Aprók nagyban - 2016.07.20.

Hét percig mozog a Gears of War 4, további teljesítménynövekedést ígérnek a Homefront készítői, dátumot kapott a Cossacks 3...

Aprók nagyban - 2016.07.20.

Új Mafia 3 trailer az egyik fő karakterről

A 2K új trailert adott ki a Mafia 3-hoz, melynek középpontjában az egyik főszereplő, Lincoln Clay története áll. A „The Soldier” című film csak az első a játék fontosabb karaktereit bemutató videók sorában.

Ahogy a videóból kiderül, Clay árván, New Bordeaux, a Mafia 3 New Orleans-verziójának utcáin nőtt fel. Törvényen kívülivé akkor vált, mikor fekete bandák tagjai közé került, de később elhagyta a környéket és a vietnámi háborúban szolgált. Visszatérésekor rossz hírek fogadják: barátait és társait eltette láb alól a Sal Marcano által vezetett helyi olasz maffia. Hősünk természetesen bosszúra szomjazik, a történet középpontjában is ez az 1968-ba helyezett, a maffia kiiktatására irányuló vendetta áll.

A 2K nemrég jelentette be, hogy a játék zenéjét több, mint 100 dal szolgáltatja majd, köztük olyan klasszikusok is, mint a „The House of the Rising Sun”, a „Paint It Black” vagy az „All Along the Watchtower”. A Mafia 3 gyűjtői kiadásához az egész zenei kollekciót mellékelik, méghozzá bakelitlemezen, de egy 56 oldalas művészeti album, Lincoln Clay dögcédulája, műbőr poháralátétek és Playboy litográfiák is a csomag részét képezik.

A Mafia 3 október 7-én jelenik meg PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.

Suda 51 felújítja saját első játékát

A Killer 7-ről és a No More Heroesról híressé (hírhedté?) vált Suda 51 remake-et készít saját stúdiója, a Grasshopper Manufacture első játékából. Ez nem más volt, mint a The Silver Case, ami még 1999-ben jelent az első PlayStationre.

Nem csak a grafika és a művészeti stílus újult meg, de friss és újrakevert zenék is érkeznek a Silent Hill zenéjét is szerző Akira Yamaoka mestertől.

A videó tanúsága szerint a megjelenésre ősszel lehet számítani.

Hét percig mozog a Gears of War 4, egy kis meglepetéssel...

Oké, valójában két meglepetés is van a lenti videóban. Az egyik, hogy sokkal jobbnak tűnik, mint az E3-on bemutatott felvétel. Egészen érdekes, hogy tényleg mindenre befolyással van az időjárás, még a golyók pályájára is.

A másik, hogy meglepő módon nem más csatlakozik a háromfős brigádunkhoz negyediknek, mint a jó öreg Marcus Fenix, ez pedig már önmagában elegendő a hájp szint megemelésére.

A Gears of War 4 október 11-én jelenik meg PC-re és Xbox One-ra.

További teljesítménynövekedést ígérnek a Homefront: The Revolution készítői

Tegnap számoltunk be róla, hogy a Homefront: The Revolution legújabb, 1.06-as javítása számos esetben akár 25%-kal is megdobja a játék teljesítményét - ami jó, de sajnos még mindig nem elég a stabil 30fps megtartásához.

A Deep Silver Dambuster stúdió ma egy közleményben tudatta a világgal, hogy eddig leginkább a legsúlyosabb hibák kijavítására koncentráltak, a teljesítmény fokozása csak másodlagos volt. Azonban már dolgoznak az újabb nagy javításon, ami a 2.0-ás verziószámot kapja, augusztusban várható a megjelenése, és a készítők reményei szerint jelentősen javít majd a framerate-en mindkét konzolon.

Augusztus elején jön az Abzû

Régóta várjuk már az Abzû megjelenését - ha jól emlékszem, akkor talán két évvel ezelőtt mutatták meg először a PlayStation Experience rendezvényen. A játék egyébként PS4 mellett megjelenik PC-re, és most már azt is tudjuk, hogy mikor: augusztus 2-án!

A víz alatt játszódó anyagért Matt Nava új stúdiója a felelős. Nava pedig nem újonc a szakmában: ő volt a Flower és a Journey művészeti vezetője.

Ingyenesen elérhető a Life is Strange első epizódja

Július 21-től mindenki szabadon kipróbálhatja az egészen kiváló Life is Strange első részét. A sorozat összesen öt epizódból áll, így ha beszippant a történet, a többiért már persze fizetni kell.

Az ingyenes első rész Mac, PC, PS3, PS4, Xbox 360 és Xbox One platformokon lesz elérhető.

Overwatch - nem tudni mikor jön konzolokra az új hős, vagy a patch

Az Overwatch PC-s verziója már megkapta a legújabb frissítést, amivel bejött Ana, az új hős, valamint a Blizzard egyensúlybeli javításokat végzett D.Va-n és Zenyattán. Ez mind szép és jó, csak éppen arról nem tudni semmit, hogy a konzolos felhasználók mikor kapják meg ezeket a frissítéseket.

Ezzel kapcsolatban számos rajongó felszólalt már a Blizzard irányába. Szerintem nem is az a nagy baj, hogy a konzolos frissítések késnek, hanem inkább az, hogy a stúdió egyáltalán nem kommunikál semmit az ügyben. Habár korábban a fejlesztők azt mondták, hogy megoldották a platformok egységes frissítésének rendszerét, és nem lesznek komoly késések a PC-s és konzolos változatok között, úgy látszik, hogy ez mégsem így alakul.

A Blizzard már lassan három hete jelentette be, hogy módosításokat végeznek Torbjörn ágyúival kapcsolatban a konzolos verziókban, de ez még mindig nem történt meg. Ráadásul az a javítás, amiben eredetileg a PC-n módosították McCree-t és Widowmakert, csak majdnem egy hónappal később, a kompetitív mód bevezetésekor jött meg konzolokra.

Dátumot kapott a Cossacks 3

A Cossacks 3, ami valójában többé-kevésbé az eredetileg 2000-ben megjelent Cossacks remake-je szeptember 20-án fog megjelenni. Tizenkét népre, öt egyjátékos kampányra, legfeljebb nyolcfős multiplayerre, és modern 3D-s grafikára számíthatunk.

Csökkentek az Xbox-eladások az utóbbi negyedévben

A Microsoft hivatalosan is beszámolt arról, hogy a június végén lezárult üzleti negyedévben 152 millió dollárral, vagy 9%-kal csökkentek a játékokhoz köthető bevételek, főként az Xbox hardveres eladásainak visszaesése miatt.

A Microsoft nem választja külön az eladások tekintetében az Xbox 360-at és az Xbox One-t, viszont mivel az előbbit hivatalosan már nem gyártják, így gyanítható, hogy a visszaesés jelentős részét az Xbox One eladásainak csökkenése tette ki - ez konkrétan 33%-kal kevesebb eladott konzolt jelent.

Ez persze könnyen betudható annak is, hogy már régóta tudni: a Microsoft hamarosan kiadja a lefogyasztott Xbox One S-t, jövő év végén pedig jön a bika Xbox Scorpia, így nem kizárt, hogy az emberek elkezdtek kivárni.

VR-játék készül a Rick and Morty-ból

A játék hivatalos neve Rick and Morty: Virtual Rick-ality, és az eredeti Rick and Morty társalkotója, Justin Roiland áll az elkészítése mögött. Az ő munkáját segíti az az Owlchemy Labs stúdió, akik a HTC Vive egyik nyitócíméért, a Job Simulatorért is felelősek, így tehát az alapvető VR-os tapasztalatok megvannak.

A fejlesztők elmondása szerint egyébként a munka már hónapok óta folyik, és azóta sikerült kikísérletezni a megfelelő kezelőfelületet és irányítást a játék számára. A Rick and Morty: Virtual Rick-ality egyébként egyelőre kizárólag HTC Vive-ra fog megjelenni.

Úgy néz ki, hogy a fejlesztőknek nem szimpatikus az Oculus Rift zárt rendszere.

No Man’s Sky - nézzük meg a harcot

Folytatódik a fejlesztők által elindított videósorozat, ami a No Man’s Sky különböző aspektusait igyekszik bemutatni nekünk. Erre persze szükség is van, hiszen sokan még mindig nem igazán értik, hogy mégis mi lesz ennek a játéknak a lényege. Nos, talán a teljes képet továbbra sem látjuk, és nem tudjuk, hogy valójában mi lesz a játékos végső célja, de a részletek legalább kezdenek letisztulni.

Most például betekintést nyerhetünk a játék egyik legizgalmasabb részébe, a földi és az űrbéli harcba.

Ezt hívják úgy, hogy ciki...

Amikor egy vezetés közben Pokémon Go-t játszó jóember nekimegy egy parkoló rendőrautónak a rendőrőrs előtt az amerikai Baltimore-ban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward