Aprók nagyban – 2016.10.07.

Ingyen Dungeon Keeper, új Battlefield 1 trailerek, Halloween az Overwatchban, FPS korlát nélküli patch a Mafia III-hoz, CS:GO graffiti botrány, a GTA V és a motorok

Aprók nagyban – 2016.10.07.

Ingyen elérhető egy nagy klasszikus

Az Origin On The House promóciójának keretében ezúttal a Bullfrog legendás játékát, a Dungeon Keepert zsákolhatjuk be teljesen ingyen. Peter Molyneux 1997-es stratégiai játéka teljes egészében a lehető legszörnyűbb labirintusok megépítéséről szól. Minél inkább ellenállnak a kincskeresőknek és a hősi karaktereknek, annál jobb.

Lesz PC verziója a Final Fantasy XV-nek?

Pletykaszintű információmorzsáknál nem kaptunk még több információt azzal kapcsolatban, hogy mi az esélye a PC-s megjelenésnek. A Square Enix pedig vagy hallgatott, vagy ragaszkodott a hivatalosan is kiadott adatokhoz. Hajime Tabata egy spanyol gamer lapnakadott interjújában kifejtette, hogy egy PC-s megjelenés hatalmas erőfeszítést kíván. Arról nem is beszélve, hogy amennyiben ebbe az irányba lépnek, akkor bővített tartalomban és egyéb extrákban is gondolkodniuk kell. Ez azt is jelenti, hogy kis túlzással újra kell tervezniük az egész játékot mind technológiai mind más értelemben is. Ezzel sem lettünk sokkal okosabbak, de az biztos, ha lesz is PC-s verzió, az nem mostanában fog az ölünkbe pottyanni.

Újabb Battlefield 1 trailerek érkeztek

Ahogy közeledik az október 21-i megjelenés, mintha egyre több videó érkezne a játékhoz. Ezúttal ismét a szóló kampányba pillanthatunk be, először a beduin harcosnő szemszögéből, aki Arábiai Lawrence oldalán harcol, valamint a béta Sinai-sivatag pályáján látott vonatról gyűjt információkat. A második videó a pilóta történetébe vezet be, a harmadik pedig egy páncélos legénységének egy tagját mutatja be nekünk. Az ezekhez hasonló küldetéseknek az a célja az EA szerint, hogy némi fényt vessenek az első világháború kevésbé ismert elemeire is.

Halloween témájú ládák jönnek az Overwatchba

Az Xbox Store-ban kapták el a képet, amely alapján úgy tűnik, hogy a jeles alkalom nem marad ki a játékból sem. A ládák kozmetikai cuccokat tartalmaznak majd, köztük Halloween skineket, emote-okat, győzelmi pózokat és még sok minden mást. Több, mint 100 tárgy kerül be a témához kapcsolódóan, ha valamelyik doboz olyasmit dobna, ami már megvan nekünk, akkor creditet kapunk majd helyette. Arról nincs hír, mikor lesznek elérhetőek a ládák, de az biztos, hogy november 1-én zárul majd az akció.

Vajon mit lehet még kihozni a No Man’s Sky-ból?

Ezt a kérdést nem a fejlesztők tették fel önmaguknak, bár jogos lenne. Egy játékos viszont úgy tűnik eléggé unta magát, úgyhogy kipróbálta jetpackkel át lehet–e ugrani az egyik bolygóról a másikra. Legalábbis elméletben, hiszen se életerővel, se jetpack üzemanyaggal nem bírnánk a túrát normális esetben. Egy trainer segítségével mindezen problémák megoldódtak, 2,5 óra repülés után pedig hősünk egy új bolygón landolt.

Elérkezett a motorok napja a GTA V-ben

Végre miénk lehet a 13 új járgány, saját motoros klubbal, új ruhákkal és tetoválásokkal bővítve az amúgy sem szegényes kínálatot. A GTA V jó példája annak, hogyan lehet egy játékot a megjelenése után is évekig érdekes és szórakoztató tartalmakkal fejleszteni. Aki pedig valamiért nem csodálhatja meg az újdonságokat az mivel üthetné el az idejét? Például kiszedivalahogyan a kódból, milyen motorok, és egyéb járgányok érkeztek. Jó lett ez, tuti kelleni fog még egy új garázs!

A Democracy 3 készítői autógyártásba fogtak

Legalábbis a képernyőn ezt csodálhatjuk meg pre-alpha verzióban. Cliff Harris, a Positech Games fejlesztője, a saját blogján mutatta be azt az autógyártásról (és persze a világuralomról) szóló új koncepciót, ami a Car Tycoon és a Factorio nyomdokain haladva egy autógyártó cég vezetésének minden nyűgét és örömét akarja a nyakunkba varrni. A Production Line nevű játékról a videóban, némi bemutatóval egybekötve tudhatunk meg többet.

Közeleg az FPS korlátozást feloldó patch a Mafia III-hoz

A játék ugyan ma jelenik meg, máris felhördülés kíséri, ugyanis 30 FPS-re lett korlátozva, ami sokaknak nem tetszik. A Steames értékelések és a fórumok attól zengenek, hogy a játék nem lenne rossz, de… és az a bizonyos „de” arról szól, hogy az izmosabb PC-ken ez így harmatgyenge és kevés. Arról nem is beszélve, hogy a készítők tudták, hogy PC-re is jön a program és sokan gyanakodnak arra, hogy a konzolok miatt történt ez a fiaskó. A türelmetleneknek jó hír, hogy már tesztelés alatt van, és hétvégre ígérik azt a patch-et, ami számos más javítás mellett 30, 60, vagy korlátlan FPS-es beállítást ígér.

Izgalmas kiegészítőt kap az EVE: Valkyre

Az Oculus Rift egyik húzóneveként nem csoda, hogy az október 13-ai Playstation VR előtt már mindenféle jóval készülnek a játék fejlesztői. Nem csak arról van szó, hogy a platformokat összekötik, de emellett új küldetéseket, a csapatmozgást segítő gyorsparancsokat is kapunk, UI és menü javításokat, valamint co-op küldetéseket és egyjátékos Recall missziókat is. Bővül a napi küldetések listája, új festésekkel, matricákkal és gyakorló arénával gazdagodik a játék.

Mi lesz a CS:GO graffitik sorsa?

A hatalmas népszerűségnek örvendő játék épphogy kikeveredett a youtube sztárok által futtatott és szponzorált fogadási csalások okozta botrányból, máris újabb balhé van a láthatáron. Az 1.6-ból és a Source-ból ismerős graffitik a legutóbbi frissítésben ugyan bekerültek a játékba, de fizetős formában. Talán még ezt is kiheverné az internet népe kisebb morgásokkal, azonban kiderült, hogy egy falfirkát 50-szer használhatunk, majd újra meg kell vásárolnunk. Igaz ugyan, hogy ranglista helyezésekből, és a Steam Marketről is megszerezhetőek a graffitik, azonban a Valve üzletpolitikája sokaknál kiverte a biztosítékot. Ebből vajon mi sül ki?

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward