Aprók nagyban - 2016.09.16.

Geralt bélyegen, lecserélhető BattleTag, új EA-stúdió és sok más a kattintás után!

Aprók nagyban - 2016.09.16.

Jon Snow a Call of Duty: Infinite Warfare sztori trailerében

Kit Harrington játssza az új rész főgonoszát és most meg is mutatta őt az Activision. Egy másik híresség is megjelenik a videóban: Conor McGregor UFC harcos egy SDF karaktert alakít, aki jól orrba vág minket.

A Trion nyílt bétatesztet kínál az Atlas Reactorhoz

Nyílt bétateszt érhető el a Trion taktikai harcjátékához, az Atlas Reactorhoz, melyben az összes karaktert (itt Freelancer) és felszerelést kipróbálhatjuk. A lehetőség szeptember 25-ig áll fent, aztán egy kis szünet és október 4-én megjelenik a teljes verzió.

A játék alapvetően nem free-to-play, de lesz egy fizetésmentes játékmódja, melyben korlátozzák, milyen karaktereket, felszereléseket érhetünk el és hány ládát nyithatunk ki. Ha ez alapján megtetszik a játék, háromféle csomagból választhatunk, melyekkel hozzáférhetünk az addig elzárt elemekhez is. A bétában persze minden kipróbálható lesz, ezek nélkül a csomagok nélkül is.

A teszt végeztével a Trion lekapcsolja a szervereket, törli az elért eredményeket és felkészülnek a szeptember 30-án induló headstartra (a megfelelő csomagokkal érhető el). Ez október 3-ig tart, október 4-én pedig mindenki számára megnyílnak a kapuk.

Megalakult az EA Worldwide Studios

Az Electronic Arts vezérigazgatója, Andrew Wilson bejelentette az EA Worldwide Studios megalakulását, melyben közös irányítás alá vonnak néhány, a cég tulajdonában lévő fejlesztőcsoportot. Az érintett stúdiók közé tartozik például az EA Mobile és a Maxis, melyet továbbra is Samantha Ryan vezet, de ezentúl ő felel majd a BioWare-ért is. Ryan főnöke Patrick Söderlund lesz az EA Worldwide Studios fejeként. A Frostbite Engine-t készítő csapatot a vállalat technológiai szárnyába integrálják Ken Moss vezetésével.

A közlemény a döntést az EA új üzletpolitikájának részeként tálalja, melynek értelmében „a játékosok az elsők”. Ezt a jeligét korábban már hangsúlyozták néhány alkalommal (az elkövetett hibák elismerése mellett), miután az elmúlt években többször is az EA-t szavazták meg Amerika legrosszabb vállalatának. A játékosokat előtérbe helyező modell bevezetése után a cég részvényei gyorsan az eddigi legmagasabb értékre emelkedtek tavaly nyáron, miközben a vállalat vezetői arról beszéltek, hogy az EA nagy felelősséggel bír a progresszivitás terén, zászlóshajóként kell mutatkoznia a témában.

Hogy mit takar „a játékosok az elsők” szlogen? Az EA már a fejlesztés korai szakaszaiban bemutatja játékait, több bétateszt-lehetőséget kínál, hogy kipróbálhassuk őket, illetve kész elcsúsztatni a megjelenési időpontot, ha egy termék nem felel meg a minőségi kívánalmaknak.

Elindult a Divinity: Original Sin 2 korai hozzáférése

Az előző rész példáját követve a Divinity: Original Sin 2 is részt vesz a Steam Early Access programjában. A játék már elérhető, megnézhetjük az új stílust és kezelőfelületet, melyeket a „next-gen” Divinity motorral készítettek. Elérhető a kampány első fejezete, az Act 1, mely nagyjából 8-12 órányi játékot jelent. A négy játszható faj – emberek, elfek, törpék és gyíkok – valamelyikének bőrébe bújva szabadon kipróbálhatjuk a maximum négy fős többjátékos módot, valamint a co-op és az egymással versenyző küldetésteljesítést is, melynek során betekintést nyerünk majd a játék nyolc képesség- és varázslat-iskolájába.

A korai hozzáféréses verzió négy választható eredettörténetet is tartalmaz, mely meghatározza a karakter hátterét és személyes küldetéseit, valamint néhány térképpel szintén jelen van a PvP-arénás játékmód, a fejlesztés előrehaladtával pedig még több tartalom várható. A Divinity: Original Sin 2 korai hozzáféréses verziója 45 dolláros áron érhető el a Steamen és hamarosan a GOG Games in Development nevű, hasonló programjában is részt vesz majd.

Zombiirtás a Dead Rising 4 új trailerében

A videó a Return to the Mall címet kapta, visszautalva az első részre, amiben Frank West egy zombikkal teli bevásárlóközpontban ragadt. Most ugyanez történik, de hősünk ezúttal rendes felszereléssel száll szembe a rémségekkel, a mech suit még az erejét is megnövelte. A játék december 6-án jelenik meg PC-re és Xbox One-ra.

Szülinapi videót készített a Ubisoft

A havi ingyenes játékok mellett ezúttal egy felvétellel emlékeznek meg a cég 30 éves fennállásáról. A film bemutatja a vállalat történetének fontos mérföldköveit, például az Assassin’s Creed eredetét és a kiadó filmes és tévés vállalkozásait is. A fő fejlesztők is megjelennek, köztük a Ubisoft Montreal vezetője, Yannis Mallatt. A Ubisoftot továbbra is fenyegeti a Vivendi erőszakos felvásárlási szándéka, a videóban erre utalva hangsúlyozzák, mennyire fontos a munkatársak számára a függetlenség. Elindították a We Love Ubisoft nevű oldalt is, ahol a cég dolgozói és bárki más is megoszthatja fotóit arról, mennyire kedvelik a céget.

Nem szereted a BattleTagedet? Most lecserélheted!

A Blizzard ezentúl megengedi a felhasználóknak, hogy megváltoztassák nevüket a Battle.neten. Az első alkalom ingyenes, utána viszont fizetni kell érte, változtasásonként 10 dollárt. A lehetőség minden bizonnyal népszerű lesz azok körében, akik eredetileg nem gondolták át rendesen, milyen név alatt látják majd őket mások.

Bélyegre kerül Geralt

Lengyelországban bocsájtják forgalomba limitált, 180 ezres példányszámban, a Poczta Polska, vagyis a legnagyobb lengyel postacég és a CD Projekt Red együttműködésében. A szetthez első napos boríték is tartozik. Az országban Geralt nem egy egyszerű videójáték-karakter, hiszen az eredeti Witcher-könyvek szerzője, Andrzej Sapkowski lengyel, a sorozatot óriási, például a Gyűrűk Urához mérhető rajongás övezi. A játékok csak erősítettek ezen, illetve globálissá tették a jelenséget.

Európába jön a Harvest Moon fejlesztőjének új játéka

Yasuhiro Wada új alkotása, a Birthdays the Beginning 2017 elején fog megjelenni PC-re és PS4-re. A játék egy sandbox istenszimulátor-szerű móka, melyben kocka alakú világokat készíthetünk, amiken aztán élőlények fejlődnek. Minden világ földrajzát és hőmérsékletét mi irányítjuk úgy, hogy alkalmasak legyenek az életre és végül egész ökoszisztémák kifejlődését követhessük nyomon. A sor az egysejtűektől egészen az emlősökig és dinoszauruszokig húzódik.

Új nevet és trailert kapott a Berserk

A Dynasty Warrior-szerű hack ’n slasht ezentúl Berserk and the Band of the Hawknak nevezik, 2017. február 21-én jelenik majd meg és meglehetősen erőszakos játék lesz, az alapjául szolgáló képregénynek megfelelően. Nézzétek meg az új videóban!

Valamiben mesterkednek a Metro: Last Light fejlesztői

Az biztos, hogy a 4A Games egy új Metro-játékon dolgozik, de korábban beszéltek egy történetközpontú, sandbox projektről is, bár az nem derült ki egyértelműen, a két dolog azonos-e. Valami azonban biztosan készülődik, hiszen előbb egy 360 fokos fotótposztoltak a Facebookon, melyen egy visszaszámlálást pörgető képernyőt fedezhetünk fel, majd a Twitterre és megint a Facebookratöltöttek fel egy képet. Ha a számoknak hihetünk, néhány hét múlva fény derül arra, mi ez az egész.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward