Aprók nagyban - 2016.07.14.

PewDiePie válaszol a vádakra, itt a Fallout Shelter PC-re, új játszható faj a Total War: Warhammerben, Hyper Light Drifter konzolokra...

Aprók nagyban - 2016.07.14.

PewDiePie is megszólalt a warneres botrányban

Nemrég írtunk arról, hogy a Warner Bros. lefizetett egyes YouTube-sztárokat azért, hogy jó kritikákat adjanak. Az egyetlen, név szerint is megemlített videós PewDiePie volt, aki most külön felvételben reagált a dologra, elismerve, hogy bár valóban jelezhette volna feltűnőbben is a szponzorációt, de már 2014-es videójában megtette, annak ellenére, hogy az FTC csak 2015-ben fogalmazott meg irányelveket a témával kapcsolatban. Véleménye szerint nem csinált semmi rosszat, de a biztonság kedvéért ezentúl szóban is elmondja majd, ha fizetett tartalmat készít.

Megjelent a Batman: Arkham Underworld

A lassanként ingyenes és mobiljátékokra áttérő Turbine Games alkotása a Batman: Arkham univerzumába helyezett iOS-játék, melyben gonosztevőként (The Riddler, Harley Quinn, Scarecrow, Killer Croc) játszhatunk. Időben a Batman: Arkham Asylum eseményei előtt játszódik a történet, Batman ellenfeleiként kell búvóhelyet és zsoldossereget építenünk a szuperhős legyőzéséhez.

Itt a Fallout Shelter eddigi legnagyobb frissítése

Az új update-tel újfajta küldetésrendszert és harcmechanikát, illetve még több mikrotranzakciós lehetőséget kapott a játék, valamint ezentúl már PC-n is építgethetjük saját vaultunkat. A változások hatására irányítani tudjuk lakóinkat, miközben olyan új helyekre utaznak, mint a Red Rocket Fuel Shop vagy a Super Duper Mart. Harc közben kiválaszthatjuk a támadni kívánt ellenfelet, a támadás fajtáját és egy minijáték segítségével kritikus ütéseket is bevihetünk. A boltban kezdőcsomagot vehetünk, mellyel könnyebb új vaultot kezdeni, vagy a Nuka-Cola Quantum segítségével felgyorsíthatjuk lakóink hazatérését az elvégzett feladatok után.

Megvan a Total War: Warhammer következő játszható faja

A Beastmen a következő kampánycsomag érkezésével lesz választható július 28-tól. Ez lesz az első igazi kiegészítő, hiszen az új faj mellett új sztoriszálat is kapunk An Eye for an Eye címmel. A friss nép tagjai nagyok, szőrösek és általában van szarvuk is, tehát egyáltalán nem hasonlítanak az emberekre. Játékmenetük nagyjából megegyezik többi Total War-hordafrakcióéval, tehát nem területi hódításra, hanem főleg települések lerohanására és kifosztására alkalmasak, de lesz néhány speciális képességük, melyekre a Morrsliebbel való kapcsolatukból kifolyólag képesek.

Kínaiak vették meg a Runescape készítőit

Egy kínai fémbányászati cég, a Shandong már márciusban próbát tett a Runescape készítőjének, a Jagexnek megvételére, az üzletet most nyélbe is ütötték, a pletykák szerint a cég 300 millió dollárért cserélt gazdát. A kezdeti információkat azzal pontosították később, hogy nem maga a Shandong volt a vevő, hanem egy új, játékokra fókuszáló kínai társaság, melynek egyelőre nincs neve, és mely a téma iránt érdeklődő kínai cégek, köztük a Shandong összefogásával születik meg. A Jagex vezetője, Rod Cousens sietett leszögezni, hogy az ügylet nem érinti majd a Runescape jövőjét, tovább folytatják a szolgáltatást és a frissítéseket, hogy még nagyobbra nőjön az amúgy is népes játékosbázis – a játék 15 éves fennállása alatt több, mint 245 millióan játszottak már vele.

A Kingdom Come: Deliverance kimaxolja a realizmust

No nem látvány terén, hanem egyéb részletekben. A szép hosszú szórakoztatást ígérő játékban például a megszokott hat páncéldarab és egyéb felszerelés helyett 20 darabot ölthetünk magunkra: lesz négy hely a felsőtesten, négy a lábon, négy a fejen, két ékszerslot és négy hely a fegyvereken. A játékban nem lesznek fantasy és mágikus elemek, de rétegek igen. Ez azt jelenti, hogy nem kapjuk csak úgy magunkra a vértet, hanem először felveszünk egy alsóruházatot, aztán inget és nadrágot, majd egy vastagabb kabátfélét, erre megy a láncing, rá a vért és arra esetleg egy köpeny is. A készítők egyéb téren is büszkék a történelmi hűségre, a kereskedők például nem állnak szóba velünk, ha a külsőnk túl szakadt vagy piszkos, az inventoryban tárolt étel megromlik egy idő után, karakterünk pedig el is tud fáradni, amikor valahogy minden nehezebben megy neki addig, míg ki nem piheni magát. Megmérgezhetik az ételünket, italunkat, de mi is megtehetjük ezt másokkal – a játék minden bizonnyal igazi szerepjátékos paradicsomot kínál, ha egyszer megjelenik, a jelenlegi állás szerint valamikor jövőre.

Traileren a No Man’s Sky megszámlálhatatlan bolygója

Az Európában augusztus 10-re várható játékhoz új videósorozatot indított a Sony Guides to the Galaxy címmel. Az első részben a felfedezés áll a középpontban, bolygókat mutatnak be. Mindegyik planéta egyedinek tűnik, szinte határtalan a változatok lehetőségének száma a procedurális világalkotás miatt. A folytatásokban a harcról, a kereskedelemről és a túlélésről láthatunk majd trailereket.

Hyper Light Drifter konzolokra

Július 26-tól a PS4 és Xbox One tulajdonosok is élvezhetik a nagyszerű, egyedi hangulatú akció-kalandjátékot. Zelda-rajongók különösen figyelemre méltónak találhatják, de ahogy korábbi tesztünkből kiderül, mindenkinek ajánlott élményt nyújt. A Vita verzió őszre várható, a Wii U-ra való portoláson jelenleg is dolgoznak.

Videón a Civilization VI művészeti stílusa

Bár az október 21-én érkező folytatás sok újdonságot tartalmaz majd, az egyik legszembetűnőbb változás a látvány lesz. Az eddig infók alapján nem mindenkinek jött be az új stílus, de Dennis Shirk, a játék producere ezen nem is lepődött meg, hiszen a több száz vagy több ezer lejátszott óra alatt bárki könnyen hozzászokhat a vizuális jellemzőkhöz és ha ezek megváltoznak, akkor érthető a kezdeti ellenszenv, főleg, ha kontextus nélküli képeket látunk csak. Épp ezért a Firaxis elkészített egy háttérinfókkal tömött videót, mely segíthet a helyére tenni a dolgokat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward