Aprók nagyban - 2016.07.28.

A virtuális valóságban követhetjük a Dota 2 mérkőzéseit, hamarosan még nehezebb lesz a Diablo 3, teljes újragondolás lesz a Prey...

Aprók nagyban - 2016.07.28.

Most már a virtuális valóságban követhetjük a Dota 2 mérkőzéseit

Mostantól kezdve mindenki számára elérhető a Dota VR Hub, aminek segítségével a virtuális valóságban nézhetjük a meccseket, visszajátszásokat és streameket egy erre kialakított virtuális közvetítőteremben, akár tizenöt barátunkkal egyszerre.

Szemlélhetjük az eseményeket felülről, de akár lemehetünk egészen a talajszintig, hogy teljes pompájában élvezhessük a harcokat. Ezen kívül arra is lehetőség van, hogy a hősöket és a különböző tárgyakat is külön-külön megvizsgáljuk.

A VR-os mód használatához a Valve legalább GeForce GTX 970-es, vagy Radeon R9 290-es videokártyát ajánl.

Mafia 3 - a Voodoo Királynő bizony kegyetlen

Az alábbi videóban bemutatkozik Cassandra, akit csak Voodoo Királynőként ismernek a városban. Nevét onnan kapta, hogy egyszerre misztikus és kegyetlen. Ő a Haiti Szindikátus vezetője, és nagyon nem csípi a helyei mafiát. Hogy miért nem? Az majd talán a játékból kiderül, mert a videó nem árulja el nekünk.

Kockázatosnak tartja egy amerikai város a Pokémon Go-t

Észak-Karolinában fekszik a Rocky Mount nevű városka, melynek vezetői aggódnak amiatt, hogy a Pokémon Go esetleg olyan helyekre kalauzolja el a játékosokat, ahová igazán nem kellene menniük. Szerintük nagy probléma, hogy semmilyen beleszólásuk nem lehetett abba, hogy milyen létesítményeken és helyszíneken lehessenek pokéstopok és gymek.

Eddig nem történt ebből semmilyen baleset a faluban, de Michael Baughn, az önkormányzati tulajdonokért és azok biztonságáért felelős menedzser szerint ez bármikor megtörténhet. Nem szeretné például ha az emberek olyan helyek közelében mászkálnának pokémonokat gyűjtögetni, mint a tűzoltó állomás, a szennyvíztisztító, vagy éppen a különböző elektromos elosztóközpontok.

A város képviselői szerint semmi gond nem lenne a játékkal, ha az általuk kérvényezett 134 címet eltávolítanák belőle, addig azonban úgy érzik, hogy nem tudják végezni a dolgukat, és megvédeni az ártalomtól a lakókat.

Így működnek a Titanfall 2 dedikált szerverei

A minap külön hírben is beszámoltunk arról, hogy a Respawn Entertainment a Multiplay szolgáltatóval működik együtt annak érdekében, hogy a Titanfall 2 a világ minden pontján megkapja a lehető legjobb dedikált szervereket.

A készítők ezt az egészet annyira fontosnak ítélik, hogy még egy külön videót is készítettek most nekünk róla:

Tényleg készül az első Darksiders felújítása...

Ami főszereplője, War után a Darksiders: Warmastered Edition nevet kapta. Ötletes, de kicsit kifacsart, bár nem annyira, mint a második rész címe, ami a második lovas utána lett elkeresztelve és Deathinitive Edition lett...

Akárhogy is, a játék PS4-en és Xbox One-on 1080p-ben és 60fps-sel fut majd, míg Wii U-n ugyanilyen felbontás mellett már csak 30 képkockára futotta. Persze a grafikai felújítás sem marad el: fejlődik a renderelő motor, új árnyékrendszer, textúrák és poszt-process effektek kerülnek be, de a karaktermodelleket sem hagyják érintetlenül.

A Darksiders: Warmastered Edition megjelenésére október 25-én számíthatunk 19,99 eurós áron.

Sokkal szebb lesz az Origin felülete

Az Electronic Arts már teszteli az Origin teljesen megújult PC-s felületét, és néhány bétatesztben résztvevő szerencsés már meg is kapta a frissítést. Teljesen megújult és sokkal átláthatóbb formában tekinthetjük meg a játékainkat, mint ahogy az is jóval egyértelműbbé válik, hogy mi töltődik le, és mi frissül éppen.

Ezen kívül szintén sokkal jobban szem előtt van, hogy melyik barátunk van online, és mivel játszik éppen, mint ahogy a chat is új helyre került, de valószínűleg továbbra is egy külön ablakot nyit meg.

A áruház részleg is átalakult, és sokkal jobban hasonlít a library részlegre, így az egész felület egységesebbnek hat. Képek alább:

Galéria megnyitása grid_on

Hamarosan még nehezebb lesz a Diablo 3

A Blizzard bejelentette, hogy a következő patch-csel három új nehézségi szintet vezet be a Diablo 3-ba, a már meglévő Torment fokozat fölé. Ez persze azt is jelenti, hogy még erősebb lootok érkeznek a játékba.

Ezen kívül bekerül egy gyorsgomb a felhasználói felület elrejtésére, és a minitérkép külön egyedi ikonokkal tünteti fel a Nephalem rifteket, a Greater rifteket és a Menagerist Treasure Goblint.

Szintén fontos változtatás, hogy akik Adventure módban látogatják meg a Nephalem rifteket, azok garantáltan kapnak egy Greater rift kulcsot, a nehezebb fokozatokon pedig esély van arra, hogy további két kulcs is kiesik.

Teljes újragondolás lesz a Prey

Az Arkane Studios elnöke, Raphael Colantonio megerősítette, hogy az új Prey nem remake, és nem is folytatás, ugyanis pontosan nulla köze van az eredeti játékhoz. Így tehát egy teljesen új címként kell tekinteni rá, ami talán nem is baj, tekintve, hogy mennyire nem sikerült összehozni rendes folytatásokat eddig.

Ezen kívül Colantonio azt is elmondta, hogy a játék nem csak lövöldözésből fog állni, hanem egyfajta hibrid játékmenetre törekednek, ahol helyet kap a történet és a szerepjátékos elemek is.

Az új Prey-ben sok fegyverhez kapunk hozzáférést, ugyanakkor legalább olyan fontos lesz a képességek használata is, melyeket az idegen lényektől tanulhatunk meg. Ezen kívül mindenféle kütyü is a rendelkezésünkre fog állni, melyeket eredetileg nem harcra tereztek, de nagyon jól fognak jönni a küzdelmek során.

A Remedy készíti a CrossFire 2 egyjátékos kampányát

Úgy tűnik, a Remedy tényleg komolyan gondolta, hogy némileg igyekszik elszakadni a Microsoft számára készített játékoktól. Igaz, a jelenlegi hírnél azért kicsit jobbra számítottunk.

Kezdjük azzal, hogy mi is az a CrossFire 2. Nos, ez egy Dél-Koreában rendkívül népszerű free-to-play FPS folytatása. Mivel számunkra ez többnyire ismeretlen, annyit érdemes tudni róla, hogy 2013-ban és 2014-ben is a legtöbb bevételt termelő online játék volt az egész világon! Igen, még a League of Legendsnél is több pénzt hozott, 2014-ben egészen pontosan 1,3 milliárd dollárt.

Na, ennek jön most a második része, amihez a Remedy fogja elkészíteni a történetet és az egyjátékos kampányt. Az alapfelállás nem éppen eredeti: két frakció, a Global Risk és a While Black List harcol egymással. Az előbbi egy nemzetközi privát hadsereg, akik tulajdonképpen a jófiúk, míg utóbbiak a terroristák. Fel van adva a lecke a Remedynek, hogy kihozzon ebből valami értelmeset, de ha valaki, hát ők talán képesek lehetnek rá...

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward