Aprók nagyban - 2016.08.25.

Horda módot kapott az Evolve, konzolokra jön a Verdun, feltörték az Epic fórumait, új kontrollert is kap a vékony PlayStation 4....

Aprók nagyban - 2016.08.25.

Hétvégén már konzolon is lövöldözhetünk az első világháborúban

Habár most az első világháborús felhajtást leginkább a Battlefield 1 viszi, nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy a Verdun hamarosan megjelenik PlayStation 4-en és Xbox One-on is - mégpedig augusztus 30-án.

A valósághűségre törekvő multiplayer FPS 2015 áprilisa óta érhető el PC-n, és rendkívül jó visszajelzéseket kap. Ezzel együtt nem kizárt, hogy sosem jelent volna meg konzolokra, ha a Battlefield 1 nem korbácsolja fel hirtelen az érdeklődést az első világháborús játékok iránt. De ezt talán sosem tudjuk meg. Az viszont biztos, hogy a játékosok régóta érdeklődnek a téma iránt, hamarosan pedig kiderül, hogy ténylegesen van-e létjogosultsága a videojátékos piacon.

Horda módot kapott az Evolve

Az ingyenessé vált Evolve továbbra is vidáman bővülget a készítők ígéretének megfelelően. Ezúttal egy némileg lineáris, négyfős kooperatív játékmód került be, ahol ellenségek hordáival kell megküzdenünk.

Ebben a vadászoknak nem egy szörny elejtése lesz a célja. Arról van szó ugyanis, hogy a Gorgon királynő (aki elfoglalt egy létesítményt) fészkéből rengeteg szörnyeteg kel ki, nekünk pedig át kell küzdenünk magunkat rajtuk, majd le kell győznünk a királynőt is.

Kifejezetten érdekesen hangzik, és biztos hoz egy kis változatosságot a végtelen szörnykergetésbe.

Hamarosan konzolokra is jön a Dear Esther

A The Chinese Room által fejlesztett kalandjáték már sok elismerést kapott PC-n, így éppen itt az ideje, hogy a konzolos felhasználók is megtapasztalhassák az élményt. Szerencsére erre már nem kell sokat várni, a készítők ugyanis bejelentették, hogy szeptember 20-án jön a játék Xbox One-ra és PS4-re.

A Dear Esthert összesen öt BAFTA-díjra jelölték, és bár némileg megosztotta a közönséget ("sétaszimulátor" mivolta miatt), mégis a legtöbben már akkor is úgy gondolták, hogy egy nagyon művészi próbálkozásról van szó. Ráadásul ez a próbálkozás utána lefektette az utat az Everybody's Gone to the Rapture előtt.

Érdemes megemlíteni továbbá, hogy a szeptember 20-as megjelenés napján a készítők élőben beszélnek majd a játékról a The Guardian által szervezett eseményen Londonban.

Jobban fut Xbox One-on a Call of Duty 2

Éppen tegnap írtunk róla, hogy a visszafelé kompatibilitásnak köszönhetően most már Xbox One-on is játszható a Call of Duty 2. A Digital Foundry pedig jó szokásának megfelelően bele is vetette magát a játékba, és elkészítette a teljesítménytesztet.

Ebből pedig az derül ki, hogy az új konzolon sokkal jobban tartja a 60fps-t a játék, mint az előző masinán, ahol néhány jelenetben akár 40fps környékére is visszaeshetett a teljesítmény. A Call of Duty 2 egyébként az Xbox 360 egyik nyitójátéka volt, így persze nem is kell meglepődni rajta, hogy még nem volt annyira optimalizálva.

Ebben az esetben az emuláció tehát kifejezetten jó hatással van a játékélményre, de azt meg kell jegyezni, hogy a felbontás maradt az Xbox 360-on tapasztalt 720p.

Feltörték a legnagyobb Grand Theft Auto fansite-ot

Az évek óta sikeresen működő GTAGaming oldalát az elmúlt pár hétben törték fel, azonban mindez csak most került a felszínre. A Motherboard beszámolója szerint a hackelés legalább 200 ezer felhasználót érint, és e-mail címek, titkosított jelszavak, születési dátumok és IP címek kerültek nem megfelelő kezekbe.

Ezt követően az oldalt nem is frissítették egy ideig, és csak most került fel egy bejegyzés, amiben az üzemeltetők elismerik a hackelés tényét. Ezt követően minden új bejelentkezésnél meg kell változtatni a jelszót, illetve a vBulletinre épülő fórumot teljesen leállították - és jelenleg tervek sincsenek az újraindítására.

De feltörték az Epic fórumait is

És akkor térjünk át rögtön a másik hackelési témára, ami ráadásul több felhasználót érint. Feltörték ugyanis az Epic Games hivatalos fórumait, amivel kapcsolatban több, mint 800 ezer felhasználó adatai kerülhettek ki - ugyanúgy e-mail címek, jelszavak, regisztrációs dátumok.

A hibás ebben az esetben is a vBulletin rendszerre épülő fórum volt. Az Epic ugyanakkor tagadja, hogy a jelszavak bármilyen formában kikerülhettek - akár hash-elt, akár sima szöveg formátumban.

A Minecraftban is leég London

London valószínűleg nagyon másképp festene ma, ha 1666-ban Thomas Farriner nem hagyta volna ellenőrizetlenül az egyik sütőjét a Pudding Lane-i királyi pékségben. De mivel úgy hagyta, a pékség felgyulladt, majd hamarosan London jelentős része is lángba borult.

Mivel mindez kereken 350 éve történt, a Museum of London úgy gondolta, hogy érdemes lenne ennek egy külön kiállítást szentelni, valamint a Minecraft keretein belül feleleveníteni a történéseket. Ez utóbbi három fázisban fog megtörténni: már megkaptuk az eredeti állapotában lévő 1666-os Londont, jövő hét elején pedig érkezik a második etap, amikor már a lángok pusztítják el a várost.

A harmadik fázisra aztán 2017 februárjában kerül majd sor, amikor pedig lehetőségünk nyílik majd újraépíteni Londont, ráadásul az akkoriban használatos építészeti eszközök és tervek segítségével.

Új kontrollert is kap a vékony PlayStation 4

Pár napja számoltunk be róla, hogy kiszivárogtak az első fotók a vékonyított PlayStation 4-ről, ami mellesleg ugyanazt a dizájnt kapja, mint a jövőbeni PlayStation 4 NEO. Ezt azóta már az Eurogamer is megerősítette, ráadásul további információk szivárogtak ki, nevezetesen a kontrollerrel kapcsolatban.

Az új PlayStation 4 konzolok ugyanis egy új kontrollert is kapnak. Ez némileg színben is eltér a korábbiaktól (habár ez a képen nem annyira látszik), az viszont látványos, hogy mostantól a touchpad tetején található egy átlátszó rész, ami átengedi a a kontroller elején található fénycsík fényét. Így tehát mindig előttünk van, hogy a kontrollerünk milyen fényt ad ki, ami főleg néhány multiplayer játékban jöhet majd jól.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward