Aprók nagyban - 2016.07.22.

Witcher 3 belső nézetből, Battlefield 1 legóból, kereskedelem a No Man's Sky-ban, új bajnok a League of Legendsben, harmadik szezon a Telltale Walking Deadjéből...

Aprók nagyban - 2016.07.22.

Fenyegette a Blizzardot, letartóztatták

Letartóztattak egy kaliforniai férfit, mert a vádak szerint azzal fenyegetőzött, hogy bántani fogja a World of Warcraft és az Overwatch fejlesztőjének, a Blizzard Entertainmentnek alkalmazottait.

A kaliforniai ügyészség keleti részlegének közleménye szerint a 28 éves sacramentoi Stephen Cebulát azért vették őrizetbe, mert július 2. és 3. között különböző üzenetekkel bombázta a Blizzardot az interneten keresztül, melyekben kijelentette, hogy talán meglátogatja majd a céget egy AK47-essel a kezében, néhány egyéb vidám dolog társaságában, hogy egy kis kavarodást okozzon a Blizzard kaliforniai központjában, mely Irvine-ban, Sacramentotól nagyjából hat órányi autóútra van.

Cebulát július 12-én tartóztatták le, most előzetesben van. Tárgyalását július 26-ra tűzték ki, elfogásához pedig egy, az FBI által végzett nyomozás vezetett.

Ha bűnösnek találják, a férfi maximálisan 5 év börtönt kaphat, pénzbüntetésként 250 ezer dollárt is kérhetnek majd tőle. Hogy pontosan mi dühítette fel Cebulát ennyire, arról egyelőre még nincs információnk.

Belső nézetből játszhatjuk a Witcher 3-at egy moddal

Újabb okot kapunk arra, hogy visszatérjünk a játék világába: ezúttal a SkacikPL nevű modder dolgozta át a kamerát úgy, hogy belső nézetből szemlélhetjük az eseményeket, szó szerint Geralt fejéből kinézve. A harc sajnos nem működik vele, tehát ha ilyesmibe keverednénk, a kép visszavált az eredeti külső nézetes módba.

Megjött a harmadik No Man’s Sky trailer

A Guides to the Galaxy sorozat következő részében a bányászatot és a kereskedelmet mutatják be a játék alapelemei közül, előzőleg láthattuk a felfedezést és a harcot. A videón megnézhetjük, ahogy az alapanyagok gyűjtését azok adása-vétele, majd a felszerelések fejlesztése és erősítése követi.

Érkezik a Telltale-féle Walking Dead harmadik szezonja

San Diegoban, a Comic-Conon tűnt fel a Telltale Games panelje, melyen új képeket és részleteket fedtek fel a játék idén ősszel induló harmadik szezonjáról. Két karaktert irányíthatunk majd: az egyik ismét Clementine lesz, aki már kész nővé lett, a másik Javier, az új szereplő, aki a családját szeretné egyben tartani a zombiapokalipszis közepette. A két karaktert eltérő időben fogjuk majd irányítani. Visszatér még Rebecca gyermeke, AJ is, aki a második szezonban még kisbaba volt.

Marco Reus lesz a Fifa 17 borítóján

A Borussia Dortmund játékosát egy szavazás keretében választották ki, olyan ellenfeleket győzött le, mint Anthony Martial, James Rodriguez vagy Eden Hazard. A voksoláson több, mint 3,1 millió szavazat érkezett be. A játék szeptember 29-én jelenik majd meg.

Juri lesz a Street Fighter 5 következő letölthető karaktere

A Capcom bejelentése szerint a dél-koreai tékvandó-szakértő, akit provokatív S.I.N.-ügynökként festettek le, július 26-tól lesz elérhető. Jellemzése alapján kissé szadista, szereti kínozni áldozatait és gyűlöli Shadaloo-t és M.Bisont szülei halála miatt. Mint ahogy a DLC többi karakterének esetében, Jurit is valódi pénzért vagy a Fight Money segítségével vehetjük meg.

Nézd meg a Battlefield 1 bemutató filmjének Lego-változatát!

Bár a játék eredeti trailere elég nagy művészi szabadsággal kezelte a történelmi elemeket, a DICE első világháborús FPS-ének Lego-verziója szinte kockáról kockára lemásolta azt. A film az ukrán Brick Cinema alkotása, a csapat stop-motion technikával készülő Lego-változatainak sorába már olyan játékok is bekerültek, mint például a Fable, a Metro Last Light vagy az Outlast. Battlefieldes munkájukban van minden a lovaktól a léghajókon át a lezuhanó repülőkig, hogy mennyire ügyesek, azt az alábbi összehasonlító videó tökéletesen tükrözi.

Kled a League of Legends új bajnoka

Néhány hétnyi lebegtetés után a Riot Games bejelentette az új hőst, mégpedig Kledet, az egyszemű, szakállas, kalózsapkás figurát, aki a csatatéren látja viszont hűséges hátasát egy könnyfakasztó, érzelmes jelenet keretében. Bővebb információkat valószínűleg a következő napokban kapunk majd.

A kritikák hatására átformálják a Necropolist

A Dark Souls által inspirált, külső nézetes játékkal a legtöbb problémát a hosszú, unalmas pályák, a buta AI és az olykor szinte nevetséges mértéket öltő ködös leírások okozták. A fejlesztő Harebrained Schemes a Steamen jelentette be, hogy dolgoznak a játék jobbá tételének érdekében. Új ellenfeleket és környezetet kapunk (The Black Forest), ráadásul mindezt ingyenesen, továbbá kijavítják néhány fegyver leírását is, hogy érthetőbbek legyenek. Az ellenfelek feltűnését logikusabbá és kevésbé frusztrálóvá teszik. Nagyjából egy hónap múlva még több új ellenfél jön, de friss fegyvereket, páncélokat is kapunk, a gyártási receptek a zsákmányokból esnek majd és a pajzsok hatékonyabbak lesznek. A tervek szerint két hónap múlva javítanak a végső főellenfélen, bevezetnek egy új játszható karaktert, valamint új csapdák, még egy pálya és sok más egyéb is érkezik.

Morális kérdések a The Turing Testben

Az új, belső nézetes sci-fi rejtvényjáték a Portal és a The Talos Principle nyomdokait követi témájában és stílusában, egyúttal felidézve a huszadik századi matematikus, Alan Turing elméletét is a számítógépek intelligenciájával kapcsolatban. A helyszín az Európa, a Jupiter egyik holdja lesz, a fejlesztők egy olyan történetet szeretnének elmesélni, amely akár valódi is lehetne. Ava Turing bőrébe bújva kell majd felderítenünk a lány munkaadójának, a Nemzetközi Űrügynökségnek homályos ügyleteit, mindezt egy sorozatnyi logikai fejtörő és egy robotnarrátor segítségével. A The Turing Test augusztus 30-án jelenik meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward