Aprók nagyban - 2016.08.24.

Hamarosan Xbox One-ra és iOS-re is jön a The Witness, DLC-kkel jönnek az oroszok és a franciák a Battlefield 1-be, dátumot kapott a Windows 10-es Halo 5 Forge...

Aprók nagyban - 2016.08.24.

Hamarosan Xbox One-ra és iOS-re is jön a The Witness

Jonathan Blow ambíciózus indie játéka már egy jó ideje elérhető PS4-re és PC-re, azonban hamarosan az Xbox One-tulajdonosok is örülhetnek. Egészen pontosan szeptember 13-án, Blow ugyanis erre a napra tűzte ki a port megjelenését. Elmondása szerint semmi különbség nem lesz a PS4-es és az Xbox One-os verzió között, mindkettő 1080p-ben és 30fps-sel fut majd.

Ezen kívül továbbra is vadul készül az iOS-es változat, ezzel kapcsolatban jelenleg annyit tudunk, hogy a grafikát nyilván valamennyire le kell butítani, ám ennél is fontosabb, hogy az irányítást is át kell alakítani. Blow jelenleg azzal kísérletezik, hogy az egy koppintás jelentse a sétát, a kettő pedig a futást, onnantól kezdve pedig két ujjunkat használva tudjunk oldalazni.

Késik a Grand Theft Auto V-öt felújító mod

A Grand Theft Auto V Redux továbbra is fantasztikusan néz ki, és egészen biztosan évekre előre grafikai mércévé teszi az egyébként sem éppen csúnya játékot. A probléma annyi, hogy meg kellett volna jelennie augusztus 26-án, de a mod készítője elmondta, hogy mégis késni fog.

Ennek szomorú oka van: a fejlesztő otthoni számítógépét feltörték hackerek, és úgy tűnik, hogy egy csomó adatot és fájlt letöröltek, ami a mod fejlesztéséhez szükséges. Szerencsére Josh Romito, a Redux készítője elmondta, hogy több biztonsági mentéssel is rendelkezik (habár nem feltétlenül a legfrissebb változatból), így túlságosan nem lesz nagy a késés, de legalább szeptember 26-ig várnunk kell.

A GTA V Redux átalakítja a játék időjárási rendszerét, teljesen új textúrákat és valós céges hirdetéseket hoz be, és jóval több speciális effektust engedélyez, mint az alapjáték.

Kőkemény egységek a Total War: Warhammer új DLC-jében

Az internet jelentős részének véleménye jelenleg az, hogy a korábbi Total War-játékok DLC-i, főleg az azokról készült videók, nem voltak túl érdekesek. Ez azonban minden bizonnyal megváltozik a The Grim and The Grave kiegészítővel, ami elég vagány új dolgokat hoz be a játékba, többek között a szellem buszt, amiről jelenleg fogalmam nincs, hogy micsoda, de nagyon menőn hangzik.

A The Grim and The Grave szeptember 8-án jelenik meg, kereken 8 dolláros áron, és két új legendary lordot, küldetéseket, mágikus holmikat, skill fákat és új egységeket hoz magával. Többek között. Szóval a lényeg, hogy jó sok tartalmat ígér.

PlayStationre jött a Humble Bundle

Azonban mielőtt túlságosan belelkesülnétek, sajnos azt el kell mondanom, hogy nem nálunk, sőt, jelenleg egyetlen európai ország sincs benne az akcióban. Mindenesetre azért érdemes beszámolni a dologról, hiszen a Humble Bundle eddig javarészt PC-s anyagokkal foglalkozott, és csak nagyon ritkán fordult elő, hogy egy-egy Nintendo-játék is bekerült a felhozatalba.

Az mindenesetre biztos, hogy a PlayStation most először működik együtt a Humble Bundle-lel, olyan játékokat felvonultatva, mint a Wolf of the Battlefield: Commando 3 (PS3), Strider (PS3 vagy PS4), Super Puzzle Fighter 2 Turbo HD Remix (PS3) és a Final Fight Double Impact (PS3), mindössze egy dollárért.

Ha az átlagnál többet fizetünk, akkor jönnek olyan címek, mint a Lost Planet 3 (PS3), Super Street Fighter 2 Turbo HD Remix (PS3), Resident Evil HD (PS3 vagy PS4), Okami HD (PS3), Remember Me (PS3) és a Mega Man 9 & 10 Combo Pack (PS3), de tizenöt dollárnál többért már a Resident Evil 0 Remastered is a miénk lehet PS3-ra vagy PS4-re.

Igen, DLC-kkel jönnek az oroszok és a franciák a Battlefield 1-be

Ahogy korábban megírtuk, a Battlefield 1 megjelenésekor a választható frakciók között ott lesz az Egyesült Államok, Németország, Nagy-Britannia, Olaszország, Törökország valamint az Osztrák-Magyar Monarchia. Már sokan furcsállták akkor is, hogy a háborúban fontos szerepet játszó franciák és oroszok kimaradnak a buliból, és már akkor is azt gyanítottuk, hogy majd kiegészítők útján kerülnek be a játékba.

Nos, igazunk lett. Az Electronic Arts és a DICE ugyanis ma bejelentette a Premium Pass néven futó szezonbérletet, amit egészen döbbenetes 49,99 euróért lehet majd megvenni (habár elvileg lesz egy olcsóbb szezonbérlet is). Ezzel összesen 16 új többjátékos pálya és 20 új fegyver üti markunkat, valamint jönnek még battlepackok, dogtagek, skinek és egyéb nyalánkságok.

A szezonbérletben foglalt első kiegészítő a They Shall Not Pass névre hallgat, 2017 márciusában jelenik meg és ezzel kapjuk meg a francia hadsereget. Ezt követően egy jelenleg név és megjelenési dátum nélküli kiegészítőben érkeznek majd az oroszok.

Visszafelé kompatibilis lett a Call of Duty 2

Az Xbox One visszafelé kompatibilitásának köszönhetően a mai naptól kezdve játszható a konzolon a Call of Duty 2. Habár a sorozat igazán a negyedik résszel robbant be, sokak szerint még mindig a Call of Duty 2 a legjobb epizód, amely számos magyar lanparty fő eseménye is volt annak idején.

Természetesen a kampány mellett a multiplayer szekció is tökéletesen működik.

Így festett az XBLA-ra készülő GoldenEye 007

Történetünk úgy kezdődik, hogy a Rare még 2008-ban szeretett volna egy felújított változatot kiadni a GoldenEye 007-ből az Xbox Live Arcade-re, azonban nem tudtak dűlőre jutni a Nintendóval - hiszen az eredeti játék még Nintendo 64-re jelent meg, és az egyik első kiemelkedő konzolos FPS-ként vonult be a játéktörténelembe.

Érdekes, hogy a Halo felújított változataihoz hasonlóan itt válthattunk volna az eredeti és az új grafika között mindössze egyetlen gombnyomással. Ezen kívül az anyag 60fps-sel futott volna, habár a felbontásról nincs hírünk - mivel Xbox 360-ra készült, feltételezhetően nem lett volna 1080p.

Dátumot kapott a Windows 10-es Halo 5 Forge

A Microsoft már egy ideje bejelentette, hogy a Halo 5 pályaszerkesztője, a Forge hamarosan Windows 10-re is megjelenik. Ez támogatja majd (természetesen) az egeret és a billentyűzetet, így még kényelmesebb lesz a pályák elkészítése, meg az sem hátrány, hogy akár 4K-s felbontást is tud majd kezelni.

A Microsoft most bejelentette, hogy mindez szeptember 6-tól válik elérhetővé Windows 10-en, és letölthetőek lesznek a korábban már elkészített pályák is, amiket testre lehet majd szabni.

Ugyanezen a napon érkezik a Halo 5 kilencedik ingyenes frissítése is, ami több ponton javít a konzolos Forge-on, valamint behoz két új pályát, három új fegyvert, több kiegészítőt, skineket és REQ-csomagokat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward