Aprók nagyban - 2016.10.17.

Civilization VI megjelenési trailer, kétlépcsős GOG-beléptetés, új Hearthstone-brawl a kattintás után!

Aprók nagyban - 2016.10.17.

Képek a törölt Metallica-játékból

Néhány éve készítették, még bőven a Guitar Hero: Metallica előtt, de végül sosem jelent meg. Eddig néhány látványterv és egy trailer jött ki róla, de most a PtoPOnline jóvoltából egy játékmenetes videó is érkezett. A Damage Inc. névre hallgató alkotás egy, a járművekkel vívott harcra kihegyezett projekt volt, némi metálszósszal nyakonöntve. A felvétel egy korai, nem teljes PS2-verzióból származik, de arról képet ad, milyen lehetett volna a végleges változat. Annak idején PC-s és Xbox-megjelenés is tervben volt. Lett volna még benne nappal/éjszaka ciklus, illetve autót is válthattunk volna. A videóból az is kiderül, hogy megpróbálták PSP-re újjáéleszteni az ötletet, de ebből sem lett semmi.

A Take-Two Interactive lefoglalta a „Ghost Story” címet

Október 6-án nyújtották be a bejegyzési kérelmet a megfelelő hivatalhoz. Öt különböző trademarkot szeretnének a Ghost Storyhoz, köztük videójátékokra, filmekre, sőt, ruhákra vonatkozót is. Ez azonban nem jelent sokat, ha egyáltalán jelent valamit egy jövőbeli termékkel vagy bejelentéssel kapcsolatban. A Take-Two olyan kifejezéseket is bejegyeztetett már, mint a „Judas” vagy a „GTA TV”, mégsem láttunk ezekből semmit (eddig). A cég ráadásul jellemzően nem kommentálja a hasonló híreket. Az, hogy a Ghost Story kapcsolódik-e bármely, már létező Take Two-sorozathoz vagy egy új címhez, a jövő zenéje.

Hogy viszonyulnak a játékosok a DLC-khez és a mikrotranzakciókhoz?

Az NPD Group végzett egy kis felmérést a témában az Egyesült Államokban, a PC-s, konzolos, okostelefonos és a hordozható kütyükön futó játékok tekintetében. Olyan címek szerepeltek a kérdésekben, mint például a Battleborn, a Destiny, a GTA V, a Fallout 4, a Pokemon Go, a Clash of Clans vagy a Candy Crush Saga. A 13 és 54 év közötti nők és férfiak 28 százaléka vásárolt valamilyen extra tartalmat az utóbbi három hónapban. A legnagyobb fogyasztók a férfiak és a tinédzserek, de a vásárlók nemtől függetlenül általában több pénzt költöttek mikrotranzakciókra (23%), mint DLC-kre (16%). A mikrotranzakcióktól elzárkózók csaknem fele nem hajlandó semmit sem költeni rájuk, 48%-uk pedig úgy érzi, a tartalom nem éri meg az extra összeget. A DLC-ket nem vásárlók fele szerint a kiegészítő nem ér semmit, 16% szerint pedig tartalmának az alapjáték árában is benne kellett volna lennie.

A kutatásból kiderült, hogy legszívesebben a játékbeli, virtuális pénzt költik el extra tartalmakra, 78% azonban meggondolná a vásárlást valódi pénzért például a fegyverek, vagy a karaktert erősebbé tevő cuccok terén. A hajlandóság nagymértékben kötődött ahhoz, hogy a válaszadó mennyire kedvelte az adott játékot. 77% pozitívan nyilatkozott a mikrotranzakciókról, ugyanakkor 68% szerint nem szerencsés a dolog pay-to-win része. A DLC-k vásárlásának fő indoka az volt, hogy az illető barátai is megvették és nem szeretett volna kimaradni a közös élményekből, valamint az, ha úgy érezte, hogy értelmes tartalmat kap a pénzéért.

A kutatásban összesen 8893 ember vett részt, közülük 2470 költött valamekkora összeget mikrotranzakciókra és/vagy DLC-kre.

A Hearthstone új brawlja nem ingyenes, de nagy jutalmakkal jár

Október 19-én indul a Heroic Tavern Brawl, mely 10 dollárba vagy 1000 aranyba kerül. Középpontjában a versengés áll és sokban hasonlít a rendes játékra, főleg az arénára: paklikat rakunk össze bármely kártyákból és megpróbálunk 12-szer nyerni vele. Ha háromszor veszítünk, kiestünk. 12 győzelem ugyanakkor 50 kártyacsomagot, 1095 arcane dustot, 1105 aranyat és három arany legendás kártyát hoz a konyhára. A jutalmak teljesítmény-alapúak: minél többször győzünk kiesés előtt, annál nagyobb a nyeremény. Ha nyertes meccs nélkül esünk ki, csupán egyetlen kártyacsomagot kapunk, semmi mást, tehát elég sok forog kockán.

Európába jön a Sonic Mania Collector’s Edition

Bár a Sega először azt mondta, nem fog, most mégis bejelentették, hogy a csomag eljut az öreg kontinensre. Tartalmazza a játék letöltéséhez szükséges kódot, egy Sonic-szobrot Mega Drive-alappal, valamint egy aranygyűrűs kazettatartót a nosztalgia kedvéért. A Sonic Mania 2017 tavaszán jelenik meg PS4-re, Xbox One-ra és PC-re.

Itt a Civilization VI megjelenési videója

A videó jól sikerült: nem szájbarágós, átfedi a játék évezredes időtartamát, benne van az új főcím-dal, a Sogno di Volare a Grammy-díjas Christopher Tintől, valamint Sean Bean számtalan - bár konkrétan egyszer sem mutatott - halála a szakadékba zuhanástól a géppuskatűz alatt álló Spitfire-ig (ő szinkronizálta a szakállas főhőst). A játék október 21-től lesz elérhető.

Jövő héttől kétlépcsős beléptetés lesz a GOG-on

Követve a Steam és a Battle.net példáját, a GOG is bevezeti a biztonságosabb azonosítási módszert, hogy felhasználói védettebbek legyenek a visszaélésekkel szemben. A máshol megszokott módon bármiféle szokatlan aktivitás, új böngészőből vagy helyről történő bejelentkezés esetén üzenetet kapunk majd a dologról, melyben megerősítést kérnek, hogy valóban mi állunk a háttérben, vagy ha mégsem, tudomást szerzünk arról, hogy valaki a fiókunk körül settenkedik. Október 24-én minden meglévő felhasználónál bekapcsolják az új lehetőséget, első belépésnél egyedi kódot kapunk majd, melynek felhasználásával tudunk csak továbblépni. A kétlécsős azonosítást bármikor kikapcsolhatjuk a beállításainknál, ez azonban nem túlságosan ajánlott.

Új videón a Farming Simulator 17

A felvétel a mezőgazdasági járműveket mutatja be: rengeteg traktor, kombájn és más masina, valamint ezek statisztikái nyűgözhetik le a hozzáértőket. Van itt New Holland, Holmer, Case IH, de még AGCO Challenger, Fendt és Valtra is. Fogalmam sincs, ezek micsodák, de a rajongók biztosan el lesznek ragadtatva… A játék október 25-én jelenik meg.

A Pokemon Go inspirálta a Maroon 5 új klipjét

Zenével kezdtük, fejezzük is be azzal. A Maroon 5 új dala, a „Don’t Wanna Know” a játékkal kapcsolatos videót kapott: Adam Levine énekes pokemonnak öltözve éli életét, miközben őt és más hírességeket, például Sarah Silvermant és Ed Helmst okostelefont a mancsukban tartó játékosok üldözik. A filmet David Dobkin rendezte, jó szórakozást!

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward