Aprók nagyban - 2016.10.10.

Feloldották a Mafia 3 30fps-es korlátozását, változik a Battlefield 1-es szerverbérlés, és bemutatkozik a Prey női főhőse...

Aprók nagyban - 2016.10.10.

Prey - bemutatkozik a női főszereplő

A Bethesda eddig nem beszélt arról, hogy az új Prey főszereplője lehet majd nő is, most azonban egy előzetessel állt elő a stúdió, ahol rögtön meg is szemlélhetjük a hölgyet. Ezzel együtt a Bethesda hangsúlyozta, hogy a történetben nem lesz különbség, bármelyik karaktert is válasszuk.

Annyira nem, hogy egyébként mindkettőt Morgan Yu-nak hívják, ás pontosan ugyanazokat a jeleneteket és választási lehetőségeket kapja, mint férfi társa. Sőt, valójában az alant látható előzetes is pontosan is ugyanaz, mint amit az augusztusi GamesComon már levetítettek, csak éppen más a főszereplő modellje.

Battlefield 1 - megváltozik a szerverbérlés lehetősége

PC-n már jó ideje elérhető a Rent-a-Server lehetőség, de konzolokon is élhetünk vele a Battlefield 3 óta. Ennek segítségével mindenki elindíthatja a saját Battlefield-szerverét, és teljesen átszabhatja az ott érvényes szabályrendszert. Most azonban megváltozik a dolog működése.

Eddig a szervereket alapvetően külsős partnerektől bérelhettük, akiknek ugyan át kellett menni az Electronic Arts ellenőrzésén, de azért mégiscsak egy harmadik félről beszélhettünk. A Battlefield 1 megjelenésével azonban már közvetlenül a kiadótól bérelhetjük majd a szervereket.

Az Electronic Arts szerint ez segít majd a jobb stabilitás fenntartásában, és a vásárlók támogatásában. Magukról a szerverektől egyelőre annyi derült ki, hogy a nevét, a pályák rotációját, a játékmódokat és néhány más "játékmenetbeli beállítást" testre szabhatunk majd. Itt igazából az utóbbi lenne az érdekes, de ezt egyelőre pont nem részletezte a kiadó. Azt viszont megtudtuk, hogy a játékosok visszajelzései alapján később egyre több dolgot lehet majd megváltoztatni.

Trollkodtak egyet a modderek a GTA 5-ben

Néhány elvetemült a Samsung Galaxy Note 7 körüli botrányt kihasználva bevitte a telefont a játékba, ahol szó szerint bombaként használható.

Modtámogatást kapott a konzolos Farming Simulator 17

Először is: a hír címe alapján valószínűleg mindenki fellélegzett, ugye? Másodszer pedig valójában a hír címe csak félig igaz. Jelen esetben ugyanis nem az történik, mint a Skyrim Special Edition vagy a Fallout 4 esetében, hogy valójában, ténylegesen és (nagyjából) szabadon készíthetünk majd modokat konzolra.

A helyzet ugyanis az, hogy a fejlesztők saját maguk válogatják majd ki a PC-re már elkészült és népszerű modokat, és személyesen ültetik azokat át a konzolos verziókra. Szerintük ugyanis csak így lehet meggyőződni róla, hogy ezek a modok megfelelnek a platformtulajdonosok követelményeinek.

A Giants stúdió képviseletében Thomas Frey elmondta, hogy rendszeresen és ingyenesen jelennek majd meg konzolra a legjobb és legminőségibb PC-s modok. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy ugyanaz megjelenhet-e Xbox One-ra és PS4-re egyaránt, hiszen a Bethesda esetében ez okozta a problémákat.

Megint pletykálnak a Half-Life VR-ról

Alapvetően nem kell túl komolyan venni, ha a Half-Life-ot és a virtuális valóságot együtt emlegeti valaki. A Valve ugyanis még a SteamVR és a HTC Vive fejlesztésének korai időszakában a Half-Life különböző grafikai elemeit használva kísérletezett mindenféle dologgal, így ebből a mai napig számos utalás található meg a SteamVR fájljai között.

Most azonban a rajongótábor újra lelkesedni kezdett, ugyanis a SteamVR egyik alkalmazása, a Destinations rendszeresen frissül, és ebben szeptember 26-án változott a Half-Life VR-ra vonatkozó részleg. Konkrétan új fegyverek és környezeti elemek nevei jelentek meg benne, ráadásul több ezek közül az eredeti Half-Life-ban látott neveket cserélte le. Szóval mit gondolunk? Készül a Half-Life VR?

EA Access - még idén ingyenessé válik a Mirror's Edge Catalyst és a Star Wars Battlefront

Az Electronic Arts bejelentette, hogy az EA Access és az Origin Access előfizetői számára még idén ingyenesen játszhatóvá válik a Vaultból a Mirror's Edge Catalyst és a Star Wars Battlefront. Sőt, valójában az EA Access ehhez még hozzáadja majd a UFC 2-t is, ami az Origin Accessen pusztán azért nem lesz elérhető, mert a játék sosem jelent meg PC-re. Ami valljuk be, egy viszonylag nagy hátráltató tényező.

De szintén Xbox One-on most vált elérhetővé az Electronic Arts néhány komolyabb XBLA-klasszikusa: Heavy Weapon, Bejeweled 2, Bejeweled 3, Feeding Frenzy, Feeding Frenzy 2, és a Zuma.

Már elérhető a ReCore félórás demója

A legendás Keiji Inafune által készített ReCore ugyan nem kapott kiemelkedő értékeléseket a sajtóban, de abban a játékosok jelentős része egyetért, hogy azért mégis megérheti az árát - mert egyébként nem teljes áron jelent meg az anyag, és visszahozza a PS2-es játékok hangulatát. Hogy ezt mindenki megtapasztalhassa, a Windows Store-on mától elérhető egy 30 perces demó verzió, amiből természetesen átmentődik az előrehaladásunk a teljes változatba, hogy úgy döntünk, hogy megvesszük.

Mafia 3 - feloldották a 30fps-es korlátozást

Rendkívül bizarr látvány egy olyan Steamen megjelent játék, ami alapból 30fps-re korlátozza a képfrissítést. Nem csoda, hogy a játékostábor jelentős része csalódott, sokan csak emiatt kérték vissza pénzüket a Valve rendszerében. A fejlesztő Hangar 13 persze gyorsan reagált, és bejelentette, hogy hamarosan érkezik egy patch, amivel fel lehet majd oldani a 30fps-ses limitet.

Arra talán mégsem gondolt senki, hogy ez ilyen gyorsan elérhetővé válik, ugyanis most már mindenki számára letölthető. Felmerül a kérdés, hogy ha mindössze pár nap volt ezt összehozni, akkor miért nem készítették el a megjelenés napjára?

Akárhogy is, mostantól kezdve zárhatjuk a képfrissítést 30fps-re, 60fps-re, vagy teljesen fel is oldhatjuk a korlátozást, kinek mit bír a számítógépe. Mindezt a kijelző beállításaira szolgáló menüben tehetjük meg. Az új patch-csel javult a billentyűzetkiosztás testreszabhatósága is, ami azonban azt jelenti, hogy minden eddigi változtatás elveszik a patch telepítésével - így tehát újra be kell állítanunk a billentyűket, ha korábban már változtattunk rajta.

Ezzel együtt a Mafia 3 továbbra sincs éppen kiváló állapotban technikailag. A felhasználók arról számolnak be, hogy a konfigurációjuk erősségéhez mérten rosszul fut a játék, nincs megfelelően optimalizálva, és nagyon sok a különböző hiba is, amik egyszerűen csak a játékmenetet akadályozzák, vagy egyenesen kifagyasztják az egész rendszert. Ezekből láthattok itt egy felvételt is:

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward