC-re is, de mostanra már mindkét változatot eltávolították a megfelelő alkalmazásboltokból.

"Azért állítjuk le a játékot, mert egészen egyszerűen fogalmazva a működtetési költségei már átlépik azt a határt, amit a bevételből fedezni tudunk. Nem volt könnyű döntés a stúdió számára, és engem különösen szomorúan érintett." - nyilatkozta Jack Mathews, a stúdió egyik fejese.

Bekerül a Liverpool új stadionja a PES 2017-be

Ráadásul jelenleg egy olyan dologról beszélünk, ami a FIFA 17-ből kimaradt. Nevezetesen a Liverpool felújított stadionjáról. Az Anfield lelátóját ugyanis a nyáron alaposan átalakították, így jelentősen megnőtt a befogadó képessége.

Namármost, mivel a stadiont hivatalosan is átadták jó egy hónappal a FIFA 17 megjelenése előtt, a rajongók arra számítottak, hogy már az új verzió kerül be a játékba, elvégre a FIFA mindig is a spiccen volt licencelt helyszíneket és játékosokat illetően.

De nem ez történt. Sőt, jelenleg odáig "fajult" a helyzet, hogy a FIFA 17 készítőinek részéről semmilyen kommunikáció sincs az ügyben, míg a PES 2017 oldaláról a Konami azt üzente, hogy a novemberi ingyenes frissítéssel bekerül az új stadion.

Egy modder eposzi pályát készített a Doom 2-höz

Ben Mansell minden kétséget kizáróan fanatikus. Annyira, hogy elkészítette minden idők legnagyobb pályáját a Doom 2-höz, amit önmagában egy órába telik végigvinni. Legalábbis akkor, ha gyakorlottak vagyunk, egyébként akár több órába is kerülhet. Az mindenesetre árulkodó jel, hogy a lenti videóban maga a készítő 66 perc alatt teljesíti a szintet.

A Foursite 4-in-1 néven futó pálya a nevének megfelelően négy szakaszt kapcsol össze egy központi helységen keresztül, és mindegyik szakasz a maga bossharcával végződik. De ha ez még nem lenne elég, akkor mind a négy szárnyon teljesen eltérő hangulatot és grafikai stílust kapunk.

Technikai problémák miatt késett ennyit a Beyond Good & Evil 2

Legalábbis Michel Ancel most erre hivatkozik. Szerinte ugyanis a 2003 óta tervezett és többé kevésbé készült játék eddig azért nem valósulhatott meg, mert nem állt rendelkezésre a megfelelő technológia.

"A játék több ízben is kipróbálható volt, működtek a prototípusok, de túl sok technológiai problémába ütköztünk. Szerettük volna, ha egy egész bolygót fel lehet fedezni, lehetne az űrben utazni, és nyüzsgő városokat is akartunk. Ezeknek egyébként mind benne kellett volna lennie a Beyond Good & Evil első részében" - mondta Ancel.

A legendás fejlesztő úgy meséli el a történetet, hogy inkább visszatértek a Raymanhez, és alkottak valamit 2D-ben, miután látták, hogy egyelőre nem tudják elkészíteni az álmaik játékát.

És habár mindez nagyon jól hangzik, az ember némileg nehezen hiszi el azt követően, hogy már kaptunk egy The Witcher 3-at.

Halo Wars 2 - itt is gyűjtögethetjük majd a kártyákat

A 343 Industries és a Creative Assembly egy új videót jelentett meg, melyben részletezik a Halo Wars 2 többjátékos módjait. Az olyan, viszonylag szokásosnak számító módok mellett, mint a Deathmatch és a Dominion, megjelenik a Blitz is, ami viszont teljesen új, és némileg elszakad a stratégiákban megszokott alapvetésektől.

A Blitz ugyanis keveri a hagyományos stratégiázást és a kártyák gyűjtögetését. Ebben minden játékos választ majd egy vezetőt, aki alá kártyákat szedhetünk össze. Minden vezetőnek összesen három paklija lehet, és a paklikban lévő kártyákból küldhetünk élőben a csatatérre egységeket. Viszont minél erősebb egy egység, annál több energiába kerül a megidézése, természetesen.

Ennnyit fejlődött a Batman: Return to Arkham

Egy új összehasonlító videónak köszönhetően pontosan látható, hogy mennyit javult a Batman: Return to Arkham a PS3-as eredeti verzióhoz képest - a videó egyébként a PS4-es és a PS3-as változatokat hasonlítja ösze.

Az új csomag eleve 1080p-ben renderel, az eredeti változat 720p-nél is alacsonyabb felbontása helyett. Ezen kívül javultak a textúrák, és a nagyobb felbontás miatt többé nem kell mindenféle szűrővel telerakni a képet. Ez sokak számára ugyan azt jelentheti, hogy valamit veszít a hangulatából a játék, de a legtöbben valószínűleg inkább örülni fognak neki.

Persze a végső megjelenítés változása annak is lehet betudható, hogy a bevilágítást is jó alaposan átvariálták a fejlesztők.

Lewis Hamilton szerepet kap a Call of Duty: Infinite Warfare-ben

Igen, a Call of Duty-sorozat odáig jutott a felvonultatott celebritások sorában, hogy a legújabb részben Lewis Hamilton, a Forma-1 jelenlegi bajnoka is szerepet kap. Ezzel egyébként olyan sztárok mellé csatlakozik, mint Kit Harington (a Trónok harcából), és Conor McGregor, a UFC egykori bajnoka.

Azt egyelőre pontosan nem tudjuk, hogy mi lesz a szerepe, de valószínűleg csak mellékes. A megosztott kép mellé adott szöveg alapján Hamilton egy mérnök lesz a főszereplőnk hajóján. Egyébként a sportoló el van ájulva attól, hogy mennyit fejlődött a grafika az utóbbi években: elmondása szerint még a Super Mario-n nevelkedett, most meg már saját magát láthatja viszont a képernyőn, szinte egy az egyben.

Csűszik a Darksiders: Warmastered Edition

A THQ Nordic bejelentése szerint a Darksiders: Warmastered Edition, az eredeti Darksiders felújított változata nem jelenik majd meg az eddig tervezett időpontban, vagyis október 25-én.

A kiadó megerősítette, hogy a játék PS4 és Xbox One verzióinak fizikai és digitális változatai is november 22-től lesznek elérhetők. Wii U-ra ezen a napon jön a digitális példány, a dobozos majd valamikor később, PC-n pedig november 29-től játszhatunk vele.

A felújított változat több téren is javítani szeretne az eredeti, 2010-es akció-kalandjátékon. Először is, konzolokon natív 1080p felbontásban fut majd. PC-n, PS4-en és Xbox One-on 60 képkockát jeleníthet meg másodpercenként, Wii U-n 30-at. Más fejlesztések mellett szebb árnyékokat és új post-processing effekteket ígérnek.

Az eredeti Darksiders nem volt rossz játék, mi sem találtunk benne sok hibát annak idején tesztünkben, feltéve, ha valaki kedveli a kaszabolós akciójátékokat. A második rész, a Darksiders 2 már 2015 októberében megkapta a maga felújított változatát PS4-en, PC-n és Xbox One-on is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward