Aprók nagyban - 2016.08.01.

Aranylemezen a Deus Ex: Mankind Divided, bezárnak a BioWare-fórumok, kiszivárogtatott verziós No Man's Sky videókat posztoltak, Star Trek modot kap a Stellaris...

Aprók nagyban - 2016.08.01.

Aranylemezen a Deus Ex: Mankind Divided

Az Eidos Montreal bejelentése szerint befejezték a fejlesztést, legalábbis annyira, hogy árusításra kész állapotban van. A Deus Ex: Mankind Divided nyílt világgal, különböző, a történetet befolyásoló játékstílussal és a Breach nevű új többjátékos móddal érkezik augusztus 23-án PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.

No Man’s Sky videók szivárogtak ki megjelenés előtt

A Daily Motionre töltötte fel filmjeit a Daymeeuhn nevű Reddit-felhasználó. Egy (spoileres)posztjában írt a dologról és azt is elmondta, hogy az Ebayen vette a játékot 1250 dollárért. Ezután kezdte el feltölteni a videókat, de a Sony és a Hello Games érthető módon ennek nem örült annyira és végül eltávolíttatták a filmeket (bár később mások elkezdték felrakni őket a YouTube-ra). Sean Murray, a Hello Games alapítója a Twitteren még külön meg is kértmindenkit, hogy ne nézze meg a felvételeket, hiszen ők éveket töltöttek azzal, hogy telerakják a játékot meglepetéssel, a játékosok pedig éveket vártak a megjelenésre, így nem érdemes elrontani az egészet. Ennek hatására Daymeeuhn egy újabb posztbanközölte, hogy több videót nem fog készíteni, egyébként pedig elég rosszul érzi magát az egész miatt, nem akar az a fickó lenni, aki elrontja mások szórakozását. Különösen Murray csalódottsága érintette kellemetlenül, amitől lelkiismeret furdalása támadt... Daymeeuhn egyébként állítása szerint nagyjából 30 óra alatt elérte a játék végcéljának számító galaktikus központot, de a felfedezésre váró bolygók száma miatt ez nem egyenlő azzal, hogy végigjátszotta a játékot.

Stardew Valley Macen és Linuxon

A februárban megjelent Stardew Valley hatalmas siker lett windowsos gépeken: kevesebb, mint két hónap alatt 1 millió darabot adtak el belőle. Az élet- és farmszimulátorként meghatározott játék ezentúl Macen és Linuxon is elérhető. A PS4, Xbox One és Wii U verzió készítése folyamatban van, mint ahogy a többjátékos módé és egy nagy frissítésé is. Bár a Mac és Linux portok megjelenése későinek tűnhet, azt figyelembe kell venni, hogy a játék gyakorlatilag egy ember, Eric Barone munkája.

Felmentették a Kingdoms of Amalur: Reckoning atyját

A Curt Schilling, egykori baseball-sztár által alapított 38 Studios 2012-ben szűnt meg, miután nem tudta visszafizetni a Rhode Island állam által folyósított kölcsönt. A csőd után hivatalos vizsgálat indult, mert felmerült a gyanú, hogy esetleg törvénysértés történt, de erre végül nem találtak eléggé meggyőző bizonyítékokat. A cég azonban ennyivel nem úszta meg a dolgot, a civil vizsgálatok még hátravannak és ezek végzői ismét alaposan átnézik majd az ügyet. A Kingdoms of Amalur: Reckoning 2012 februárjában jelent meg, a 38 Studiosnak 3 millió eladott példányra lett volna szüksége ahhoz, hogy talpon maradhasson, de 90 nap alatt csak 1,22 millió darabon sikerült túladni. Ez önmagában nem rossz, viszont anyagilag a játék megbukott, ahogy akkoriban Rhode Island kormányzója, Lincoln Chafee megjegyezte. Ez azért is sajnálatos, mert a játék nem volt rossz, ráadásul csak belépőt adott volna egy Project Copernicus néven futó online fantasy világhoz, és már a folytatása is készült. A cég összeomlása után a játék minden jogát elárverezték, de senki sem vette meg őket. Schillinggel kapcsolatosan azóta sincs sok vidám hírünk, azóta annyi történt, hogy az ESPN kirúgta a transzneműekre vonatkozó minősíthetetlen megjegyzése miatt.

Bezárják a BioWare fórumait

A cég a blogján jelentette be, hogy a Dragon Age, Mass Effect, Baldur’s Gate, Jade Empire, Neverwinter Nights, KOTOR, MDK2, Shattered Steel és Sonic Chronicles játékok nyilvános fórumai augusztus 26-tól nem lesznek elérhetőek. Az ok: a cég a népszerű közösségi média-oldalakra szeretne fókuszálni. Conal Pierse vezető közösségi menedzser szerint bár régen csak a fórumokon keresztül tudták tartani a kapcsolatot rajongóikkal, mára ez megváltozott: részt vehetnek olyan nagyszabású rendezvényeken, mint a PAX és a Comic-Con, azonnali visszajelzéseket és híreket adhatnak a Facebookon, Twitteren, YouTube-on és Instagramon, támogatóik saját közösséget építettek a Redditen és a Tumblren is. A fejlesztők főleg ezeket a platformokat látogatják a fórumok helyett, emiatt a fórumrésztvevőket hátrány érhette, így inkább bezárják az egészet. Október 26-ig még olvasható marad minden, hogy lehetőséget adjanak az olvasóknak, hogy kimentsék, amit szeretnének, de ezután csak néhány privát téma marad meg, melyeket bétatesztekhez vagy egyéb speciális projektekhez használnak majd.

Új Rainbow Six Siege: Operation Skull Rain trailer érkezett

A filmen láthatjuk Caveira kihallgatási technikáit és néhány fojtó és robbanó számszeríj-lövedéket, barátja, a meglehetősen harcedzettnek tűnő Capitão tolmácsolásában. A BOPE operátorokat augusztus 2-án kapják meg a season pass tulajdonosok és augusztus 9-től lesznek megvásárolhatóak. A Favela térkép szintén augusztus 2-án lesz elérhető ingyenesen, mindenki számára.

Ingyenes játékmódot kap az Atlas Reactor

A Trion sokszor Overwatch-XCOM mixnek leírt, körökre osztott taktikai játéka eredetileg ingyenesen játszhatónak készült, de az alfa- és zárt bétatesztek után buy-to-playre váltottak. Most azonban szélesebb körben is elérhetővé kívánják tenni az Atlas Reactort, így – bár nem lesz teljesen free-to-play – hozzáadnak egy különálló, ingyenesen játszható játékmódot. A karakterek között hetente váltogatják majd az ingyenes módban elérhetőeket, ez a rotáció játékosonként egyedi lesz. Játék közben jutalomládákat szerezhetünk, melyekben több száz banner, ikon, emote, cím, skin, stílus és sok más egyéb lehet, az viszont be lesz határolva, egy bizonyos idő alatt hány ládát nyithatunk ki ingyenes játékosként. Egyúttal bármikor átválthatunk „normál”, fizetős verzióra, melyben saját meccseket és ranglétrás küzdelmeket is kapunk, valamint részt vehetünk a bajnokságokon. Más változások is lesznek: teljesen kikerül a bolt, amit eddig megvehettünk ott, az most megszerezhető a játékban, helyette lesz egy kollekciós menü, ahol a haladásunkat rögzítik. Kidobják a craftolást, az inventoryt, a szinthatárokat és a crediteket is. A változások augusztus 9-én lépnek érvénybe.

Star Trek New Horizons mod a Stellarishoz

Ezzel bekerül majd a játékba a Star Trek-univerzum minden íze. Lesz 38 előre megírt faj, a hivatalos tényeknek megfelelő kezdőpozíciókkal, lesz még 5 játszható frakció (United Earth, Klingon Empire, Romulan Star Empire, Vulcan High Command és Gorn Hegemony) és az ő hajóik, valamint a civil kereskedelem is bekerül. Természetesen az Enterprise korszaknak és az eredeti sorozatnak megfelelő egyenruhák, portrék, torpedók, védőernyők is a csomag részét képezik. Teljes konverziónak tervezik a modot, vagyis még nincs kész, a végeredmény viszont a tervek szerint az egész hivatalos Star Trek idővonalon végigvisz majd minket.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward