Aprók nagyban - 2016.07.26.

Négy karakterosztály lesz a Quake Champions-ben, késik a No Man's Sky PC-s verziója, már 75 millió letöltés felett jár a Pokémon Go...

Aprók nagyban - 2016.07.26.

Lehet jelentkezni a PlayStation 4 új frissítésének bétatesztjére

A Sony meghirdette, hogy a mai naptól kezdve lehet regisztrálni, ha tesztelnénk szeretnénk a PlayStation 4 új firmware-jét. Maga a bétateszt augusztus elején kezdődik, és egyelőre meghatározatlan ideig tart. A jelentkezés a tesztelés kezdetéig él, ugyanakkor érdemes sietni, mert a Sony hangsúlyozza, hogy csak limitált mennyiségű embert tudnak befogadni.

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy a frissítés milyen újdonságot hoz el, de az biztos, hogy ha nem tetszik, vagy túlságosan instabilnak és hibásnak ítélnéd a bétát, akkor bármikor visszaválthatsz a 3.55-ös firmware-re.

Elérhető korai hozzáférésben a We Happy Few

Az előre lefektetett menetrendnek megfelelően a Compulsion Games a mai napon elindította korai hozzáférésben a rendkívül ígéretesnek tűnő We Happy Few-t. Az FPS-nézetes túlélős játék a mai naptól kezdve elérhető a GOG-on, Steamen és Xbox One-on.

Az early access periódus során a játék rendszeresen kap majd új tartalmakat, folyamatosan bővülni fog a város, és bekerülnek új karakterek is.

Öt év után lejárnak majd az Xbox Live gamertagek

A Microsoft a minap módosította az Xbox Live felhasználói feltételeit. Ennek értelmében idén szeptember 15-től a vállalat bevezeti azt, hogy automatikusan törli azon felhasználók Xbox Live-fiókjait, akik öt éven keresztül egyáltalán nem lépnek be.

Ezt követően bizonyos idő elteltével az Xbox Live csapata újra elérhetővé teszi majd a korábban használt, de azóta már törölt és így feloldott gamertageket. Erre egyébként pont idén volt példa: az első Xbox megjelenése óta most, 2016-ban tett újra elérhetővé 1 millió gamertaget a Microsoft.

Már 75 millió letöltés felett jár a Pokémon Go

Az alkalmazások népszerűségének követésével foglalkozó Sensor Tower számításai szerint a Pokémon Go-t a mai napig több mint 75 millióan töltötték le. A cég az Android és az iOS letöltéseit összesíti azon a 32 piacon, ahol mindkettő elérhető, és abból kalkulál egy globális átlagot.

Ennél azonban talán érdekesebb, hogy ez az alkalmazás érte el a leggyorsabban az 50 millió letöltést, amihez mindössze 19 nap kellett. Míg a második Color Switch-nek ehhez 77 nap, a harmadik Slither.io-nak pedig 81 napra volt szüksége.

Késik a No Man's Sky PC-s verziója

Amikor már azt hittük, hogy a No Man's Sky-t nem lehet többször elcsúsztatni, akkor a fejlesztő Hello Games mindig ránk cáfol. Ezúttal az derült, hogy a PC-s verzió fog csúszni...

...de szerencsére csak három egész napot, sőt, nálunk még annyit se.

Eredetileg ugyanis augusztus 9-én érkezett volna a játék PS4-en és PC-n Amerikában, majd augusztus 10-én Európában. A PS4-es megjelenés így is maradt, csak éppen a PC-s tolódott el globálisan augusztus 12-re.

Call of Duty: Infinite Warfare - itt a teljes beszélgetés a Comic Conról

A hétvégén ment le a San Diego Comic Con, ahol menetrendszerűen filmekről és játékokról is volt szó bőven. A Call of Duty: Infinite Warfare fejlesztői például egy külön előadást tartottak, melyen részt vett az Infinity Ward narratív vezetője Taylor Kurosaki, az "operatőr" Jeff Negus, és a történet egyik írója, Brian Boom.

A beszélgetés során leginkább az Infinite Warfare egyjátékos kampányáról, a köré épített történetről és világról van szó. Valamikor a 13. perc után kicsivel feltűnik Kit Harington (alias Jon Snow) is, aki a főellenség Salen Kotch admirálist alakítja a játékban.

Több stúdió dolgozik a Dead Rising korai részeinek felújításán

Arról már többször is beszámoltunk, hogy a Capcom nekiállt felújítani a Dead Rising, a Dead Rising 2, és a Dead Rising 2: Off the Record játékokat PS4-re, Xbox One-ra és PC-re.

Most az is kiderült, hogy konkrétan kik végzik el a felújítási munkálatokat. A Dead Rising első részén a lengyel QLOC tevékenykedik, akinek a DmC: Devil May Cry Definitive Editiont köszönhettük Xbox One-ra és PS4-re.

A Dead Rising 2 és az Off the Record felújítását pedig a Mercenary Technologies vállalta be, aki a God of War 3 PS4-es változatát, és a Resident Evil 5 PC-s verzióját hozta/hozza el nekünk. Így tehát valószínűleg mindegyik epizód jó kezekbe került.

Quake Champions - négy eltérő karakterrel

Habár a Quake Champions igazi keményvonalas PC-s shooterként érkezik, számos dologban mégsem nyúl vissza a múltba. Konkrétan arról van szó, hogy nem mindenki ugyanolyan karakterrel mászkál majd, hanem négy különböző osztály közül választhatunk. Ők a Ranger, Visor, Nyx, és Scale Bearer, és első ránézésre mindegyik a szokásos alapvető típusokat testesíti meg a könnyű, de gyors harcostól, a nehéz és lassúig.

Az alábbi videóban Tim Willits, az id Software vezetője beszél egy kicsit az osztályokról, melyek mindegyikének négy képessége lesz: ezek közül három az alapvető mozgást befolyásolja majd, míg valamiféle egyéb előnyt nyújt, például a falon való átlátás képességét.

A Killer Instinct fejlesztőihez szerződött a PlayStation korábbi indie-főnöke

A PlayStation 4 megjelenése óta nagy hírnévre tett szert Adam Boyes, hiszen többnyire ő volt a felelős azért, hogy a Sony konzolján ilyen kiváló otthonra találtak az indie játékok. Az úriember az E3 után jelentette be, hogy ennek ellenére mégis lelép jelenlegi pozíciójából, és inkább a játékfejlesztésben folytatná karrierjét.

Nem kellett sokat várni arra, hogy kiderüljön, hová is ment. A célpont az az Iron Galaxy lett, amit mostanában a Killer Instinct és a Divekick játékokról ismerhetünk. Adam Boyes ráadásul azonnal a stúdió ügyvezetőjeként kezd, úgyhogy valószínűleg elmondhatjuk: a váltás sikeres volt!

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward