Aprók nagyban - 2016.07.29.

No Man’s Sky és a túlélés, ennyi hely kell a Playstation VR-hez, Overwatch glitchet talált egy játékos, 49 millió eladott példány felett a Metal Gear Solid.

Aprók nagyban - 2016.07.29.

Több, mint ezer játékos egy világban

A Spilt Milk Studios bemutatott egy felülnézetes űrfelfedező-túlélőjátékot, a Lazarust, melyben egy szerveren akár ezernél több játékos is tanyázhat. A fejlesztő leírása szerint a játék a Groundhog Day egyfajta akcióközpontú újraértelmezése, ahol a rengeteg felhasználó együtt próbálja megúszni a hatalmas, perzisztens, valós idejű világ veszélyeit, miközben harcolnak egymással, erőforrásokat gyűjtenek és újfajta technológiákat fedeznek fel. A majdan ingyenesen játszható Lazarus augusztus 12-én nyílt bétatesztet tart, jelentkezni rá a stúdió oldalán lehet.

Hogyan maradjunk életben a No Man’s Sky-ban?

Mondhatni a kanyarban van a megjelenés (az ismételt eltolás ellenére is), így egyre többet tudunk a játékról. Itt például a ránk leselkedő veszélyeket vehetjük szemügyre, amik a gyilkos robotok, ragadozók, savas eső, halálra fagyás, idegen lények gyönyörű palettáját mutatja be. Az biztos, hogy nem fogunk unatkozni a játékban, de a klasszikus kérdésre még mindig nem kaptunk választ: jó, jó de konkrétan miről is szól ez az egész?

Ennyi hely kell a nappaliban a Playstation VR-hez

A Sony VR headsetjéhez nagyjából 6 négyzetméterre lesz szükségünk és az egészet úgy tervezték, hogy ülve játszunk vele, jelent meg egy felhasználói tájékoztatóban a Playstation Asia oldalán. Azt is tanácsolták, hogy vásárlás előtt próbáljuk ki, hogy érezzük magunkat az eszköz használata közben, hiszen a 3D-s technológia által kiváltott hatás egyénenként eltérő lehet, akár hányingerünk is támadhat. Megerősítették, hogy a kütyüt szemüvegesek is használhatják, bár hozzátették, hogy ez alól lehetnek kivételek, ha maga a szemüveg esetleg túl nagy vagy speciális kialakítású. Olvashatunk még a különböző beállítási módokról is: a Social Screen segítségével családunkkal és barátainkkal játszhatunk, a Mirroring Mode a headset képét közvetíti egy külső képernyőre, míg a Separate Mode-dal a headsetes játékos csatázhat egy másik, a TV-t használó ellenféllel. A tájékoztatóból az is kiderül, hogy 12 éven aluliak nem használhatják az eszközt.

Trailert kapott a Layers of Fear: Inheritance

A jövő héten megjelenő kiegészítőhöz egy félelmetes videó is dukál. Az alapjáték festőjének lányaként térünk vissza ebbe a korántsem barátságos világba, aki nemcsak a gyermekkorával, de a felfedezendő ház minden rettenetével is szembe kell, hogy nézzen. Drukkoljunk neki!

A Telltale-es Batman többjátékos módja nem való streamelésre

A nemrég bejelentett denevéremberes sorozat egyik legnagyobb újítása a többjátékos mód támogatása lesz. Ezt azonban nem a hagyományos módon kell érteni: a Crowd Playnek nevezett lehetőséggel a közönség elé bocsájthatjuk játékbeli döntéseinket, egy linket küldve nekik, melynek segítségével számítógépről vagy telefonról tippeket adhatnak, mi legyen a végeredmény. Papíron ideálisnak hangzik a streamerek számára, de sajnos ez nem igaz: a Crowd Play az egy helyen, ugyanazt a képernyőt néző csoportok számára készült. Annak ellenére, hogy akár 2000 játékos is beleszólhat az események alakításába egy időben, a Telltale elmondása szerint a streamelésre jellemző késleltetés túl nagy ahhoz, hogy használható legyen a Crowd Play, hiszen nem pontosan egy időben látjuk a fejleményeket, így a kérdéses helyzeteket sem, ezért a csoport nem tudna egy időben, közösen döntést hozni. Azt legalább megígérték, hogy próbálnak valamilyen megoldást keresni a problémára.

Ark: Survival Evolved – ingyenes a hétvégén

A hétvégén ingyenesen játszható lesz az Ark: Survival Evolved a Steamen. Vagyis annyi dínót vadászhatunk és szelídíthetünk, ebben a nyitott világú túlélésre kihegyezett világban amennyit csak akarunk! Aki pedig vásárláson törné a fejét, annak jó hír, hogy 50%-kal olcsóbban juthat hozzá a játékhoz augusztus 4-ig.

Overwatch – Csalás vagy játéktervezési hiba?

Az Overwatch Nepal nevű pályáján 3 szinten kell végigverekednünk magunkat. Nincs töltőképernyő és átvezető sem, mivel az egész egyetlen helyszínen van, így nem is lenne szükség ezekre. Egy hulkman503 nevű játékos viszont rájött egy trükkre, amivel a szintek között szinte szabadon lehet közlekedni. A gamer körökben ezt glitchelésnek nevezik, és nagyon tanulságos videót készített a játékos minderről, feltehetőleg azért, hogy a Blizzard mielőbb orvosolni tudja a problémát. Hivatalos közlemény még nem született ezzel kapcsolatban, de nem javasoljuk leutánozni a módszert, még kísérletből sem, hiszen a pálya nem erre és nem így volt eredetileg megtervezve.

49 millió darab fogyott eddig a Metal Gear Solid sorozatból

A legutóbbi (2016 Q1) gazdasági jelentése szerint, a Konami méltán sikeres sorozata elhagyta a 49 millió eladott darabot, egészen konkrétan 200 ezerrel meg is haladta ezt a március végi adatok szerint. A digitális eladások bevétele 5,6%-kal, a bevétel pedig 34%-kal nőtt a tavalyihoz képest. Aki a teljes jelentésre kíváncsi az itt olvashatja el, a közgazdaság és a számok szerelmesei előnyben!

Dishonored 2: kétféle hős, kétféle stílus

Az Arkane Studios ismét megosztott egy kevés információt az októberben debütáló második résszel kapcsolatban. A Dunwall városában kezdődő történet elején Emily-t irányítjuk majd, ám Karnacába eljutva rajtunk múlik kivel is folytatjuk a kalandot, hiszen választhatjuk Corvo-t is. A két karakter eltérő képességeket birtokol, így a játékélmény és a harcmodoruk is eltérő lesz. A Dishonored 2 vezető tervezője, Dinga Bakaba így nyilatkozott: „"Úgy gondolom, hogy maradandó élmény lesz a játékos számára egyszer Emilyvel, máskor pedig Corvoval végigjátszani a küldetéseket és a történetet, mivel az eltérő képességeik miatt az adott helyzeteket más eszközökkel oldják majd meg."

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward