Aprók nagyban - 2016.10.04.

Alig egy órányi történetet tartogat a Batman: Arkham VR, megjelent az Outlast 2 demója, újra előzetesen a Battlefield 1 kampánya...

Aprók nagyban - 2016.10.04.

Xbox - más hangeffektet kapunk a ritka achievementek mellé

A Microsoft is bevezette már egy ideje, hogy láthatjuk, az egyes achievementeket a játékosbázis hány százaléka szerezte meg - és így egyértelműen kiderült az is, melyek a legritkábbak. A következő frissítéssel pedig még egy egyedi hangeffektust is kapunk akkor, ha egy kifejezetten ritka achievementet sikerült megszereznünk.

Alig egy órányi történetet tartogat a Batman: Arkham VR

Jelenleg a modern virtuális valóság hajnalán kezdhetünk hozzászokni, hogy számos új játék valójában nem is játék - ezeket hívják a készítők cselesen "élménynek". Nos, úgy látszik, hogy a Batman: Arkham VR sem egy igazi játék lesz, nem csak egy "élmény", ugyanis a fejlesztők elárulták, hogy a fő történeti vonalat körülbelül egy óra lesz végigtolni - mindezért pedig 20 dollárt kérnek majd el.

Ezen kívül menet közben felfedezhetünk további tartalmakat, amik erre rádobnak további 90 percet, így a Rocksteady szerint megérheti többször is végigtolni az anyagot. De persze tudjuk, hogy a stúdiók által megadott végigjátszási idők jellemzően túloznak - meg lennénk lepve, ha az összesen két és fél órányi játékidő egy tapasztalt játékos esetében ne redukálódna le a felére.

Forza Horizon 3 - megjött az első autócsomag

Ami a The Smoking Tire Car Pack névre hallgat, és a nevének megfelelően olyan hátsókerék-hajtású autók kerültek bele, amikkel hatékonyan lehet füstté változtatni az abroncsokat. Legalábbis ezt hittem, amíg meg nem láttam a felhozatalban az 1976-os Jeep Renegade-et, ami kissé mintha kilógna a többi közül.

PlayStation 4 - nem megy együtt a HDR és a PS VR

A Sony nem olyan rég büszkén jelentette be, hogy minden alap PlayStation 4 támogatni fogja (sőt, most már támogatja is) a HDR-t egy firmware frissítést követően. Ez pedig rendkívül dicséretes, azonban egy apróságot kifelejtett a vállalat, ami azokat érinti, akik megveszik a PlayStation VR-t is.

Mint azt már valószínűleg mindenki tudja, a PlayStation VR-ral kapunk egy külső kis feldolgozó dobozkát is, ami többek között továbbítja a HDMI-jelet a tévé felé. A probléma csak annyi, hogy ha ezen keresztül csatlakoztatjuk az alap PlayStation 4-et, akkor lőttek a HDR-támogatásnak. Ami furcsa, tekintve, hogy a dobozka egyébként 4K-s felbontásig és 60fps-ig elboldogul mindennel.

Ezen kívül az is kiderült, hogy a PlayStation VR egyik fontos erényének számító 3D-s audio csak vezetékes sztereó fejhallgatókkal lesz elérhető - a vezeték nélküli fejhallgatók esetében ez egyáltalán nem támogatott, még akkor sem, ha a hivatalos, Sony által gyártott egységes használjuk.

Final Fantasy XV - jön a halál!

Igen, ugyanis Death Spell a neve az alábbi videóban bemutatkozó képességnek, ami (a nevének megfelelően) elég nagy biztonsággal hoz halált az ellenfelekre. Sokan az internet különböző platformjain már most azon aggódnak, hogy ez a varázslat talán túlságosan erős lesz. Ezt persze nehéz eldönteni egy felvétel alapján, hiszen így különösebb kontextus nélkül látjuk a Final Fantasy XV egyik képességét.

Megjelent az Outlast 2 demója

Ez pedig mindenkit elég nagy meglepetésként ért, hiszen az Outlast 2 megjelenését idén őszről áttolták 2017 első negyedévére. A horrorjáték próbaverziója természetesen ingyenes, azonban csak november 1-ig (halloween napjáig) tölthető le, és jelenleg még csak PlayStation 4-en érhető el. Ha viszont addig lerántottuk, akkor onnantól kezdve bármeddig játszhatunk vele.

A történet szerint a Blake Langermann néven futó újságírót alakítjuk, aki a feleségével együtt olyan esetek feltárásába kezdett bele, amihez más épeszű újságíró hozzá sem nyúlna. A kalandok során pedig elkísér minket jól bevált kameránk, hiszen ezúttal is a lencsén keresztül láthatjuk majd az eseményeket.

Újra előzetesen a Battlefield 1 kampánya

Egészen a múlt hétig alig-alig láttunk valamint a Battlefield 1 történetéből, az utóbbi napokban azonban alaposan belendültek az Electronic Arts (és az Xbox) marketingesei. Tegnap két videót közöltünk a kampányból, ma pedig már rögtön egy újabbal jelentkezhetünk, igaz, ez egy elég rövid (mindössze fél perces) kedvcsináló előzetes a The Runner nevű küldetésből.

A The Runner egyébként arról szól, hogy brit futárként kerülünk bele a törökök elleni küzdelembe.

Prémium konzolként árazzák majd az Xbox Scorpiót

A Sony nagyon szépen lőtte be 399 dollárra a PlayStation 4 Pro árát, hiszen az előző generációban a japánok aztán bőven megtanulták a leckét, hogy ennél drágábban nagyon nehéz eladni egy új konzolt. Ez pedig valószínűleg méginkább így van, ha valójában csak a jelenleg elérhető gép erősítéséről beszélünk.

Éppen ezért merült fel sokakban a kérdés: vajon mi a helyzet a jövő év végén érkező Xbox Scorpio árával? Nos, erről a Microsoft egyelőre nyilván nem beszél konkrétan, de Phil Spencer, az Xbox-részleg vezetője azért elhintett néhány dolgot. Elmondása szerint az Xbox Scorpio egy prémium konzol lesz, így árazásban is ennek megfelelően kell számolnunk. Viszont azt rögtön hozzá tette, hogy nem kell elrugaszkodott összegektől tartanunk. Mivel az Xbox One S-t, és az Xbox Scorpiót egyszerre tervezték, az árazást is ennek megfelelően alakították ki, ami azt jelentheti, hogy (az egy éves különbséget figyelembe véve) valószínűleg az erősebbik konzol valahol 399 dollár és 499 dollár között rajtolhat majd - de ez már csak a mi tippünk.

Spencer továbbá elmondta, hogy habár nem erősítették még meg, hogy a Scorpio is 4K-s Blu-ray meghajtóval érkezik, az Xbox One S esetében azt tapasztalták, hogy a felhasználók ezt nagyon szeretik ezt a konzolban, így "vélhetően folytatni fogják".

Fél órán át mozog a Watch Dogs 2

Habár a Watch Dogs 2 már november 15-én megjelenik, egyelőre viszonylag kicsi a felhajtás körülötte. Talán a Ubisoft nem akarja, hogy a felhasználók hasonlóan teljesíthetetlen elvárásokkal essenek neki, mint az előző résznek. Most éppen fél órányi akciót láthatunk, amiből azért egyértelműen kiderül, hogy jóval több lehetőséget kapunk a kezünkbe, mint az első rész esetében.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward