Aprók nagyban - 2016.07.13.

Nem tart előadást a GamesComon a Microsoft, hozd be a barátaidat a Hearthstone-ba, újabb balhé keveredett a Pokémon Go körül...

Aprók nagyban - 2016.07.13.

Hiányzott a melegfelvonulás a Grand Theft Auto 5-ből?

Ha igen, akkor jó hírrel szolgálhatunk, ugyanis mától kezdve már egy mod keretein belül ez is elérhető a játékban. Maga a mod ugyan nem hivatalosan a Rockstartól érkezett, azonban közvetlenül támogatja azt a Stockholm Pride, ami nem csak Svédország, de egész Skandinávia legnagyobb melegfelvonulása.

A mod készítője, Sedir Ajeenah elmondta, hogy mindezt csak szórakozásból rakta össze, semmiféle pénzt vagy egyéb juttatást nem kap érte. Ja, és ha valaki csak azért töltené le: nem, a felvonulást nem lehet megtámadni semmilyen módon.

Nem tart előadást a GamesComon a Microsoft

Habár eddig az Xbox volt a GamesCom legstabilabb résztvevője, és minden évben sajtókonferenciát is tartottak, úgy látszik, hogy ez idén megváltozik. A Microsoft ugyanis bejelentette, hogy a Kölnben, a GamesCom területének közelében egy külön eseményt tart majd Xbox FanFest 2016 néven.

Itt játszható lesz többek között a Gears of War 4, a Forza Horizon 3, a Halo Wars 2, a ReCore és a Sea of Thieves, arról azonban egyelőre nincs szó, hogy bármiféle sajtókonferenciát tartanának. Ezek szerint a Microsoftnak nem maradt túl sok bejelenteni valója az E3 után, habár ezen annyira nem is csodálkozunk - rengeteg játékot mutattak, és még a két új konzolt is leleplezték.

Ezek után kíváncsian várjuk, hogy az E3-on még nagyobban durrantó Sonynak maradt-e az európai eseményre puskapora. Nem mellesleg jó lenne többet megtudni a PlayStation 4 NEO-ról.

Hearthstone - hozd be a barátodat, és kapsz egy murloc hőst

Nem tudjuk lehetséges-e egyáltalán még ennél is több játékost bevonzani a kártyajátékba, de a Blizz próbálkozik. Eleve nagyon sokan játszanak vele, de akik még nem vágtak bele, azok számára talán ijesztő lehet egy ilyen kártyajáték vélt vagy valós komplexitása - még ha egyébként a Hearthstone nagyon könnyen tanulható is.

Ezért most a Blizzard elindított egy recruit-a-friend programot, aminek a keretén belül meghívhatjuk a barátainkat a játékba. Ha a behívott barátunk lép összesen 20 szintet (lehet több karakterrel, összeadódnak a szintek), akkor jutalmat kapunk Morgl the Oracle képében. Egy murloc sámán hősről van szó, akit egyébként semmilyen más módon nem lehet megszerezni.

További ingyenes játékok érkeznek az EA Access rendszerébe

Az Xbox One-on elérhető EA Access, illetve a PC-n hozzáférhető Origin Access hamarosan újabb anyagokkal bővül a Need for Speed és az Unravel után. Az Electronic Arts ugyanis bejelentette, hogy nyár végéig tíz további anyag kerül be a felhozatalba, amik aztán az előfizetők számára ingyenesen játszhatóak lesznek.

Olyan játékok érkeznek, mint a Crysis, Crysis 2 és a Crysis 3, a klasszikus Plants vs. Zombies, a SimCity 2000, és a Jade Empire. A teljes listára és a pontos dátumokra még várunk, de az biztos, hogy a többi újdonsággal együtt jó dolguk lesz az előfizetőknek a következő időszakban - főleg, ha belevesszük a már most is elérhető címek tömkelegét.

Kiszivárgott az első limitált kiadású Xbox One S

Már csak pár hetet kell várnunk arra, hogy hivatalosan is megjelenjen az új Xbox One S, viszont a Gears of War 4 polcokra kerüléséig kicsivel több van még hátra. Egészen konkrétan október 11-én jön az új epizód, a Microsoft azonban már javában készíti a játék mellé érkező különleges kiadású konzolt, ami most szépen ki is szivárgott.

A csomag az egyedi külsővel ellátott Xbox One S konzolt, a szintén egyedi kontrollert, és a Gears of War 4 játékot tartalmazza (utóbbi az Xbox Play Anywhere-nek köszönhetően PC-n is futtatható). Ezen kívül a masina 2TB-os merevlemezzel érkezik, és jelenleg úgy tudni, hogy 449 dollár lesz az ára.

Képünk sajnos nincs róla, de egy másik csomagra is fény derült: ez egy 1TB-os Xbox One S konzolt tartalmaz, egy Halo 5: Guardians játékkal mellette, de az ára egyelőre nem ismert.

Újabb balhé keveredett a Pokémon Go körül

A helyszínünk ezúttal Ausztrália, azon belül is Sydney egyik kerülete, Rhodes. Na, itt az egyik téren található egy PokéStop központ, ami azt jelenti, hogy az utóbbi időben jelentős mennyiségű ember jelenik meg ott.

De annyira, hogy az már zavarja a környező lakókat, így az épületek tetejéről néhányan vízzel megtöltött lufikat dobáltak le a mintegy háromszáz összegyűlt játékosra.

Hogyan is kell kiejteni azt, hogy "Ubisoft"?

Sokszor láthatjátok a magyar játéksajtóban és a kommentek között is, hogy itthon az emberek egy jelentős részének fogalma nincs arról, hogyan is kell kiejteni a/az Ubisoft nevét. A kérdés azonban nem csak nálunk problémás, úgy látszik, hogy a világ számos része küzd ezzel a dologgal.

Éppen ezért a Ubisoft készített egy videót a saját alkalmazottaival, akiknél jobb forrást valószínűleg nem találni. Így végre pontot tehetünk arra, hogy vajon "jubiszoft", vagy "ubiszoft" a cég neve. Mármint pontot tehetnénk, ha lenne egyértelmű válasz, de nincs. Úgy tűnik, hogy az angolt anyanyelvként beszélők "jubiszoft"-nak mondják, máshol azonban jelentősen eltérhet a kiejtés, még vállalaton belül is.

Homoszexuálisoknak készült játékot bannolt a Twitch

A Radiator-sorozat valójában több kisebb játékot foglal magában, melyek ugyanazt a motort használják, de különböző témákat dolgoznak fel epizódokra bontva. A közös pont a témákban a homoszexualitás és az ahhoz fűződő intimitás és politikai kontextus.

A különböző epizódok már több, mint egy éve elérhetőek a Steam rendszerén belül, és eddig semmiféle probléma nem akadt velük, még akkor sem, amikor az anyagot Twitch-en közvetítették. Nem olyan rég azonban megjelent a Radiator 2, ami tulajdonképpen az előző epizódok felújított változatait tartalmazza, valamint némi új tartalmat.

A megjelenés után azonban a Twitch meglepő módon hirtelen letiltotta a játék közvetítését, ráadásul még csak magyarázatot sem adtak erre a cselekedetükre. Éppen ezért Robert Yang, a játék készítője nem is nagyon érti, hogy mi történt, ugyanis tudomása szerint a Radiator nem sérti meg a Twitch felhasználói feltételeit.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward