Aprók nagyban - 2016.10.06.

Először mozgásban a Psychonauts 2, jövőre csúszik a Gravity Rush 2, mégsem lesz osztott képernyős mód a For Honor-ben...

Aprók nagyban - 2016.10.06.

Hamarosan külön is elérhetők lesznek a felújított Uncharted-részek

A Naughty Dog kiváló munkát végzett a klasszikus Uncharted-trilógia felújításával, ám egyetlen probléma eddig akadt ezzel az egésszel: csak egyben lehetett őket megvenni a Nathan Drake Collection keretein belül, ami pedig nem volt olcsó. Ez pedig nem feltétlenül ideális azoknak, akiknek csak egy vagy két rész maradt ki a trilógiából, és ezeket akarták volna bepótolni.

Szerencsére ez az áldatlan állapot már nem sokáig marad fenn, a Naughty Dog ugyanis bejelentette, hogy november 16-tól külön-külön is megvásárolhatók lesznek a felújított Uncharted-részek.

Sajnos azt nem tudjuk, hogy milyen áron adják majd az egyes epizódokat.

2017-re csúszik a Styx: Shards of Darkness

Az első Styx egy remek példája annak, hogy még ma is lehet sikeres egy középkategóriás (avagy AA-kategóriás) játék - persze ehhez kell egy egyedi koncepció, és jól felépített játékmenet. Nem csoda hát, hogy készül a folytatás, ami a Styx: Shards of Darkness névre hallgat, és eredetileg az idei ünnepi szezonban kellett volna megjelennie.

Most azonban a készítők elárulták, hogy a megjelenés csúszni fog, mégpedig 2017 elejére. Az ok nem más, minthogy a két rész között motort váltottak: az Unreal Engine 3 helyett már az Unreal Engine 4-et használják ami jelentős grafikai és játékmenetbeli változtatásokra adott lehetőséget.

Azonban ahhoz, hogy mindez összeálljon egy optimális eleggyé, még egy kis munkára van szüksége a fejlesztőcsapatnak, és ebben szerencsére a kiadó Focus is partner volt.

iOS-re is megjelent a Jade Empire

Szegény Jade Empire-ről valamiért mindenki megfeledkezett a megjelenésekor. Pedig nem mondhatni, hogy a BioWare lejtmenetben vont abban az időszakban: előtte jelent meg a Knights of the Old Republic, utána pedig a Mass Effect, és egyébként maga a Jade Empire is jó játék volt, de mégsem lett különösebben sikeres.

Talán majd most megtalálja a közönségét, ugyanis a mai naptól kezdve a játék elérhető iOS-en, mindössze 9,99 dollárért - ráadásul a futtatásához már egy iPhone 5 is elég. Döbbenetes ezt leírni is egy olyan játékról, ami "nem olyan rég" még az eredeti Xbox egyik legszebben festő húzócíme volt.

Ráadásul az iOS-re megjelent verzió valójában a PC-re felújított Jade Empire Special Edition portja, ami 2007-ben jelent meg, és számos finomítást és extra tartalmat hozott magával.

Kiadóra lelt a Bloodstained

Avagy a játék, ami a jelenlegi legígéretesebb Castlevania-klón, és ami felállította a Kickstarter-rekordot a videójátékos projektek között az 5,5 millió összekalapozott dollárral.

Ma ugyanis kiderült, hogy a legendás Koji Igarashi vezetésével készülő játékot az 505 Games adja majd ki, akik többek között a PayDay 2 mögött is állnak. Ennek örömére pedig kaptunk is egy új videót a készítőktől, amin új a tesztelés közbeni felvételek láthatóak.

A Bloodstained egy csúsztatás után csak valamikor 2018-ban fog megjelenni.

Jövőre csúszik a Gravity Rush 2

Eredetileg idén decemberben jelent volna meg a Gravity Rush folytatása, azonban a készítők ma bejelentették, hogy ez inkább jövő év eleje lesz. "A Gravity Rush 2 befejezi Kat kalandjait, így azt szeretnénk, ha a játékosok mélyen belemerülhetnének. Nagyon sok munkát fektetünk jelenleg az online szekcióba, ami lehetővé teszi a játékosok közötti aszinkron interakciót, és reméljük, hogy minél többen fognak vele egyszerre játszani. Így végül el kellett tolnunk a megjelenési dátumot."

Az új megjelenési dátum egyébként egészen pontosan 2017. január 20-a, ám a késésért cserébe ajándékot is kapunk. Az első DLC (amit egyébként pénzért árultak volna a készítők) mindenki számára ingyenes lesz - a stúdió szerint ez a minimum, amit megtehetnek azután, hogy a rajongók négy évet vártak a Gravity Rush 2-re.

Megint készül a Gears of War-film

Tulajdonképpen az első Gears of War sikeres rajtja óta próbál a Microsoft és különböző hollywoodi filmstúdiók valamiféle mozifilmet előállítani a Gears of War alapján, de ez egészen a mai napig nem jött össze. Egy jó ideje pedig már nem is hallottunk arról, hogy bárki is dolgozna az ügyön.

Egészen a mai napig. Ma ugyanis Rod Fergusson, a Gears of War 4-et fejlesztő The Coalition vezetője elmondta, hogy visszakerült a pályára a Gears of War-film, és ezúttal már a Universal berkein belül készül. Sok részletet nem tudtunk meg, Fergusson mindössze a következőket mondta: "Amikor egy ilyen filmet készítünk, azt kell figyelembe vennünk, hogy teljesen más közönségnek szól, mint a játék. Ha egy olyan filmet akarnánk csinálni, ami 100%-ig hű a játék alapvetéseihez és történetéhez, akkor a végeredmény nem lenne valami jó. Így inkább arra koncentrálunk, hogy a lehető legjobb Gears-filmet készítsük el ahelyett, hogy egy olyan filmet csinálnánk, ami mindenképp a lehető legközelebb akar maradni a játékokhoz."

Először mozgásban a Psychonauts 2

Miután a Psychonauts 2-re sikeresen szedett össze 3 millió dollárt a Double Fine, erősen be is indult a fejlesztési procedúra. Annyira, hogy a stúdió most már egy videót is tud prezentálni nekünk, amin láthatjuk a tervezett művészeti irányzatot, és Raz néhány képességéből is kapunk ízelítőt.

Ezekkel a játékokkal indul a PlayStation VR

Október 13-án végre megjelenik a PlayStation VR, ám az első külföldi beszámolók már most megérkeztek róla. Ezek többsége egyetért abban, hogy a nyilvánvaló limitációk ellenére (gyengébb hardverrel kell együttműködnie, mint a PC-s társainak, és a felbontása is alacsonyabb) egy remek kis hardverrel gazdagodtunk, ami ráadásul néhány ponton még rá is kontráz a jóval drágább PC-s vetélytársaira.

De most nem is ez a lényeg, hanem az, hogy elérhetővé vált az indulásra megjelenő játékok teljes listája:

- 100ft Robot Golf - No Goblin

- Battlezone - Rebellion

- Batman: Arkham VR - Warner Bros. Interactive Entertainment

- Bound - Plastic

- Driveclub VR - Evolution Studio

- EVE: Valkyrie - CCP Games

- Harmonix Music VR - Harmonix Music Systems

-Hatsune Miku: Project DIVA X - SEGA

- Headmaster - Frame

- Here They Lie - Tangentlemen

- Hustle Kings VR - EPOS Game Studios

- Job Simulator - Owlchemy Labs

- Keep Talking and Nobody Explodes - Steel Crate Games

- Loading Human - Maximum Games

- Sports Bar VR - Cherry Pop Games

- Super Stardust VR - D3T

- PlayStation VR Worlds - London Studio

- Rez Infinite - Enhance Games

- RIGS Mechanized Combat League - Guerrilla Cambridge

- Rise Of The Tomb Raider - Crystal Dynamics

- Superhypercube - Kokoromi

- The Assembly - nDreams

- The Playroom VR - Japan Studio

- Thumper - Drool

- Tumble VR - Supermassive Games

- Until Dawn: Rush of Blood - Supermassive Games

- Volume: Coda - Bithell Games

- Wayward Sky - Uber Entertainment

- World War Toons - Reload Studios

- Waddle Home - Archiact Interactive

- Resident Evil 7 Kitchen demo - Capcom

- EVE: Gunjack - CCP Games

- Ace Banana - Oasis Games

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward